Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

Lovasné, a palotai feltaláló a minisztériumba készül

Makó - 15 éve vívja szélmalomharcát a csanádpalotai feltaláló, Lovas Zsigmondné azért, hogy ötletei valóra válhassanak. Elsősorban élelmiszeripari találmányai vannak. Most az illetékes minisztériumot készül meggyőzni arról, hogy érdemes volna bevezetni az újításait.
Összesen 15 találmánya van, közülük hármat licenc is véd. Úgy gondolja, piac is volna rájuk, mégsem tudott zöld ágra vergődni a reménybeli gyártókkal, forgalmazókkal a csanádpalotai Lovas Zsigmondné, aki legutóbb az Idea 2009 nemzetközi bemutatón és vásáron igyekezett felhívni a figyelmet újításaira. Érdeklődők voltak is szép számmal a standjánál, sokan kóstolták finomságait – legtöbb találmánya ugyanis élelmiszeripari jellegű –, ám ennél többre ezúttal sem jutott. Másfél évtizede vívja szélmalomharcát azért, hogy elképzelései valóra váljanak – küzdelmeiről lapunk is beszámolt időről időre.

Milyen találmányai vannak az egykori vendéglátós vállalkozó Lovasnénak? Annak idején a legtöbbet arról a süteményéről írunk, amely egyfajta panírozott tészta, ki lehet rántani – a belsejében mégis jéghideg marad a töltelékként alkalmazott fagylalt. Felfedezett ezen kívül olyan tartósítási eljárást, amellyel az élelmiszeriparban használatos adalékanyagok nélkül marad hosszú ideig friss a pékáru és a készétel, de például a nyers máj vagy a tojás is, továbbá van gőzmentesen főző speciális edénye, gyors gyógyulással kecsegtető sebkezelési módszere, sőt arcápoló krémje is.

Lovas Zsigmondné néhány finomságával. Reméli, hogy a minisztérium is lát majd benne fantáziát. Fotó: Miskolczi Róbert
Lovas Zsigmondné néhány finomságával. Reméli, hogy a minisztérium is lát majd benne fantáziát. Fotó: Miskolczi Róbert

Lovasné ötletei közül néhány saját bevallása szerint 10–15 évvel megelőzte a korát. A saját eljárással tartósított ételek némelyikét például megkóstoltuk – készítőjük szerint hiányoznak belőlük a megszokott E jelű tartósítószerek, ugyanakkor frissnek tűntek, és finomak voltak. Hogy miért nem boldogul velük? Elmondása szerint amíg a próbagyártásra nem kerül sor, készségesek a gyártó cégek, de ezt követően rendszerint megszakad az ígéretes együttműködés. Most azt tervezi, hogy felkeresi az illetékes minisztériumot, és ott próbálja meggyőzni a döntéshozókat arról, hogy érdemes volna bevezetni az újításait.

Olvasóink írták

  • 3. eva45 2009. szeptember 09. 13:48
    „Én olvastam van több könyve is . Hát igen sajnos sok igazságot ír le.”
  • 2. magyarok 2009. szeptember 09. 10:12
    „Ismered Dr Lenkeit??? Írt egy könyvet nem írom, le, h mi a címe mert kitiltanak innen, de ha ezt elolvasod, rájössz miért éri meg az államnak és az egész világ gépezetnek, betegen tartani sok milliárd embert :)”
  • 1. renee 2009. szeptember 09. 08:37
    „Hihetetlen, hogy arra sosincs vevő meg támogatás, ami egészségesebb a "megszokottnál". Miért van az, hogyha valaki tartósító, színezék, mesterséges aroma ill. egyéb ilyen mű cucc nélkül szeretne valamit előállítani, azt olyan nehéz véghezvinni!? Olyan ez is, mint a gyógyszeripar meg az olaj? A pénz dirigál? De kinek jó az, ha telenyomjuk magunkat és gyermekeinket vegyszerekkel? Az egészséget miért nem támogatja senki?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyűlik a szemét a 43-as mentén

Egyre gyűlik az átutazók által szétdobált szemét a 43-as főút mentén. Tovább olvasom