Délmagyar logó

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 22°C | 35°C Még több cikk.

Lámpa védi az átkelőt Makón

Makó - Két éve annál a makói átkelőnél lett halálos közlekedési baleset áldozata egy pedagógus, ahol tegnap óta nyomógombos lámpa biztosítja a gyalogátkelőt. 7 millióba került.
A makói Újváros legforgalmasabb átkelőjéhez, amelyen keresztül üzletekbe, óvodába és iskolába mennek nap mint nap sokan, lámpa kell – ezt Kiss Imréné pedagógus, a körzet önkormányzati képviselője vetette fel először májusban. A tegnap délelőtti avatáson megtudtuk, erre személyes indoka is volt: egy kolléganőjét ezen az átkelőn ütötték el, ami az életébe került.

De nemcsak ő szorgalmazta a nyomógombos közlekedési lámpa felszerelését, hanem például a környéken lakó egyik szülő, Orsós Lajos is, aki még egy televíziós polgármesteri fórumba is betelefonált a város első emberének, Buzás Péternek. Az avatáson ők mind együtt örültek Kotormán Istvánnal, a közeli Szikszai-iskola igazgatójával és az ovisokkal, diákokkal, hogy tanévkezdésre sikerült a lámpát felszerelni.

Az átkelőnél tegnap óta működik a nyomógombos lámpa. Fotó: Szabó Imre
Az átkelőnél tegnap óta működik a nyomógombos lámpa. Fotó: Szabó Imre

Mint elhangzott, a beruházás 7 millió forintba került, s azóta igyekeztek rá pénzt teremteni, hogy az M43-as átadását követően a bánáti térségből, a kiszombori átkelőn át érkező kocsik jelentős része a Vásárhelyi utcán át tart az M43-as felé – azaz komolyan megnőtt a forgalom. A tervek között szerepel, hogy egyszer körforgalom is épül ide. Ugyanakkor, mint megtudtuk, az önkormányzat pillanatnyilag máshová nem tervez nyomógombos lámpát.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jószívű aszfaltozók

A makói Sarkantyú utcán egy húsz méteres szakaszon vadonatúj az aszfalt. Tovább olvasom