Délmagyar logó

2018. 03. 25. vasárnap - Irén, Irisz -2°C | 8°C Még több cikk.

Laptopra váltottak a kiszombori képviselők

A makói kistérség települései közül Kiszombor az első, ahol az önkormányzati képviselők hordozható számítógépeket, azaz laptopokat vásároltak maguknak. Ma tartják az első olyan testületi ülést, amelyen laptoppal vesznek részt.
A makói kistérség települései közül Kiszombor az első, ahol az önkormányzati képviselők hordozható számítógépeket, azaz laptopokat vásároltak maguknak. A meghívókat ezentúl nem egy aktatáskányi papírköteg formájában kapják meg, hanem CD-n – gépeiket ráadásul sok mindenre tudják használni képviselői munkájuk során, mely így hatékonyabb és gyorsabb lehet. Ma tartják az első olyan testületi ülést, amelyen laptoppal vesznek részt.

A laptopok beszerzésének ötlete nem új Kiszomboron: évekkel ezelőtt is szerették volna már, pályázati pénzből, akkor azonban ez nem sikerült. Végül saját tiszteletdíja terhére vett a tizenegy testületi tag magának egyet-egyet, darabonként 255 ezer forintért – a polgármester asszonynak, Szegvári Ernőnének már volt, még decemberben vette költségtérítése terhére, de kapott egyet a jegyző is. A beszerzési árban természetesen a jogtiszta operációs rendszer és az irodai programcsomag költsége is benne van. Szegvári Ernőné úgy fogalmazott: a beruházás célja a testületi munka egyszerűsítése, támogatása számítógépes háttérrel, illetve a papírhasználat visszaszorítása. A képviselők ugyanis ezen túl az eddig aktatáskányi papírköteg helyett egyetlen CD-n kapják meg a meghívókat. Bár számításokat nem végeztek, ez komoly megtakarítást fog jelenteni.

A kiszombori képviselők két hete kapták meg a gépeket és azóta szinte folyamatosan ismerkednek velük – ebben egyébként az önkormányzat rendszergazdája, Dávid Gábor van a segítségükre. Tegnap többükkel is találkoztunk a polgármesteri hivatalban, amint épp a laptopok használatát tanulták. Egyikük, a civilben őstermelőként dolgozó Márton Miklós elmondta: bár otthon is van számítógépük, azzal inkább az ifjabb korosztály foglalkozott eddig. Ő két hete barátkozik az újdonsággal, a gépet olykor haza is viszi. Már nem csak ki- és bekapcsolni tudja: ismeri például a szövegszerkesztés és a táblázatkezelés legalapvetőbb fogásait. Úgy vélte, jó, hogy haladnak a korral, nemcsak a papír, s ezzel együtt a természet kímélése miatt, de azért is, mert a gépeket a testületi munkában sok mindenre lehet majd használni – ez is egy lépés az e-ügyintézés felé.

Az első testületi ülés, ahová már laptoppal a hónuk alatt vonulnak a kiszombori képviselők, ma lesz a községházán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyári zenés programok Makón, sztárvendégekkel

Bár a városi költségvetés összeállítása előtt szóbeszéd járta Makón: a gazdasági megszorítás eléri… Tovább olvasom