Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 10°C | 24°C Még több cikk.

Lépésről lépésre újították fel a kövegyi kultúrházat

Kövegy - Mint a falu honlapja közhírré tette, immár családi, közösségi rendezvények megtartására is kínálja a kövegyi önkormányzat a falu művelődési házát.
A megye legkisebb, 438 fős településén lépésről lépésre, három év alatt újították fel a kultúrotthont – tudtuk meg a polgármestertől, Galgóczkiné Krobák Máriától. A munka a vizesblokk 2,3 milliós felújításával indult, amihez 1 milliós támogatást szerzett a község, majd folytatódott a teljes külső homlokzat festésével – ez 1,3 millióba került, ehhez helyben 300 ezer forintot kellett letenni. A munka a közelmúltban az előtér rendbehozatalával fejeződött be. Itt festésre, illetve a padlócsempe cseréjére volt szükség. Ezt már saját erőből oldotta meg Kövegy, 340 ezer forintot költött a beruházásra.

Megszépült a kövegyiek kultúrháza. Joggal lehetnek rá büszkék. Fotó: DM/DV
Megszépült a kövegyiek kultúrháza. Joggal lehetnek rá büszkék.
Fotó: DM/DV

– Bár a falu kicsi, a kultúrházra igenis szükség van – mondja a polgármester. Itt tartják a falu közösségi rendezvényeit, tavaly év végén például a karácsonyi ünnepség vagy a közös szilveszteri buli helyszíne volt, idén meg a farsangé, de itt lesz a gyereknap és az időseket köszöntő rendezvény is. Koncertek megtartására nem alkalmas a nagyterem, de színházi előadásokra igen, és ezek általában telt házasak is: voltak már itt a csanádpalotai színjátszók és a szegedi Grimm-Busz Színház is, amely mesedarabot állított színpadra. Úgy tűnik, lesz igény arra is, hogy olyan családi, közösségi programokat tartsanak benne, mint amilyen például a ballagási ebéd – ez utóbbihoz padokat, asztalokat vásároltak nemrégiben.

Olvasóink írták

  • 2. 140 2011. április 17. 14:08
    „Jó szórakozást a falu lakóinka, a megszépült épületben! Gratulálok.”
  • 1. 1makói 2011. április 15. 06:55
    „Gratulálok! Látszik, mennyire takarékosan, pici pénzből nagyon sokat sikerült haladni előre.
    A legkisebb falunak is szüksége van egy ilyen intézményre, ahol a nagyobb rendezvényeket meg lehet tartani.
    Kövegy és a kövegyi emberek mindig is híresek voltak az összefogásról, mert ezt már régen feltalálták, hogy csak így lehet eredményesen előre haladni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még nehezebb lett az iskolatáska

Nemcsak odahaza, hanem a másik érintett faluban is fejtörést okoz a maroslelei képviselő-testület döntése. Tovább olvasom