Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 4°C Még több cikk.

Lázár: a Miniszterelnökséghez kerülhet a vidékfejlesztés

"Kevesebb templomot fogunk vidékfejlesztési pénzből felújítani, ellenben szeretném, ha külterületi vagy mezőgazdasági utakra, belvízelvezető rendszerekre több jutna."
A földművelésügyi tárcától a Miniszterelnökséghez kerülhet a vidékfejlesztés - mondta Lázár János csütörtökön Kiszomboron.

"Kevesebb templomot fogunk vidékfejlesztési pénzből felújítani, ellenben szeretném, ha külterületi vagy mezőgazdasági utakra, belvízelvezető rendszerekre több jutna" - tette hozzá a Miniszterelnökséget vezető államtitkár a négyezer lakosú Csongrád megyei község képviselő-testületi ülésén.

Uniós forrásokból kívánja támogatni a kormány, hogy a kistelepüléseken is megjelenjen valamilyen feldolgozóipar, például vágópontokat alakítsanak ki, vagy növeljék a mezőgazdasági tárolókapacitást - közölte a politikus.
A települések is forrásokhoz juthatnak a mezőgazdasághoz kapcsolódó infrastruktúra, például az öntözés vagy a belvízelvezetés fejlesztésére - tudatta az államtitkár.

Lázár János kitért arra is, a Nemzetgazdasági Minisztérium felügyelete alá kerülhet a szakközépiskolák és a szakiskolák irányítása. Ahogy fogalmazott, ez sokkal inkább gazdasági kérdés, mint oktatási. A munkanélküliség mellett sok a betöltetlen állás is, bizonyos területeken nem találni szakképzett munkaerőt.

Az államtitkár azt mondta, "hibát követett el a Fidesz-kormány azzal, hogy a háziorvosokat nem támogatta kellő mértékben az elmúlt négy évben". Vissza kell állítani a háziorvosok anyagi megbecsülését, társadalmi presztízsét, a rendelőket pedig fel kell szerelni a megfelelő eszközökkel, hogy a páciensek minél több ellátást helyben kaphassanak meg.

A következő időszakban fontos feladat az egészségmegőrzés és a betegségmegelőzés erősítése is - hangsúlyozta a politikus.

A képviselő-testületi ülés után Lázár János utcafórumot tartott. Arra biztatta a megjelenteket, minél többen vegyenek részt a vasárnapi európai parlamenti (EP-) választásokon, mivel számos, a mindennapi életüket befolyásoló döntés Brüsszelben születik, és az országnak erős érdekképviseletre van szüksége az EP-ben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szemüveget kapnak a gyerekek

Popa György magyarcsanádi önkormányzati képviselő (Munkáspárt), vállalkozó megszervezi, hogy a helyi óvodában és az általános iskolában vizsgálja meg szemész a gyerekeket. Tovább olvasom