Délmagyar logó

2017. 12. 11. hétfő - Árpád -1°C | 13°C Még több cikk.

Lopják a fedlapokat Makón

Makó - Nem a háztulajdonosoknak kell pótolni a szennyvízcsatorna-csatlakozás fedlapját, ha ellopják – tudtuk meg egy olvasónk panasza nyomán. Sok tűnik el szerte a városban – ez néhol balesetveszélyt is jelent.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

Ellopták a szennyvízcsatorna-csatlakozás fedlapját a házuk mögül, a makói Üstökös utcából – panaszolta olvasónk, Nagy Edit. Hasonló, nagyjából harminc centi átmérőjű kerek fém vagy műanyag fedlapokat szerte a városban látni – közülük sok a járdához, úttesthez közeli, így balesetveszélyt is elhárítanak. Az Üstökös utcait sövény takarja, az utcának abban az oldalában nincs járda, így kisebb az esélye, hogy valaki mondjuk belelép a sötétben a lyukba, és kificamítja a bokáját, de azért bosszantó. – A problémát egy hete bejelentettem, de a fedlapot eddig nem pótolták. Remélem, nem gondolják, hogy nekem kellene, én ugyanis erre biztosan nem fogok költeni – mondta. Egyébként úgy hallotta: egy-egy ilyen fedlap nagyjából 6000 forintba kerül.

Ha valaki belelép a fedetlen lyukba, kificamodhat a bokája. Fotó: Szabó Imre
Ha valaki belelép a fedetlen lyukba, kificamodhat a bokája. Fotó: Szabó Imre

Ortutay Miklós, a csatornaberuházás projektmenedzsere megnyugtatta olvasónkat: a fedlapok pótlása nem az érintett lakók, hanem az átadás-átvételig a kivitelező, azt követően pedig az üzemeltető feladata. A lopások amúgy nem csekély bosszúságot és kiadást jelentenek, mert a Nagy Edit által jelzett probléma korántsem egyedi. Kérdésünkre, hogy ezeket az elemeket miért nem kapun belül helyezték el, hogy nagyobb biztonságban legyenek, azt válaszolta, azért, hogy szükség esetén – ilyen lehet például a karbantartás vagy a javítás – hozzáférhessenek akkor is, ha a háztulajdonos épp nincs otthon. Nagy Edit pedig, amikor a helyszínen jártunk, azt mondta: ha végre helyére kerül az új fedlap, biztos, ami biztos, rá fog söpörni egy kis avart, hátha úgy nem tűnik el.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kelendő a lelei káposzta

Van keletje annak a mintegy 10 tonnányi káposztának, amelyet a maroslelei közmunkaprogramban foglalkoztatott 50 ember termelt meg és takarított be . Tovább olvasom