Délmagyar logó

2017. 05. 23. kedd - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Lelki nappal készül a karácsonyra a katolikus egyház

Makó - Hamarosan itt vannak az ünnepek, melyre a katolikus egyház már nagy erőkkel készül. Sokféle programból válogathatnak az érdeklődők.
Szombaton karácsonyi hangversennyel hangolódhattak a karácsonyra a Szent István Templomba látogatók, vasárnap este pedig a város adventi koszorújának harmadik gyertyáját gyújtotta meg Pálfai Zoltán plébános. A rendezvényen a belvárosi plébánia férfiakból álló kórusa énekelt.

– December 21-én lelki napot tartunk a Szent István Plébánián, ahol lelkigyakorlatos szentmisén bűnbánati liturgiák hangzanak majd el – mondta Pálfai Zoltán, plébános. Advent utolsó vasárnapján az idősek karácsonyoznak majd szintén a Szent István Plébánián. 24-én délután 3 órától fog égni a betlehemi láng, melyből bárki vihet haza.

Idén is lesz éjféli mise karácsonykor a templomokban. 24-én 10 órakor kezdődik az első az újvárosi Szent László Templomban, éjfélkor pedig a Csanád vezér téri kápolnában, valamint a belvárosi Szent István téri templomban. A továbbiakban 25-én reggel 10 órától és este 5 órától lesz mise a Csanád vezér téri kápolnában, míg a Szent István téri templomban 9 órától Pásztorjáték és szentmise kezdődik, Újvároson ugyanez 11 órától lesz.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Nem fogadjuk el az emelt ellátást, több pénz járna˝

Öt éve rokkantnyugdíjas az apátfalvi Borsos Ferenc. A tavalyi felülvizsgálat óta úgy érzi, több hibát vétett a rehabilitációs hivatal. Tovább olvasom