Délmagyar logó

2017. 12. 15. péntek - Valér 6°C | 13°C Még több cikk.

Leégett Farkasék háza, a lányukhoz költöznek

Földeák - Lakhatatlanná vált az a földeáki családi ház, amely csütörtökön este leégett. Az ott élő Farkas Sándorék a lányukhoz költöznek. A kár becslések szerint 5 millió forint.
– A konyhában vacsoráztunk, amikor füstszagot éreztünk. A férjem kiment megnézni, mi lehet ez. Akkor már lángolt a kazánház – emlékezett a csütörtök estére a földeáki Farkas Sándorné Mária.

Először a melléképület égett teljes terjedelmében, majd a tűz átterjedt a lakóépületre is. A család azonnal értesítette a tűzoltókat. A főügyelet a földeáki önkénteseket, valamint a makói és a hódmezővásárhelyi hivatásos egységeket riasztotta. A helyiek pár perc múlva megérkeztek a Bajcsy-Zsilinszky utcai házhoz. Az egységek öt vízsugárral, légzőkészülékben kezdték meg az oltást.

Az épületből három gázpalackot és több benzineskannát is kivittek, a garázsban álló személyautót is kimentették a lángok közül – tájékoztatott Molnár Krisztina. A katasztrófavédelmi szóvivő elmondta, értesítették az áramszolgáltatót, a cég dolgozói leválasztották az ingatlant az elektromos hálózatról.
 
Leégett Farkasék háza, a lányukhoz költöznek
Leégett Farkasék háza, a lányukhoz költöznek

Az ott élő két ember nem sérült meg a tűzesetben. A becsült anyagi kár azonban ötmillió forint. A melléképület teljesen kiégett, a lakóház tetőszerkezetének egy része megsemmisült. Egy helyen a födém is beszakadt. A ház átmenetileg lakhatatlanná vált. Tegnap a közmunkások segítettek a bontási munkálatokban, valamint ideiglenesen fóliával fedték le a házat.

– Szinte mindenki jön és segít. A szomszédok, barátok, ismerősök, valamint a közmunkások is itt vannak – mondta Mária. Hozzátette, többen is felajánlották nekik, hogy költözzenek hozzájuk, de ők a lányukhoz mennek, az ő családja szintén a faluban él.

– Ami nem égett el és a lakásban volt, az vagy elázott, vagy füstszagú. Megpróbáljuk kimosni a megmaradt ruhákat, de nem tudom, mennyire sikerül – folytatta a földeáki nő, aki a helyi könyvtárban dolgozik, a férje postás. Nem tudják, hogy mi történhetett. Szalmabálás kazánnal fűtenek, valószínűleg ott keletkezett a tűz. Mindent dokumentálnak, van biztosításuk, így a fényképekre emiatt is szükségük lesz.

– A tulajdonos értesített minket, majd azonnal riasztottam a hivatásos tűzoltókat, valamint a helyi kollégákat – mondta Varga Zoltán. A földeáki önkéntes tűzoltó egyesület vezetője hozzátette, négyen vonultak a tűzhöz, majd hozzáláttak a lángok megfékezéséhez.

– Felajánlottuk a segítségünket, így a közmunkások pakolnak, bontanak és a tetőt fóliával takarják le. Jövő héten a romok eltakarításában is segédkezünk – mondta Hajnal Gábor földeáki polgármester.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Álcázott gombával szeretik a csirkefasírtot

Álcázott gombával szeretik a csirkefasírtot
Nincs menzaháború Pitvaroson. Tovább olvasom