Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 19°C Még több cikk.

Lájkok hozták Maroslelére a lappföldi Joulupukkit

Maroslele - Csütörtök délelőtt beteljesült egy álom Maroslelén: a gyerekek találkozhattak az igazi lappföldi Mikulással, Joulupukkival. Ez volt a jutalom azért, mert az Okos Falu programban elkészült lelei kisfilm a legnépszerűbb videomegosztó oldalon több mint háromezer tetszésnyilvánítást, azaz lájkot kapott.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

Az igazi Mikulást több mint háromszáz izgatott gyerek köszöntötte csütörtök délelőtt a lelei faluházban. A legboldogabb közülük a helyi általános iskolában tanuló, hatodikos Bella Viktória lehetett, aki még Joulupukki érkezése előtt egy Samsung Galaxy okostelefont is átvehetett Farkas Éva tankerület-vezetőtől. Az ajándékot azok között sorsolták ki, akik fotóikkal hozzájárultak az Okos Falu programban elkészült lelei kisfilmhez – a lappföldi Mikulás annak jutalmaként látogatott el a faluba, hogy ez a film a legnépszerűbb videomegosztó oldalon több mint 3000 lájkot, azaz tetszésnyilvánítást kapott.

Többször beszámoltunk róla: Lelén szeptember óta a mobil internetes technológiával és annak tudatos használatával ismerkedtek az általános iskolások. A Vodafone 30 korszerű táblagépet adományozott erre a célra, kiadónk pedig heti képzést biztosított a faluban, hogy a gyerekek ne csak játékra, zenehallgatásra és a közösségi oldalakon való jelenlétre használják a világhálót.

Okosfaluban járt a Mikulás. Fotók: Schmidt Andrea


 Földeáki helytartót is kinevezett

A lappföldi Mikulás útban Lelére találkozott földeáki kollégájával, idősebb Szecskó Lajossal – a faluban évtizedek óta ő vállalja magára a Mikulás szerepét, s osztja az ajándékot kicsiknek, nagyoknak. Szolgálataiért Joulupukki helytartójává nevezte ki, ő pedig az ezt tanúsító díszes oklevelet egy magyaros ételekből-italokból álló, apró szánkón elhelyezett ajándékcsomaggal köszönte meg.

A program sikerrel zárult – jelentette az ünnepségen egybehangzóan Martonosi György polgármester, a Vodafone Magyarország kommunikációs igazgatója, Suba János és lapunk főszerkesztője, R. Tóth Gábor. A táblagépek sokoldalú használata mostantól állandó része lesz a lelei informatikaóráknak.

Joulupukki egyébként nemcsak adott, de kapott is ajándékot a gyerekektől: vidám műsort, amelyről ő maga is elismerően nyilatkozott lassanként bővülő magyar szókincsével. A Mikulás végül igazi lappföldi türelemmel várta ki, amíg ajándékért sorba álltak a gyerekek, és az utolsó közös fotó is elkészült, sőt a postás hölgytől a polgárőrig, a polgármestertől a szerkesztőig mindenki megörökíthette magát vele.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kerékpárúton parkolnak a figyelmetlen autósok

Akik gyakran közlekednek Makón a Vörösmarty utcán, azok láthatják: sok autós szabálytalanul parkol a Kelemen-ház előtt. Tovább olvasom