Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

László szeretne egyszer búcsút inteni a kerekesszéknek - fuvarral is segítik Herczegéket

Apátfalva - Megoldódott az apátfalvi Herczeg házaspár legnagyobb gondja: immár nincs akadálya annak, hogy a családfő rehabilitációja folytatódjon Szegeden. Az önkormányzat ugyanis segítséget ajánlott a szállításhoz.
Megírtuk: a most 45 éves Herczeg László 10 évvel ezelőtt kapott agytörzset is érintő súlyos agyvérzést. Három hónapig feküdt kómában, az orvosok lemondtak róla, de az egy évtizednyi kitartásnak, szeretetteljes ápolásnak köszönhetően ma már abban bízik, egyszer búcsút inthet a kerekesszéknek. Bár a szavakat még mindig nehezen formálja, a lakásban már közlekedik, és egész nap gyakorol, fejleszti izmait, egyensúlyérzékét – szakemberek is segítik.

A családot a Lapcom Média Alapítvány 200 ezer forinttal támogatta, amihez olvasóink további közel 400 ezret adtak össze. Úgy tervezték, a pénzből a szegedi Szent Vincent rehabilitációs központban zajló kezelést fogják finanszírozni, eddig azonban nem tudták megoldani a rendszeres utazást a megyeszékhelyre. Lászlót busszal nem, csak autóval lehet vinni. A napokban a család kérésére a falu képviselő-testülete úgy döntött, erre a célra felajánlják az önkormányzat mikrobuszát. Szekeres Ferenc polgármester a részletekről azt mondta, alkalmazkodnak a kezelések időbeosztásához, és előzetes egyeztetés alapján bármikor elviszi a busz Lászlót. „Addig visszük Lacit, amíg teljesen meg nem gyógyul" – tette hozzá a falu első embere.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vajda József eddig minden évben kiállított, most kimaradhat a szorobán a hagymafesztiválról

A makói szorobánalapítvány a szervezők értesítésére várt, a szervezők meg az ő jelentkezésére - a határidő letelt, hely nem maradt. Tovább olvasom