Délmagyar logó

2017. 07. 29. szombat - Márta, Flóra 19°C | 30°C Még több cikk.

Lakása mellé támogatást kér a képviselőnő

Makó - Lakhatási támogatással trükközik a fideszes Mágori Józsefné a Blikk szerint. Állítják, annak ellenére veszi fel a havi 116 ezer forintos támogatást, hogy nemcsak a választókerületében, Makón, hanem Budapesten is van egy lakása.
Igaz, az nem a saját nevén van, hanem a zöldségtermeléssel és -kereskedelemmel foglalkozó családi vállalkozása, a Stativum Bt. nevére vették, egy évvel azután, hogy 2010-ben képviselővé választották a kormánypárti politikust. Így aztán a vagyonbevallásában sem szerepel az ingatlan.

A betéti társaságban Mágoriné a férjével kettesben tölti be az ügyvezetői tisztséget, rajtuk kívül két tagja van a makói cégnek, a két fiuk. A Stativum Bt. telephelyként sem használja a pesti ingatlant, a cégnyilvántartás szerint a cég székhelye és telephelye is Makón található.
Előfordult már, hogy Mágori Józsefné (Fidesz) a parlamenti ülésteremben is aludt.
Előfordult már, hogy Mágori Józsefné (Fidesz) a parlamenti ülésteremben is aludt.

Tíz éve politizálMágoriné 2002-től, a polgári körök megalakulásával kezdett el politizálni, még abban az évben önkormányzati képviselő lett Makón. A politikus 2010-ben, a makói választókerület megnyerésével jutott be a parlamentbe, ahol eddig nemigen hívta fel magára a figyelmet. 

A Parlamenttől hét villamosmegállónyira lévő 41 négyzetméteres lakás a Boráros téri Duna-házban található. Ebben a biztonsági őrökkel és 24 órás portaszolgálattal védett házban hasonló méretű lakást 17 millió forintért kínálnak az interneten.

A Blikk munkatársa a kaputelefonon felcsöngetett a lakásba. Egy férfi vette fel. Kétszer kellett elmondanunk, hogy Mágori Józsefnét keressük, a másodikra némi habozás után azt felelte, hogy téves, és letette a telefont.

– Egy pici irodát tartunk fenn a Boráros téren, megkívánja az üzlet. Zsivány világban élünk, muszáj az üzleti partnereinket néha rajtaütésszerűen ellenőrizni, mivel gyakori az átverés, Makó pedig messze van – reagált Mágori Józsefné, aki úgy vélte, jogszerű, hogy felveszi a lakhatási támogatást.

Ebben a Duna-parti házban vett tavaly egy lakást a Mágori család és Makón is van ingatlanjuk.
Ebben a Duna-parti házban vett tavaly egy lakást a Mágori család és Makón is van ingatlanjuk.

Arra a kérdésre, hogy hol szokott aludni a parlamenti napokon, a következőt felelte: – Mikor hol alszom, veszélyes üzem a képviselőség, éjjel 1-ig, 2-ig is tarthatnak az ülések, volt, amikor vezetés közben, az autópályán aludtam el – magyarázta a képviselő, hogy miért van szükség lakhatási támogatásra. Állítása szerint a Boráros téri lakásban nem szokott aludni, és korábban is volt irodájuk Budapesten.

Olvasóink írták

121 hozzászólás
 • 121. Lokálpatrióta 2012. június 18. 13:02
  „Barátfüle, deraky: említettétek, hogy sokat segített a kormány a devizahiteleseken. Egy kis matek: amikor 2010 augusztusában a CHF nagyjából 220-230 körül járt (és alig náhány hónapja rabolták el a magánnyugdíj vagyonokat), akkor a magyar nép ingatlanalapú CHF adósságállománya nagyjából 2500 milliárd volt. Ez 220-as árfolyammal nagyjából 11.400.000 CHF. Ha itt tökös lett volna a kormány és 200-as árfolyamon leváltatja a bankokkal ezeket a hiteleket, akkor 500 milliárdból (!) megúszta volna a dolgot és ma nem döglödne a magyar gazdaság. Lenne fizetöképes kereslet, az emberek meg tudnának élni és szeretnék a kormányukat... na ezt nem tették - ellenben csak hogy érezzétek az ebböl a pénzböl vásárolt MOL részvényeken kb eddig ennyit buktunk, a CHF meg valahol 240-250 között mozog fixen... köszönöm Fidesz, köszönöm Viktor, köszönöm Andrea...
  Csak egyszer tennének vmi olyat, ami jó nekünk és ne csak látszatintézkedés volna...”
 • 120. dareky 2012. június 14. 12:32
  „Éveken keresztül arra ösztönözték a fogyasztani akaró embereket, hogy külföldi fizetőeszközben vegyék fel a hitelt, mert a magyar bankok kamata irdatlan magas volt. A magyar családok jelentős része eladósodott. Még karácsonyi ajándékhoz is hitelt vettek fel. De a hitelre épített gazdaságpolitika nem tartható fenn. Sem a világban, sem Európában sem Magyarországon, sem Makón, sem az egyes családok szintjén. Olyan mint a piramisjáték. Egyszer bedől. Most bekövetkezett ez a dolog, de ez nem a jelenlegi kormány hibája miatt, hanem a nyolc éven keresztül zajló, a semmire épített adósság növekedés miatt.”
 • 119. dimari 2012. június 14. 12:06
  „barátfüle , az EURO árfolyam ősz óta 285-320 Ft között volt, miközben 2010. tavaszán 260-275 között, a svájci frank pedig 180-195 Ft. Nem kellett volna megsegíteni a devízahiteleseket, ha "nem tesznek be " nekik az elrontott gazdaságpolitikával és a halasztgatós IMF megállapodással. Ez olyan, mintha leütnél, aztán nagylelkűen elvinnél orvoshoz. Összefüggések ismerete nélkül nem kellene hirdetni a demagóg szöveget.
  A fáradt képviselő pedig menjen haza, ne nyomogasson úgy gombot, hogy csak arra az időre ébresztik fel, miközben azt sem tudja, mire szavaz.”
 • 118. barátfüle 2012. június 14. 09:43
  „112. 9349779 2012.06.13. 20:04
  "Makó boldog ,hogy nem ő a polgármester.Makó az ország egyik leggyönyörűbb városa."-írtad.
  A Rolls-Royce meg a világ legelegánsabb, leggyönyörűbb autója. Mégsem veszek ilyen autót, mert az anyagi helyzetem nem engedi meg azt. Mint ahogy Makó anyagi helyzete sem engedi meg ezt a fürdőt és ezt a felújítást magának. Makó igazán akkor lesz boldog, ha a hiteleit elkezdi fizetni és egy teljes generációtól kell a fejlesztés lehetőségét elvenni e miatt. Makó akkor lesz boldog, amikor a fürdő működéséhez hozzá kell adni azt a 250 milliót, amit nem tud kitermelni ez a gyönyörűség.”
 • 117. barátfüle 2012. június 14. 09:30
  „117. dimari
  Az euró árfolyam pillanatnyilag 295 és nem 320. Amúgy meg éppen a jelen kormányzat tett és tesz a devizahitelesekért, amit az előző kormány engedélyével éppen az előző kormányzati ciklusban "önként" vettek fel.”
 • 116. barátfüle 2012. június 14. 09:24
  „Kedves 94. Zsuzsa138!.
  "Ha 70 év lesz a korhatár, ami tervbe van véve, akkor bárki a munkahelyén jogosan pihenhet, mert már idős? Nem. A munkahelyen dolgozunk, otthon pihenünk. Ennyi."
  Nincs igazad, ezért a tényeket egy kicsit el kell torzítani, hogy az igazadat igazolni tudd. Jelenleg nem 70 év a nyugdíj korhatár! Nem is tervezik ennek bevezetését. Tények elferdítve!
  A munkahely alatt azt értjük, amikor8 órát dolgozunk. Ide valóban kipihenten kell érkezni és munkával kell az időt eltölteni. Ha 25 éves az illető, ha 60 éves. De ez a munkahely már régen nem 8 óra elfoglaltságot igényel. Ez a kép valamikor éjfél után készült. Akárhogy is számolom, ez 14-16 óra munkaidő egyben. A Munka törvénykönyve eleve nem teszi lehetővé a munkaadónak, hogy túlóra elrendeléssel 12 óránál többet dolgoztasson és a 8 óra feletti túlórát 50 %, majd 100 % pótlékkal kell megfizetni. 12 óra munkavégzés után szabadnapot kell adni. Ezt alkalmazd erre a szituációra és az igazadat nyilván meg fogod találni.
  Kedves Moderátor!
  A Blikk stílusára lealacsonyodni nem kellene a Délvilágnak. Az írott sajtó cikke már lényegesen korrektebb volt. Bár abban sem látom be, hogy miért kellett a Dán Jánost most ismét felemlegetni.
  Én 10 perccel 11 óra előtt elküldtem a hozzászólásomat, de az eltűnt. Nyilván munkaidőben te is aludtál már ekkor.
  Az újság kritikával illethet bárkit, de amikor az újságírót kritizáltam (nem obszcén szavakkal, csak kérdés feltevéssel) azt már kihúztad. A kiegyensúlyozott tájékoztatás nem ez. A viselkedése megérne egy felügyeleti beadványt.”
 • 115. mfsz 2012. június 14. 07:01
  „Én három gyermeket nevelek, a legnagyobb harmadikos, a középső elsős, a legkisebb pedig nemrég született..albérletben lakom, havi 76 ezer forintból élünk, és nincs pofám bemenni, hogy segélyt kérjek, pedig nagyon nehéz így..sajnos, akinek van pénze, annak van pofája is hozzá :(”
 • 114. csmano 2012. június 14. 06:12
  „Elvileg nem lehet járási hivatal vezető, mert még csak 2 éve képviselő, és 5 évet szavaztak meg, de majd módosítják még ezt a szabályt is.”
 • 113. dimari 2012. június 13. 22:35
  „Bocs, helyesen: dareky”
 • 112. dimari 2012. június 13. 22:07
  „darek, te hol élsz? Nem sorolom az új adókat stb. Csak egyetlen adat: hasinlítsd össze a Ft árfolyamot a 2 évvel ezelőttivel, és kérdezd meg a sok szerencsétlen devízahitelest, számold ki, az árfolyam (285-320 Ft) hogy hatott az államadósságra, a benzinártól kezdve az import cikkek árára, stb. Vagy mazochista vagy”
 • 111. dareky 2012. június 13. 21:37
  „Az ország tönkretételén már túl vagyunk, elég hosszú ideig tartott. Most éppen az újjáépítése zajlik. És ez is hosszú ideig fog tartani.”
 • 110. dimari 2012. június 13. 21:17
  „Miért baj, ha alszik, milyen fontos dolgot tesz képviselőként, ha ébren van? (A 43-as út ingyenessé tételét is leszavazta.) Lehet, hogy megfogadta Lázár intelmét: "Mindenki annyit ér, amennyije van. " (Sajnos ő nem a becsületről, erkölcsről beszélt.) Ezért kell a lakhatási támogatás is... Önmérséklet, jóízlés a Fideszt sem jellemzi, csak legalább ne tennék tönkre az országot.”
 • 109. ossian33 2012. június 13. 20:52
  „103. v.imre 2012.06.13. 15:37
  +...hát miféle kultúrközösségben, társadalmi közegben élünk? Ez nem politika, de egy szörnyű látlelet a lét mélyéről "
  Te meg nézd már meg a parlamenti képet, amelyen a képviselőasszony alszik, olvasnak, laptopjukba vannak beleborulva, micsoda parlamenti munka folyik...”
 • 108. icus711 2012. június 13. 20:34
  „Kedveskéim! Tényleg undorító a fröcskölődés,sajnos ilyen a magyar.Furcsa,hogy újra itt a kép a pihenő képviselőről,de hány képviselő mondott le,esetleg tagadta meg a "tisztességesen" megkeresett pénzének felvételét a rendszer átváltoztatása óta?Bíztosan igaza van,hogy törvényes hiszen nincs a bevallásába se a lakás,de ilyen a magyar törvényi rend lehet így is és úgy is olvasni,izlés szerint.Ennél azért érdekesebb,hogy hol fog pihenni Andrea ha Ő lesz a járási hivatal vezetője.Ki fogja értelmezni és hogyan a törvényeket?Egy örök igazság a végére becsületessen lehet élni,csak nehéz!”
 • 107. StencilAtya 2012. június 13. 19:25
  „CSAK A FIDESZ!!!!!”
 • 106. dareky 2012. június 13. 19:14
  „A fröcskölés igen undorító mélységekbe sodorta hozzászólókat, anélkül, hogy a tényeket és a szabályokat alaposan ismernék. Hátrább az agarakkal, és sokkal több tiszteletet! Csak annyit, amennyit önmagával szemben is elvár mindenki. A szitkozódásnem magyar virtus, csak egy pillanatnyi helyzetkép a hozzászóló stílustalanságát bemutatva.”
 • 105. békaügetés 2012. június 13. 18:55
  „gubanc
  olvasd el a Hagyó cikket!!! ahhoz mit szólsz?”
 • 104. gubanc 2012. június 13. 18:05
  „Vastag bőr az arcon! Hajrá Fidesz! Éljen Orbán Viktor! ...,és mindent szabad. Rákosi Mátyás a minta.”
 • 103. studyfy 2012. június 13. 17:45
  „v.imre, "Nem elég tisztességesnek lenni, annak is kell látszani." Ez érvényes a baloldali és a jobboldali politikusokra egyaránt. Nem kell védeni a védhetetlent. Ha a realitás talaján maradva ítélnénk meg a politikusok viselkedését nem itt tartana az ország.”
 • 102. békaügetés 2012. június 13. 16:45
  „Kedves v imre!
  Sajnos a hozzászólásod Téged minösit.Nem az a baj,hogy lakása van bárhol is hanem az ,ha jogtalanuk veszi fel a támogatást.”
121 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fenyegetik a makói deszkásokat

Húszezres bírság, tanári pofonok, telefonos fenyegetés. Állításuk szerint ezeket kapják a makói görkorisok és deszkások. Tovább olvasom