Délmagyar logó

2017. 04. 24. hétfő - György 3°C | 15°C Még több cikk.

Lemondott a Hagymatikum igazgatója

Makó - Lemondott igazgatói tisztségéről a legfontosabb makói vezetők egyike: Nagy Nándor a Kommunális Nonprofit Kft. és a Hagymatikum Fürdő első embere volt. Távozása mögött nincs konfliktus: a családi vállalkozást választotta, kollégáitól nehéz szívvel és szép emlékekkel búcsúzik.
A Kommunális Nonprofit Kft.-t 5 esztendeje, a Hagymatikum Fürdőt alig fél éve vezette Nagy Nándor – most felmondási idejét tölti, és április elsejével mindkét tisztségéből távozik. A fiatal, 35 esztendős igazgató azt mondja, nincs semmiféle konfliktus a mögött, hogy benyújtotta lemondását. Egyszerűen arról van szó, hogy családi vállalkozásukban szeretne dolgozni, amely, nemrégiben uniós támogatást is nyert, és már egész embert kíván. A biobrikettet gyártó makói üzem munkájában vezető beosztásban vesz majd részt, s várhatóan egyik tulajdonosa is lesz.

Nagy Nándor távozása mögött nincs konfliktus: a családi vállalkozást választotta, kollégáitól nehéz szívvel és szép emlékekkel búcsúzik.
Nagy Nándor távozása mögött nincs konfliktus: a családi vállalkozást választotta, kollégáitól nehéz szívvel és szép emlékekkel búcsúzik.

Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook oldala, nem csak makóiaknak!

 
Nagy Nándor irányítása alatt a Kommunális Nonprofit Kft. a város talán legfontosabb önkormányzati cége lett: amikor átvette, árbevétele 230 millió volt, és 50 embert foglalkoztatott – mostanra az árbevétel 700 milliósra, a létszám pedig 90 fősre nőtt. Ma többek között olyan feladatok tartoznak hozzá, mint a távhőszolgáltatás, a városi piac, a központi konyha, a gyepmesteri telep és a Maros-parti strand üzemeltetése. Ami pedig a Hagymatikumot illeti: Kovacsics Imre lemondása után azzal a megbízással vette át, hogy próbálja meg egyenesbe hozni a veszteségesen működő, a vártnál kevesebb vendéget vonzó fürdőt.

A leköszönő cégvezető a távozást természetesen nem egyik napról a másikra határozta el, de úgy gondolja, jól döntött. A hírt beosztottaival tegnap közölte személyesen. Mindkét helytől nehéz szívvel, de jó érzésekkel, szép emlékekkel búcsúzik, és bízik abban, hogy az a csapat, amely az irányítása mellett kialakult, tovább fogja vinni az eddigi irányt. Utódlásáról a város képviselő-testülete dönt – információink szerint még egyik posztra sincs jelölt. Nagy Nándor azt mondja, mindent megtesz azért, hogy az átmenet zökkenőmentes legyen.

Az önkormányzat közleménye

Személyes okokat megjelölve benyújtotta lemondását Nagy Nándor, a Makói Kommunális Nonprofit Kft. és a Makói Gyógyfürdő Kft. ügyvezető igazgatója a városházán. Az indokokat a városvezetés sajnálattal elfogadta, egyben megköszönte Nagy Nándornak a precíz, eredményes, végig a város érdekét szem előtt tartó tevékenységét mind a fürdő, mind a nonprofit kft élén. A nagy munkabírású, dinamikus, tehetséges vezető mihamarabbi pótlása komoly feladat elé állítja Makó önkormányzatát. Nagy Nándor jelenleg felmondási idejét tölti, amely alatt teljes értékűen látja el eddigi feladatait, valamint segít a megfelelő utódok kiválasztásában is a városvezetésnek.

Olvasóink írták

65 hozzászólás
 • 65. 3évesférfi 2013. március 14. 21:31
  „Tőlem nyugodtan szidhatják, én is szoktam, de ide van írva felülre, hogy a tisztább tartalom érdekében előzetesen moderálunk.”
 • 64. Cillit_bang 2013. március 14. 13:12
  „Ha moderálják, akkor szidják az Orbánt, mert nincs demokrácia, szólás-és sajtószabadság!!! :)”
 • 63. dara 2013. március 14. 07:00
  „Volt egy orosz nemzetiségű, de szovjet állampolgárságú író, a könyv címe: Egy igaz ember története. Hajrá Nándi!
  Ja és még eszembe jut még egy könyv, Orwell:1984. Na ott is van gondolatrendőrség, meg egyebek.Osztom fiatal gyermekférfi véleményét.”
 • 62. 3évesférfi 2013. március 13. 21:39
  „60. Bohatanárúr: Mit tudom én. Nevetséges ez az egész ügy, ha csak a szátok jár, azért, ha tényleg felnyomtátok egymást, akkor meg azért. Két nick is büszkén kijelenti, hogy ő jelentette fel kgb-t, az egyik azt írja, hogy 3 hete, a másik, hogy 11-én, egy harmadik, hogy 4 hete, a negyedik, hogy 1 hete.
  Az Isten szerelmére, ez csak egy hülye fórum, ti _tényleg_ ennyire komolyan veszitek ezt is, meg magatokat is?
  Jut eszembe, nem arról volt szó, hogy a személyeskedéseket moderálják itt? Azzal mi van?”
 • 61. H.Edit 2013. március 13. 18:17
  „59. Cillit_bang igaz...minden. Én írtam a folyóhó 11-én a Makói Járásbíróságnak. Feri jó gyerek. És tényleg nem az Apeh hozzászólás végett. 56. scott1 nél a pont.”
 • 60. Bohatanárúr 2013. március 13. 17:25
  „56. scott1 :) :) :D :D 57. 3évesférfi valószínű nem az APEH-os hozzászólás miatt! :D :D A TANÚ közölte több nickjén?! Ez bizonyított?!”
 • 59. Cillit_bang 2013. március 13. 17:19
  „Hát , Ferencnek nincs uncsi élete!......Legalább....Neki....A többiekét is szervezi...De már csak ilyen az ÉLET nálunk Makón...Ha igaz...Minden..”
 • 58. Bohatanárúr 2013. március 13. 17:11
  „56. scott1 :D :D :D :D 57. 3évesférfi valószínű nem az APEH-os hozzászólás miatt tett feljelentést, kicsit visszább . Itt is és másutt is , hónapokra visszamenőleg :) :) "Nézz tükörbe és nézz vissza a múltadba állapítsd meg a hibáid amit elkövettél és örülj vazzeg, hogy élsz..." mert, hogy az élet rövid is lehet... ? scott1, ez meg önnek szólt anno.....kgb696-tól?!”
 • 57. 3évesférfi 2013. március 13. 16:53
  „Az APEH-os hozzászólás már utána történt, nem? Itt írta pont arra válaszul, hogy A TANÚ közölte több nickjén keresztül, hogy felnyomta.”
 • 56. scott1 2013. március 13. 14:30
  „"szóltak, hogy tegyen feljelentést..." :) - Miután kgb696 elárulta, hogy Nagylakon egyenruhás és kapcsolatainak köszönhetően "rászabadítja az APEH-t" Francois-ra? :D
  Tette ezt úgy, hogy Ferenc egy olyan ügy tanúja, amellyel kapcsolatban az ügyészség vizsgálata során felmerült a kábítószer csempészet gyanúja is... ami, ha valós, akkor az Nagylakon valósult meg!?
  Tehát jött kgb696 állítólag nagylaki egyenruhásként és megfenyegette az ügyészség (akik gondolom az esetleges kábítószer csempészet miatt Nagylakkal kapcsolatban is vizsgálódhattak) tanúját a nyilvánosság előtt!
  Zseniális! Ugyan mit is várt, mi lesz ebből, megtapsolják? :D”
 • 55. Bohatanárúr 2013. március 13. 13:35
  „54. Cillit_bang az igaz. Csak itt lehet hogy szóltak hogy tegyen feljelentést, mivel egy hummeres ügyben érintett. Szerinted mennyire nem <moderálva>ik rá, ki mit ír róla. Tuti nem arra ébredt hogy hopp én most feljelentést teszek.”
 • 54. Cillit_bang 2013. március 13. 11:00
  „Nem kell a bíróságra menni! A FB-n 3 perc alatt megtalálod ki-kicsoda!!! :)”
 • 53. Francois 2013. március 11. 16:22
  „52. vip007 2013.03.11. 15:48 Ha már vissza kanyarodtunk! :) A helyi vezetést pont azok fogják megdönteni akik a vezetést támogatják! Már ha tudsz a sorok közt olvasni hogy mire értem, egyébként meglepődnél kiktől jönnek ki a bizalmas infók! De ha van okos gondolatod szívesen várjuk többed magunkkal mit lehet tenni a várossal hogy működőképes legyen?! Van egy becsődölt fürdőnk, egy szét dúrt városunk és minden második házon egy eladó felirat. Ennél lejeb már nem lehet a várost......... szerintem Buzás is meglepődne hogy a háta mögött már osztják szorozzák a dolgokat, kinek mi jut ha vége a ciklusának.....jut eszembe te tudod mért jutnak ki infók és mire akarják használni?! Na erre mondhatod hogy "Ejha és úristen!"”
 • 52. vip007 2013. március 11. 15:48
  „49. Bohatanárúr 2013.03.11. 09:43

  Tehát azoknak, akiknek elege van a helyi vezetésből, nekik lehetséges alternatívát jelent Francois?! Ejha és úristen!”
 • 51. pog 2013. március 11. 10:13
  „Már rég eltértek a hozzászólok a témától, véleménye,hogy a sárdobálást, fenyegetőzést inkább más fórumon folytassátok.
  ,”
 • 50. scott1 2013. március 11. 10:03
  „Teljes mértékben egyetértek az előttem szólókkal (47., 48. hsz.) ugyanakkor nem kellene úgy tenni mintha ez egyik napról a másikra alakult volna így, mert egy jó ideje már ez megy a fórumon. Csak egyeseket nem zavarták eddig az ennél sokkal durvább hangvételű kommentek sem... valahogy most, hogy fellibbenhet egyesek anonimitása megy ez a mennyire gyerekes dolog is mindez szöveg (ami valóban sokszor tényleg gyerekes).
  Az IP beazonosítással kapcsolatban azért én is kíváncsi lennék arra, hogy egy magát rendőrként aposztrofáló nicknév (kgb696) milyen információk alapján is javasolt ilyet egy fórumozónak például egy éve, miszerint "Nézz tükörbe és nézz vissza a múltadba állapítsd meg a hibáid amit elkövettél és örülj vazzeg, hogy élsz..." mert, hogy az élet rövid is lehet... ? Vagy miként is lehet az, hogy egy-egy kényes téma kapcsán érvek helyett csak konkrét utalásokat kap a kommentelő arról, hogy tisztában vannak azzal, hogy kit is rejt a nickneve...”
 • 49. Bohatanárúr 2013. március 11. 09:43
  „T.48. szilencium Szívemből szóltál. Pontosítalak, kgb696 hölgy, nem férfi. Az is igaz hogy Francoisnak valamiért valóban jönnek az infók. Bár ennek egyszerű oka van. Sok embernek elege van a helyi vezetésből és ennek oka képen eljuttatják.”
 • 48. szilencium 2013. március 11. 08:40
  „Könyörgöm!Osszák már ki a gyógyszereket!

  Eleinte szórakoztató volt ovis stílusban látni a nagyfiúkat,de,mint a szemtelen gyerekeknél lenni szokott ,most sem érezték meg a hülyeség határát!

  Azzal a tiszteletteljes kéréssel fordulok minden fórumozóhoz,hogy maradjanak a kritikánál,és mellőzzék a sértegetéseket egymás iránt!Elméletileg kulturált emberek vagyunk!

  Tisztelet Francois!

  Elismerem,hogy mindig hasznos infók jönnek tőled,látszik,hogy sok ismerősöd rendelkezik pontos információkkal,adott témákban!Azt azonban megjegyzem,hogy a hozzászólások alapján ,gyakorlatilag az élet minden területén próbálsz érdeklődni,vagy talán úgy pontosabb,hogy jönnek hozzád az infók.Óvatosan megjegyezném,hogy a nagy számok törvénye alapján,előbb-utóbb valahol hiba csúszik be!Ezt ,én mindig szem előtt tartom,és ezért alkalmazom azt a módszert,hogy csak a családom számára fontos dolgokba ártom bele magam,mert kevesebb dologra biztosabban lehet felügyelni!Köztudott,hogy milyen fontos ügyben van kulcsszereped!Számomra fontosabb,hogy abban az ügyben kiderüljön a teljes igazság,amihez TE járulhatsz hozzá!Kérlek ne gyengítsd magad az ovis stílus felvételével!Az írásaid alapján,tudod ,hogy hol van a kritika határa.Hagyd a fenébe a kritikán aluli,igénytelen próbálkozásokat!

  A cikkben főszereplő Úriembernek,pedig hasznos boldogulást kívánok az új elképzelései megvalósításához!”
 • 47. Lokálpatrióta 2013. március 11. 07:57
  „Jézusom, ti <moderálva> vagytok! Végigolvasva az egészet, a szinvonal a lányaim vitájainak a szintjén van, csak ök még a babákon illetve a pónikon veszekednek! Várom, hogy ki írja be elöször: "...akkor is az én apukám az erösebb!!!" Gratulálok...”
 • 46. Bohatanárúr 2013. március 11. 06:31
  „Nem reszortom a kioktatás. Ez símán becsületsértés, nagy nyilvánosság előtt elkövetve, - úgyhogy igen kgb696 .
  Rágalmazás
  179. § (1) Aki valakirôl, más elôtt, a becsület csorbítására alkalmas tényt állít vagy híresztel, vagy ilyen tényre közvetlenül utaló kifejezést használ, vétséget követ el, és egy évig terjedô szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendô.
  (2) A büntetés két évig terjedô szabadságvesztés, ha a rágalmazást
  a) aljas indokból vagy célból,
  b) nagy nyilvánosság elôtt,
  c) jelentôs érdeksérelmet okozva
  követik el.

  Becsületsértés
  180. § (1) Aki a 179. § esetén kívül mással szemben
  a) a sértett munkakörének ellátásával, közmegbízatásának teljesítésével vagy közérdekű tevékenységével összefüggésben,
  b) nagy nyilvánosság elôtt
  a becsület csorbítására alkalmas kifejezést használ, vagy egyéb ilyen cselekményt követ el, vétség miatt egy évig terjedô szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendô.
  (2) Az (1) bekezdés szerint büntetendô, aki a becsületsértést tettlegesen követi el.

  Kettesben olyan aljasságot vághatsz kgb696 egymás fejéhez, amit nem szégyellsz.
  De ha ezt más előtt mocskolod az ellenfeledet, akkor megjárhatod.”
65 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Télűzés Makón: elégették a kiszebábokat

A helyi diákönkormányzat szervezésében kiszebábokat égettek csütörtök este Makón. Tovább olvasom