Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

Lázár János Honvédban

Makó – Ne csak a kirakat, a hátsó udvar is legyen rendben! – ezt mondta többek között hétfőn Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter Makó Honvéd városrészében, amely a legszegényebb, ahol a legtöbb a probléma, és ahová a helyi fideszes képviselő-jelölt, Sánta Sándor, illetve a polgármester-aspiráns Farkas Éva társaságában látogatott.
A szabad ég alatt rögtönzött sajtótájékoztatón szóba került például, hogy a szennyvízberuházást követően az itt élőknek komoly terhet jelent a házi bekötések elkészítése. Lázár azt javasolta, az új önkormányzat adjon ehhez több éves haladékot, illetve támogatást, és segítsen a szennyvízdíj fizetésében is.

Hozzátette: szinte minden városban vannak hasonló, általában szegények, romák lakta részek és ezeken a területeken kiemelt figyelmet kell fordítani az infrastruktúra megteremtésére, az óvodák, iskolák, orvosi rendelők működésére. A cél az, hogy tanulással, munkával, szorgalommal az itt élők is felemelkedhessenek – mondta.

Lázár János elbeszélgetett a Bethlen utca lakóival Fotó: Szabó Imre
Lázár János elbeszélgetett a Bethlen utca lakóival
Fotó: Szabó Imre

Lázár János elbeszélgetett az emberekkel, be is csengetett az egyik Bethlen házba, ahol a 71 esztendős asztalos, Simon Bálint és felesége fogadta. Ők egyebek mellett azt mondták, Honvédban a közbiztonságra is oda kell figyelni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egymilliós pallos a virágbolt fölött: Mariann kis híján pénztárgép nélkül maradt

Nem feltétlenül bírságol az adóhatóság, ha önhibáján kívül nem jutott időben online pénztárgéphez a kereskedő – derült ki, miután egy makói panasznak utánajártunk. Tovább olvasom