Délmagyar logó

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -8°C | -1°C Még több cikk.

Lóháton a makói Maros-parton

Makó - Mindössze 3 éves volt a legfiatalabb lovas a makói Silver Lovas Sportegyesület vasárnapi lovasparádéján, amelyet a Maros-parti kemping árnyas fái között rendeztek meg.
A lósport szerelmesei látványos bemutatókat és versenyeket láthattak: volt lovastorna, bemutatót tartottak a vásárhelyi csikósok, a kéktói kisasszonyok és a fogathajtók, de az íjazást is kipróbálhatták az érdeklődők. A gyerekek valószínűleg annak örültek a legjobban, hogy egész nap lehetett sétakocsikázni és lovagolni – még egy egészen apró póni hátán is, az állatot a szőrén megülve. A lódobogásba tehát gyermekzsivaj és kacagás is vegyült ezen a napon.

Kicsik és nagyok egyaránt jól érezték magukat a vasárnapi lovasparádén. A szerző felvétele
Kicsik és nagyok egyaránt jól érezték magukat a vasárnapi lovasparádén. A szerző felvétele

Az egyesület vezetője, Czibolya Judit lapunknak elmondta: úgy látja, hogy a Maros-parti városban, ahol egyébként két lovas egyesület is működik, egyre népszerűbb ez a sportág. A 8 esztendeje működő, 30 tagot számláló Silver az egészen kicsikkel is foglalkozik, igyekszik megszerettetni velük a lovaglást. Az utánpótlás-nevelést is nagyon fontosnak tartják, s ennek érdekében hamarosan nyári tábort is rendeznek – ugyanakkor terápiás célra is alkalmaznak lovakat. Czibolya Judit szerint a lósportban sok egyéb mellett az a szép, hogy aki műveli, annak szinte együtt kell lélegeznie a gondjaira bízott négylábúval. A ló nem eszköz, hanem érző lény, társ – mondja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Roma ösztöndíj elsős diákoknak

Július 30-áig lehet jelentkezni az apátfalvi cigány kisebbségi önkormányzat egyszeri ösztöndíjpályázatára, amelyet 5–8. osztályos roma származású diákok számára írtak ki. Tovább olvasom