Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 23°C Még több cikk.

Lemondott a makói tévé vezetője

Távozik a makói városi tévé éléről Czibolya Kálmán. A negyvennyolc esztendős televíziós szakember, a helyi médium egyik alapítója azért áll fel az igazgatói székből, mert kiderült: mégsem tudja működtetni a stúdiót annyi pénzből, amennyit idén a várostól kap.
Czibolya Kálmán, akit Makón korábban sokan ismertek úgy, mint a városi televízió egyik alapítóját, két és fél évvel ezelőtt került a helyi médium élére. A nem csupán városszerte ismert negyvennyolc éves tévés nagy tervekkel látott munkához, lelkesedése azonban mostanra elfogyott – tegnap benyújtotta lemondását a városházán. Munkaviszonya egyébként hivatalosan május elsejéig tart, addig szabadságát, illetve felmondási idejét tölti.

A városi tévé első embere mindenekelőtt anyagi okokból távozik posztjáról. Mint korábban megírtuk, a televízió idén a tavalyi 27 és fél millióval szemben már csak 25 milliót kapott az önkormányzattól. Czibolya Kálmán ezt követően úgy döntött, kollégáival együtt vállalja, hogy a múlt évinél húsz százalékkal kevesebb bérért folytatja a munkát – ez azonban utóbb komoly feszültségeket okozott a stábnál, ráadásul időközben az is kiderült, hogy ebből a pénzből már nem lehet a stúdiót a korábban megszokott magas színvonalon működtetni. Ehhez már nem akarta a nevét adni, mint ahogy azt is nehezen viselte, hogy gyakran érték támadások amiatt, hogy a televíziózás mellett továbbra is vezette az utánpótlás-nevelésről gondoskodó, nemzetközi szinten is elismert videoműhelyt.

Czibolya Kálmán a történtek ellenére sincs megkeseredve. Azt mondja, tanulságos, de fontos része az életének az elmúlt két és fél év. Az anyagi gondok ellenére is nyugodt lelkiismerettel adja át majd utódjának a stafétabotot: úgy érzi, munkatársaival együtt magasra tette a mércét. A makói tévé ráadásul tavaly rekordmennyiségű hirdetési bevételt produkált, nyereséggel zárta az évet és pályázati téren is eredményes volt – egy 11 milliós pályázati sikerről épp most értesítették. Hogy mihez kezd most? Visszatér a szabadúszó tévés élethez, emellett természetesen tovább vezeti a nemzetközi hírű videoműhelyt, s ennek keretében több külföldi útra is készül már a nyáron.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kábítószert hoztak Hollandiából

Hollandiából jöttek és a kiszombori átkelőhelyen Romániába tartottak azok a fiatalok, akiknél tegnap… Tovább olvasom