Délmagyar logó

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 14°C | 24°C Még több cikk.

Laptopot kapott Luca a Csodalámpától

Magyarcsanád - Immár akkor is folytathatja a versek, mesék írását a 9 esztendős, súlyos rendellenességekkel küzdő Farkas Luca, ha kórházba kell vonulnia: a Csodalámpa Alapítvány közvetítésével kapott egy laptopot.
Laptopot kapott ajándékba a Csodalámpa Alapítvány közreműködésével a sokféle betegséggel, rendellenességgel küzdő 9 esztendős magyarcsanádi kislány, Farkas Luca. Mint megírtuk, nincs rendben a keringése, az érrendszere, gyakran hány vért, a bordái közül több összenőtt, a gerincében fél csigolyák vannak. Azt, hogy járni, mozogni tud, maga is csodaszámba megy. A kezelések, műtétek sorozatán átesett, tengernyi szenvedést megélt kislányt mégis hihetetlen élni akarás és bátorság jellemzi. Kitűnő tanuló, ráadásként gyönyörűen fest, rajzol, verseket és meséket ír.

A laptopot Csizmadia Zsuzsa és Vakály Margó hozta el Lucának. Fotó: DM/DV
A laptopot Csizmadia Zsuzsa és Vakály Margó hozta el Lucának.
Fotó: DM/DV

Ez utóbbihoz kapcsolódott nagy álma, egy laptop. Erre azért lett volna szüksége, mert gyakran kell kórházba vonulnia – nemegyszer váratlanul, rosszullét miatt – és olyankor félbe kellett hagynia azt, amit addig írt. Ilyen gondja most már nem lesz: tegnap délután a Csodalámpa Alapítvány közvetítésével hozzájutott egyhez.

A készüléket a Fundamenta Lakáskasszától Vakály Margó irodavezető és Csizmadia Zsuzsa üzletvezető hozta el Szegedről. Mint megtudtuk, a Fundamenta régóta üzleti partnere a súlyosan beteg gyerekek kívánságait teljesítő alapítványnak – ezúttal azonban nem a cég adományozott, hanem a helyi vezetők adták össze a laptop árát. Luca boldogan próbálta ki az új gépet, akik pedig elhozták, személyesen is megtapasztalhatták, milyen jó örömet szerezni valakinek.

Olvasóink írták

  • 1. Utazo 2012. június 30. 14:18
    „Le a kalappal! :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Marosi naplemente Magyarcsanádnál

Hihetetelen, hogy ilyen festőien szép, nyugodt és méltóságteljes folyó tud haragos, hideg és félelmetes is lenni - írja olvasó-tudósítónk. Tovább olvasom