Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Lakatot tettek a makói Koronára

Makó - Váratlanul érte a makóiakat, hogy a napokban bezárt a város legelegánsabb étterme, a Korona. Mint kiderült, az eddigi bérlőnek lejárt a szerződése – most minden bizonnyal újat igyekeznek keresni.
Az ajtók kulcsra zárva, a függönyök behúzva, odabent a bárpult üres, és a székek, asztalok is hiányoznak – így fest most Makó legelegánsabb, városközpontban lévő étterme, a Korona. Ottjártunkkor tapasztaltuk: a makóiak tanácstalanul méregetik a kiürített vendéglőt, mert még egy tájékoztató tábla sincs kitéve arról, mi és miért történt. Az éttermet mostanáig üzemeltető Vivin Consulting Kft. mobilszámát többször hívtuk, hogy érdeklődjünk, de senki sem vette fel a telefont. A cég honlapján sincs információ a történtekről. Más forrásból megtudtuk, a konyhával együtt 826 négyzetméteres vendéglő bérleti díja havi 100 ezer forint plusz áfa volt, a Vivin bérleti szerződése pedig idén november elsejével járt le – a bezárás így tulajdonképpen érthető, még ha sokakat váratlanul is ért a dolog.

Bezárt a Korona. A szerző felvétele
Bezárt a Korona. A szerző felvétele

A Széchenyi téren található, műemléki védelem alatt álló, eklektikus stílusú, több mint 150 éves Korona emeleti részén valaha szálloda működött, most irodák. Hotelként 1992-ben zárt be; a város önkormányzata rá két évre megvette, majd 2005-ben felújította közel egymilliárdos költségvetéssel. Az éttermi résznek azóta több gazdája volt – jóformán mindegyik arra panaszkodott, hogy ez az emeleti szállodai rész nélkül nem üzemeltethető gazdaságosan. Az önkormányzat ugyan próbálkozott befektetőt keresni, de nem járt sikerrel.

A városházán lapunk érdeklődésére azt a tájékoztatást adták a történtekkel kapcsolatban, hogy az étterem bérlője jelentős adósságot halmozott fel, és ennek rendezésére mind a mai napig nem került sor. A további bérbeadásról testületi döntést követően intézkedik az önkormányzat, az átmeneti időszakban megszervezésre kerülő rendezvényekre pedig eseti megbízási szerződést fognak kötni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tizenhét éve gyűjti lapunk sportoldalait

A kiszombori Fodor Bálint, a helyi futballcsapat vezérszurkolója 1997. augusztus 18. óta gyűjti a Délmagyarország hétfői sportmellékletét. Tovább olvasom