Délmagyar logó

2017. 06. 27. kedd - László 17°C | 33°C Még több cikk.

Letették az esküt és 56-ra emlékeztek Makón

A felelősség és a biztonság programjaként jellemezte beiktatási beszédében programját Farkas Éva, Makó új polgármestere, aki csütörtökön reggel képviselő-társaival együtt, a városháza zsúfolásig megtelt dísztermében letette hivatali esküjét.

Farkas Éva megismételte lényegében minden fontosabb kampányígéretét: többek között munkahelyteremtést, a fiataloknak lakásprogramot, az időseknek csak nekik járó kedvezményeket, a romáknak tehetséggondozó programot ígért, valamint a közbiztonság erősítését, a helyi vállalkozók és gazdálkodók támogatását és a már beharangozott beruházásokat. Hozzátette: polgármesterként alázattal, hűséggel, lelkiismeretesen, becsületesen, együttműködve, az egységre törekedve kívánja szolgálni a várost.

Alakuló testületi ülés és 56-os emlékezés Makón. Fotó: Szabó Imre (képgaléria)

Farkas Éva az ünnepségen – ígéretéhez híven – azt az egyedi készítésű bőrcipőt viselte, amit még a kampány időszakában kapott a helyi cipésztől, Kaposvári Józseftől. A ceremónián jelen volt Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, Makó parlamenti képviselője, Magyar Anna, a megyei közgyűlés elnöke és a járási hivatal vezetője, Weszely Tamás is.

1956-os emlékezés Makón. Fotó: Szabó Imre (képgaléria)

1956
A délelőtt folyamán Makón Fazekas Lajos '56-os rendőrkapitány, a Forradalmi Ifjúsági Szövetség, illetve a forradalmár Institóris Ildikó emléktáblájánál volt koszorúzás. A központi ünnepségen, a Csanád vezér téri kopjafáknál Farkas Éva polgármester Dávid és Góliát modern díszletek közt zajlott bibliai harcaként, a jó és a rossz örök küzdelmeként jellemezte a forradalmat, és felidézte a korszak nagy pillanatait, majd az azt követő megtorlást is. Látványos, színes ünnepi műsort a Forgatós táncegyüttes adott.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elmarad a makói lovas felvonulás

Közbeszólt az időjárás, nem rendezik meg a lovas napot. Tovább olvasom