Délmagyar logó

2017. 06. 27. kedd - László 17°C | 33°C Még több cikk.

Leégett a Tequila söröző - felgyújtották a terasz nádtetőjét?

Makó - Vasárnapra virradóra leégett a makói Tequila söröző. Egyelőre nem tudni, miért csaptak fel a lángok. A kár több milliós, az épület bérlője igyekszik 3 napon belül rendbe hozni legalább az alsó szintet és újra kinyitni.
Összetört, lepotyogott palatető-darabok, kormos falak, szénné égett tetőlécek, megolvadt berendezési tárgyak – ilyen képet mutatott a makói Bajcsy-Zsilinszky lakótelepen lévő Tequila söröző azt követően, hogy vasárnapra virradóra kigyulladt. A helyszínen, még a tűzoltók kiérkezése előtt azt láttuk, hogy az egy emeletes söröző emeleti részének bal oldala ég. Úgy tűnt, a tűz a nádtetővel borított teraszról terjedt befelé. A tűzoltókat hajnali 4 óra után néhány perccel értesítették a közeli háztömbök lakói; többen pattogó, durrogó hangokat hallottak, amely azt kísérte, ahogy a nád leégett. A tűzoltók percek alatt kiérkeztek két kocsival és nyolc emberrel, bő negyed óra alatt megfékezték az emeleti részen és a tetőtérben tomboló lángokat. Az oltást követően még további közel másfél órát töltöttek a tető megbontásával, s közben fel-fellobbantak a lángok, a füst néha felerősödött.

Leégett a Tequila söröző - GALÉRIA

Lehet, hogy felgyújtották?

Hogy mi miatt ütött ki a tűz, arról a helyszínen nem kaptunk tájékoztatást, annyit azonban hallottunk, hogy behatolás nyomát nem fedezték fel az épületen. A környéken lakók szerint az is elképzelhető, hogy a terasz nádtetőjét felgyújtotta valaki. A katasztrófavédelmi igazgatóság tűzvizsgáló szakembert rendelt a helyszínre, az okokat tisztázni hivatott vizsgálat még tart.

Az oltás után, miközben munkások már fóliával próbálták lefedni azt, ami megmaradt a tetőszerkezetből, bent is szétnéztünk. Az emeleti rész több helyütt csúnyán kégett, de a füst és a korom másutt is belepett szinte mindent. Az 1992-ben épület tulajdonosa, Dánfi Károly vállalkozó feleségével együtt szomorúan nézte a pusztítás nyomait. Elmondta: az összesen 130 négyzetméteres épületet részben saját kezük munkájával emelték – ő például 3 napon át festette a falakat, a fia pedig a katonai szolgálatból kért 3 nap szabadságot, hogy lambériázni tudjon. A tűzről egyébként lapunk online változatát olvasva értesült, hajnalonként ugyanis mindig azzal kezdi a napot, hogy a gép elé ül és megnézi legfrissebb híreinket.

Leégett a Tequila söröző - GALÉRIA

A söröző bérlője, Kormos Attila annyit mondott: igyekeznek legalább az alsó szintet rendbe hozni és 3 napon belül kinyitni. Az ő kára minimum egymillió forint, a helyreállítás azonban biztosan ennél is komolyabb összeg lesz. Ennek költségét Dánfi Károly sem tudta megbecsülni, azt viszont megtudtuk tőle, hogy az épület biztosítva volt.

Korábban:

A delmagyar.hu munkatársa a helyszínen azt látta, hogy az egy emeletes söröző emeleti részének bal oldala ég. Úgy tűnt, a tűz a teraszról terjedt befelé. A tűzoltók az oltást követően még további közel másfél órát töltöttek a tető megbontásával, s közben eleinte fel-fellobbantak a lángok, a füst néha felerősödött.

Leégett a Tequila söröző - GALÉRIA

A tetőszerkezet a tűz által érintett oldalon minden bizonnyal teljesen leégett, és az emeleti rész belül is kiégett, de a füst tönkretette az épület többi részét is.

Hogy mi miatt ütött ki a tűz, arról a helyszínen nem kaptunk tájékoztatást, annyit azonban hallottunk, hogy behatolás nyomát nem fedezték fel az épületen. Elképzelhető ugyanakkor, hogy a terasz nádtetőjét valaki felgyújtotta.

Leégett a Tequila söröző

A söröző bérlője, Kormos Attila annyit mondott: az ő kára minimum egymillió forint, az épület helyreállítása azonban biztosan ennél is komolyabb összeg lesz.     

Olvasóink írták

 • 9. Francois 2012. június 11. 06:38
  „Az a baj a mai vendéglátással nem látják a lehetőségeket, a sok lakótelepi lakót le lehetett volna hívni egy közös szalonna sütésre, ezzel is növelni a leendő vendégkört és bebizonyítani hogy nem is olyan rossz ha a lakótelepen kocsma üzemel! :) :D Nem utolsósorban a szomszédok meg ismerhetnék ilyen alkalmakkor egymást! :P :D”
 • 8. StencilAtya 2012. június 10. 20:13
  „Kormos Attila....:)

  :) :)”
 • 7. Emberségetavilágnak 2012. június 10. 15:36
  „A konkurencia megrendelése.
  "A ménkű csapjon bele!"
  Úgy lett.
  Na, ugye, mennyire nem mellékes a kapcsolatrendszer?
  Valaki nagyon közeli retyerutyája lehet a Kulcs Őrzőjének.
  A vörös kakas megint lecsapott egy szórakozóhelyre, akár küldték, akár hívatták, meg kell hagyni, szemét egy jószág.”
 • 6. Ellenzéki 2012. június 10. 14:42
  „Nem e a villám csapott le?
  Tegnap este - éjféltájt - pont Makó irányából lehetett látni az erős villámlást.”
 • 5. Francois 2012. június 10. 14:01
  „Ez a tulajdonos nem az, akinek a telepén illegális szemetet találtak, végül nagy csend lett az ügyből! :D :P”
 • 4. Egyolvasó 2012. június 10. 12:59
  „Perzselő volt az éjszakai hangulat.”
 • 3. booo 2012. június 10. 12:16
  „No, az sem mellékes hogy volt-e biztosítás!
  Nagyon fura hogy sorra gyulladnak ki a csárdák, sörözők.
  Sajnálom az esetet!”
 • 2. info 2012. június 10. 08:15
  „Az a terasz ha építészetileg engedélyezett,ugyanis betonozott alapja van akkor jogos a reklamáció-ha nem, semmi keresete ..........”
 • 1. KamuNeni 2012. június 10. 07:28
  „Kormosnak sokkal tobbkara van mint az a minimum egy millio.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közalapítványi pályázat

Pályázatot ír ki a Makó Város Fejlődéséért Közalapítvány, 600 ezer forint értékben, civilszervezetek és magánszemélyek részére. Tovább olvasom