Délmagyar logó

2017. 12. 15. péntek - Valér 6°C | 13°C Még több cikk.

Lesz-e újra rockklub Makón?

Makó - Öt éve nincs hol koncertezniük a fiatal makói rockzenekaroknak, ekkor zárt be a 3. félidő rockklub a régi városháza egyik pincéjében.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

Hiányzik a rendszeres fellépési lehetőséget kínáló rockklub a makói fiataloknak – erre akarta felhívni koncertjével a figyelmet a makói Shiva zenekar nemrégiben. Természetesen nem magukra gondoltak, hiszen ők már 20 éve muzsikálnak, hanem a többi, fiatal bandára. A Hagymaház nekik túl nagy, a Kelemen-házban ugyan volt néhány koncert, de a műfajra jellemző klubfeeling nélkül, ezen kívül csak a különböző kocsmák, sörözők maradtak, és a motoros találkozó. Jellemző: a Shiva-fellépést este 8-kor kellett kezdeni, és 10-re be kellett fejezni, hogy ne zavarják a szomszédságot. Ilyen probléma a pinceklubban nem volt.

A 3. félidő 5 évvel ezelőtti bezárását követően újra kinyitni már azért nem lehetett, mert a vele szemben lévő másik pincehelyiségben kapott helyet az ifjúsági klub, amely deklaráltan füst- és alkoholmentes – ezt pedig nehezen lehetett volna betartani, ha szemközt egy bárpulttal rendelkező rockklub üzemel. Megírtuk ugyanakkor, hogy az ifiklub hamarosan költözik: 46 milliós pályázati támogatást nyertek a Deák Ferenc utcai egykori szolgáltatóház átalakítására, amelyet az önkormányzat már át is adott használatra a fiataloknak. Elvben tehát nincs akadálya a rockklub újranyitásának. A városházán érdeklődésünkre azt mondták, az új ifjúsági klubban is lesz olyan terem, ahol koncertek lehet tartani, itt azonban természetesen egy doboz sört sem lehet majd meginni.

A régi városháza, amelynek pincéjében a rockklub működött. A szerző felvétele
A régi városháza, amelynek pincéjében a rockklub működött. A szerző felvétele


A pinceklub újbóli megnyitásának az az akadálya, hogy a Hagymatikum építésekor lebontották az udvari mellékhelyiséget, ennek híján pedig aligha engedélyezné az üzemeltetést a közegészségügyi szakhatóság. Ám ha lesz, aki erre a problémára megoldást kínál, elvben nem zárkóznak el – azzal a feltétellel persze, hogy ha a régi városházát megveszi egy szállodaipari befektető, ki kell üríteni a pincét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vezetés közben érte a halál a kamionost Nagylaknál

Vezetés közben lett rosszul egy kamionsofőr, aki kidöntött egy villanyoszlopot Nagylakon. Tovább olvasom