Délmagyar logó

2017. 04. 25. kedd - Márk 6°C | 21°C Még több cikk.

Lelén is dobog a Fradi-szív

Maroslele - A maroslelei József Attila utca egyik háza zöld-fehérben pompázik, ki van rá tűzve a magyar és az uniós zászló mellett a Fradié is, és egy zöld-fehér sasos egyesületi címer is látható rajta.
Hasonló talán az egész megyében nincs még egy – mondja büszkén tulajdonosa, a 70 esztendős Nagy Károly. Aligha túlzás azt mondani: ő a legnagyobb Fradi-drukker a faluban.

A fővárosi születésű nyugdíjas villanyszerelő még gyermekkorában, 10 évesen szerette meg a Ferencvárost. Meg se tudja számolni, hány meccsükre kísérte el őket. A csapattól számtalan relikviát őriz a párnától a sálig, mi több, a szobáját belülről is zöld csíkokkal és sasokkal díszítette. A homlokzatot nagyjából két hónapja dekorálta ki, de már bő egy évtizede tervezte, amióta meghalt a felesége. A címert egy makói dekoros készítette, a zászlót Budapesten vásárolta. Mint mesélte, az FTC címerét és zászlaját a községben sokan fogadták örömmel, de olyan is volt, aki egyenesen elátkozta őt a különleges szurkolói megnyilvánulásért.

Nagy Károly élete a Ferencváros. A szerző felvétele
Nagy Károly élete a Ferencváros. A szerző felvétele

A legnagyobb meglepetés azonban akkor fogadja az embert, ha a lakásban megnézi azt a szobát is, ami jelenleg Budapesten, villamosvezetőként dolgozó fiának van fenntartva, aki nyaralni szokott hazajárni. Ezt a szobát ugyanis piros-fekete szegély ékesíti, no meg egy nagyméretű Kispest-zászló. Fia ugyanis Kispest-drukker – ebből azonban, mint a fradista édesapa mondja, kettejük közt sosem volt semmilyen ellentét.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Maroslelén megszűnt a munkanélküliség

62 hektáron növénytermesztő gazdaságot, olajsajtoló, -palackozó üzemet működtet a maroslelei önkormányzat. A program motorja – mint másutt – a bért fedező állami támogatás. Tovább olvasom