Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Lesz új bicikliút Kiszombornál

Kiszombor - Névtelen levélben kérte számon Kiszombor polgármesterén, Szegvári Ernőnén a minap valaki, hogy miért nem épül már a falut Makóval összekötő új bicikliút, aminek az elkészültét őszre ígérték.
A kézzel, nyomtatott betűkkel írt levelet Makón adták fel, és aláírása ennyi: sok zombori lakos nevében Kissné. Írója felemlegeti az új, 2,5 kilométeres kerékpárútra tavasszal, Lázár Jánossal együtt tett polgármesteri ígéretet, s hivatkozik a város és a község között kerékpárral ingázók nagy számára. Makó és Kiszombor között jelenleg is van kerékpárút, de mint többször megírtuk, ez nagyon rossz állapotba került az utóbbi években.

Szegvári Ernőné, aki az átadás várható időpontjaként maga nyilatkozta lapunknak is az idei őszi időpontot, azt mondja, nem azért nem kezdődött meg még a beruházás, mert a támogatásra adott ígéret meghiúsult, s nem is azért, mert az önkormányzat nem tett meg mindent.

A támogatásról szóló döntés megvan, a pénzhez a falu hozzájut, amint kell – ugyanakkor nem várt bürokratikus akadályok merültek fel. Ezek közül a legkomolyabb az volt, hogy bár Kiszombor időben elkészíttette az út terveit, s megszerezte a szükséges hatósági engedélyeket, kiderült: mivel a kerékpárút átkelési pontján a biciklizők biztonsága érdekében védőszigeteket kell kialakítani, a terveket meg kell bontani – a szigetek létesítése ugyanis a Magyar Közút Nzrt. feladata lesz, s ezt az útkezelőnek újra, külön engedélyeztetnie kell.

Ez szeptember elejére sikerült. A polgármester asszony azt mondja, a pályázatot a képviselő-testület még ebben a hónapban kiírja, s ha minden jól megy, novemberben szerződést tudnak kötni a kivitelezővel. Az útépítés így az időjárás miatt várhatóan tavaszra húzódik, ám az előkészítő munkákat, például a vízelvezető kialakítását már idén megkezdheti a kivitelező.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Citromízű banán Makón - de így is kész csoda

Csodájára járnak a makóiak ezekben a napokban annak a banánfának, ami Varga Józsefék háza előtt, a Thököly utcában áll – apró banánok láthatók ugyanis rajtuk. Tovább olvasom