Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 3°C Még több cikk.

Laura is átmehet a Gyémánthídon

Makó - Színésznő, esetleg festő szeretne lenni a makói Gyémánthíd-díj idei kitüntetettje, Pataki Laura Eszter. A jól tanuló, tehetséges diáklányt és húgát egyedül neveli munkanélküli édesanyja.
József Attila a kedvenc költője a Makói Általános Iskola Almási-tagintézményében nyolcadikos Pataki Laura Eszternek, így amikor kitüntetéséről értesült, pontosan tudta, hogy a Gyémánthíd-díj a város fogadott fiának egyik versét idézi. Az elnevezéssel az alapító önkormányzat azt jelzi: szeretne mecénása lenni azoknak a helybeli fiataloknak, akik ugyanúgy szerény körülmények között élnek, és hasonlóképp tehetségesek, mint ő volt – nem feltétlenül az irodalom terén, de az iskolában mindenképp.

Laura szeret olvasni. Fotó: Szabó Imre
Laura szeret olvasni. A szerző felvétele

Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook oldala, nem csak makóiaknak!

 
A díjjal egy laptop, valamint egy egyéves internet-előfizetés jár. Az idei kitüntetett ennek nagyon örült, hiszen eddig az iskolai könyvtárba kellett beülnie, ha olyan házi feladatot kapott, amihez számítógép is kell – márpedig manapság ez egyre gyakoribb. Saját gépről eddig csak álmodozhatott. Édesanyja – hiába szakképzett ápolónő, gépíró és számítógép-kezelő – jelenleg munkanélküli, s egyedül neveli Laurát és 9 éves húgát, Petrát. Laura a gépet már haza is vitte, használja. Mint mondja, leggyakrabban az iskolai munkához lesz rá szüksége, de azért zenehallgatásra, szórakozásra is jó lesz.

Laura négyes-ötös tanuló, kedvencei a humán tárgyak, szeret olvasni, szavalóversenyekre is jár, mi több, maga is megpróbálkozott már a rímfaragással. Ha van egy kis szabadideje, azt barátnőivel, esetleg kedvenc kutyusaival, macskáival tölti. Az álma eredetileg az volt, hogy színésznő lesz, mostanában azonban a festészet kezdi jobban érdekelni. Közben azért a számok világára is gondol: tanulmányit a makói Keriben fogja folytatni.

Olvasóink írták

  • 1. Óperenciás 2013. április 18. 18:59
    „Nem túl szerencsés elnevezés ez a Gyémánt-híd díj.
    A 90-es évek első felében Vásárhelyen a Gyémánt-híd Rt. piramisjátékkal komoly károkat okozott,
    és sok embernek ez villan be a díj nevének hallatán.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem kapós a pitvarosi képviselőség

Várhatóan ingyen dolgoznak a nehéz helyzetbe jutott önkormányzatért azok a képviselők, akik május 12-én mandátumot szereznek Pitvaroson. Tovább olvasom