Délmagyar logó

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 13°C | 23°C Még több cikk.

Leszedték a keresztvizet a fürdővezetőről

Makó - 46 és fél milliót költ Makó a közbiztonság javítására. Elhangzott: a kiszombori átkelőn olyan felvilágosítást kaptak a román turisták, hogy a makói fürdőben betegséget lehet kapni. Ezt az ÁNTSZ vizsgálata cáfolja.
Az M43-as 2010 augusztusára megépül Makóig, a NIF szerint lehet tartani ezt a határidőt – mondta a makói képviselő-testület tegnapi ülésén Buzás Péter polgármester. A város ezután fejlesztési forrásainak 10 százalékát költi a közbiztonság javítására. Most 46 és fél millió forintot fordítanak erre, biztonsági kamerákat szerelnek fel. Azt, hogy pontosan hol, szakértők fogják eldönteni, de Mágori Józsefnének és Gilicze Jánosnak is volt javaslata ezzel kapcsolatban. Nagy Lajos a városba bevezető Királyhegyesi út mellé kér ilyet: erre térnek haza a terménytolvajok. Egy hétig őrzik a kamerák által rögzített felvételt, utána, ha szükség lesz rá, bizonyítékként kezelik.

Némi zavart okozott az ülésen, hogy a szünet után belépett a nagyterembe egy zavartan viselkedő asszony, és azt kérte, az ő gondjait is hallgassa meg végre valaki: 2006 óta nem kap munkát. Úgy mutatkozott be, hogy ő az az asszony, aki egy vállalkozó autójának tetején ugrálva kért munkát nemrég, és írt már róla az újság is. A jegyző és munkatársa elkérte iratait, és kikísérték. A testület ezután 24 előterjesztést tárgyalt meg. Vita csak abból adódott, hogy Nagy Lajos az augusztus 21-én, a szakmunkásképző tanműhelyében megtartott Kárpátia-koncert hangerejére panaszkodó gerizdesiek véleményét tolmácsolta. Mágoriné szerint ezzel az erővel szólhatnának az önkormányzati rendezvények miatt a belváros lakói is. A polgármester ebben nem értett egyet vele, szerinte aki a belvárosban vesz lakást, az tudja, mit vállal, ám a Gerizdesen élők épp a csönd miatt költöztek oda.

Az új vezetéssel működő fürdőre sok kritika érkezett. Mivel az új fürdővezetés képviselője, Bogdán Béla csak délre ért oda, elég zabos hangulatban várták őt a városatyák. Bogdán elnézést kért a késésért, s jegyezte a problémákat, amelyek jó része a tisztaságot kifogásolta. Elhangzott az is, hogy a kiszombori határátkelőhelyen szolgálatot teljesítők közül valaki azt mondta a román turistáknak, ne menjenek a makói fürdőbe, mert ott betegséget lehet kapni. Az ÁNTSZ vizsgálata mindent rendben talált. A vízminták eredményei is mind jók – a fürdő régi épülete azonban nagyon rossz állapotban van, nehéz vele mit kezdeni, rovart irtani pedig csak tavasszal lehet, szezonban nem. A polgármester úgy összegzett, hogy a kritikákban benne lehet a leváltott vezetés mellett állók szimpátiamegnyilvánulása is. Kérte, a tisztaságra tényleg tessék odafigyelni, s a tévén keresztül arra kérte a makóiakat, a valós problémákat azonnal jelezzék a vezetésnek, de rosszindulatú pletykákkal ne rontsák a fürdő üzletét.

Olvasóink írták

 • 11. micocity 2009. szeptember 01. 16:33
  „A szegedi élményfürdőbe cirka 4000ft lesz egy belépőjegy.
  Remélem a makói város és fürdővezetés nem asszisztál ahhoz,hogy nálunk is ilyen drasztikus jegyárak legyenek!!!
  Bízunk benne,hogy nem csak gőgös, újgazdag román turistáknak építik a fürdőt!

  Ugye polgármester úr??????????”
 • 10. rudi 2009. szeptember 01. 14:54
  „hogy a belváros zajos, lenne mit mondani erről, de nem biztos, hogy valaki azért vesz ott lakást, mert "tudja mit vállal", hanem mert lehet, hogy csak egy belvárosi zajos panelre futja neki, nem gerizdesi luxusra a Kelemen utcában. Nem mindenki tud lopni milliókat, milliárdokat.”
 • 9. rudi 2009. szeptember 01. 14:50
  „a betegség is jött... a románokkal, ők a legnagyobb betegség itt Makón”
 • 8. magyarok 2009. augusztus 31. 13:37
  „5 kaptál levegőt mikor ezt írtad? nem elég, h idegbeteg vagy még helyességüket is beszélsz? :)”
 • 7. magyarok 2009. augusztus 31. 13:36
  „bo baromság! a rühességet csak kutyától lehet elkapni! Én minden nap járok és sok barátom is és senkinek semmiféle baja nincs,ezek csak pletykák és a hülyék terjesztik is!!!”
 • 6. babocska 2009. augusztus 30. 07:13
  „Nem kell messzire menni itt az Anna fürdőben is lehet betegséget kapni.Nem mindenki ismeri a szappant és a vizet. Az biztos némelyik a fürdőbe megy leáztatni az éves koszt.Csodálkoznak ha valami betegséget kap el a fürdőben.A románokon nem csodálkozom.Volt szerencsém élvezni,hogy mennyire tiszták.Reggel a várost tényleg kisöpörték,de délutánra térdig ért a szemét.Ez egy nagyváros,de a falu sem különb,a gyerek úgy piszkosan volt egész héten.Biztos a bőrgyógyászok tudnának mesélni a forgalomról,amilyen könnyen el lehet kapni,olyan nehéz megszabadulni a bajtól.”
 • 5. zolcsi44 2009. augusztus 28. 16:19
  „Ez a fürdő épités olyan mint a Luca széke, de miért is????. A többi helyen nem szoci. a város vezetése, az ellenzék hivatása magaslatán áll és harcol!!!! Itt Makon még mindig azt teszik, hogy kifosszák ami még megmaradt. Nem kivétel senki sem, egymást segitik, támogatják. Nézzétek meg a szoci képviselőket, mind a pénzért van ott, ha sülyesztőbe kerül éhen hal, pl. Baranyi, guvat stb. SZÉGYEN!!!
  A munka és erkölcsi morál miéer legyen jobb a makoi fürdőbe mint máshol?????? a vezetők is olyanok, nem lehet példát venni roluk.
  A MAROS PARTON KIVÁGJÁK A LEGSZEBB FÁKAT, MIÉRT ÉS KIK, KINEK AZ ENGEDÉLYÉVEL??????”
 • 4. eva45 2009. augusztus 28. 15:03
  „Olyan eröltetett menetnek tűnik ez a fürdő építése. A közeli városokban is épül nem hiszem ,hogy nyereséges lesz épp a makói.”
 • 3. bo 2009. augusztus 28. 08:07
  „"ne menjenek a makói fürdőbe, mert ott betegséget lehet kapni." Azért az okos városatyák elcsattoghatnának az SZTK-ba, és megkérdezhetnék a bőrgyógyászokat az elmúlt hónapok tapasztalatairól. Közeli jó barátom gyermekei lettek rühesek a makói nagy lavórban. A doki csak annyit kérdezett tőlük: fürdő?! Nem egyedi eset!:-(((”
 • 2. napiszar 2009. augusztus 27. 19:50
  „Nagy Lajos az augusztus 21-én, a szakmunkásképző tanműhelyében megtartott Kárpátia-koncert hangerejére panaszkodó gerizdesiek véleményét tolmácsolta. Érdekes én nem halottam a Jéggyár környékén,egy két régi párt ember azért lakik még ott gerizdesen akik azt hiszik a sarló kalapács még meg van lehet az ő panaszukat tolmácsolta Lajos bá!”
 • 1. fügepálinka 2009. augusztus 27. 19:09
  „Milyen vezetés? Pőczéék már agyon lopták magukat....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tűzbiztosak a panelházak

Makó - Nem kockázatosabb panellakásban lakni, mint magánházban – állítják a makói tűzoltók. Tovább olvasom