Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Maga készíti a kondigépeket Görbe Imre

Kiszombor - A szabadidejét mindenki máshogy tölti el: vannak, akik horgásznak, többen rejtvényt fejtenek, olvasnak, a kényelmesebbek Facebook-on lógnak, Görbe Imre viszont saját készítésű kondigépeket állít össze.
– A 90-es évek közepétől hódolok a hobbimnak – kezdte történetét az egykori súlyemelő. – Az akkori edzőteremben a géppark meglehetősen szegényes volt, és azok is igen gyatra, lepukkadt állapotban voltak, ezért úgy gondoltam, hogy magam építek gépeket, hogy mindenki megtalálja a kedvére valót – magyarázta a kiszombori Görbe Imre.

A több évtizedet átölelő kitartó munkájának hála a teremhez már egy Smith gép, egy vállból nyomó gép, egy T-rudas evező, egy ferdepad, egy tolózkodó, két fekve nyomó pad, egy twister gép, egy páros, többfunkciós csiga, egy Scott-pad, egy oldalemelő, két haspad; valamint egykezes súlyzók is tartoznak. A súlyok össztömege 500-600 kilógrammot számlál.

Maga készíti a kondigépeket Görbe Imre - GALÉRIA

A már nyugdíjas férfi elárulta: egy komolyabb gép összeszerelése egy-másfél hétbe telik. A terveket az interneten keresi meg, de ezeket méreteikben módosítja, ugyanis a helyiség elég szűkös, nem férnének el a nagyobb masinák. Egyébként a legtovább tartó bütykölgetés a páros csigával tartott: 3 hétre volt szükség, hogy elkészüljön.

Az egyik fekve nyomó padnál feltűnt, hogy a tárcsák más kialakításúak, más színűek is, mint a többi. – Ezek gyári készletből vannak, össztömegük 165 kilogramm. Korukat tekintve 50 év körüliek – tudtuk meg. Ezen a szetten kívül a másik fekvenyomó pad, a két haspad, illetve néhány egykezes súlyzó minősül gyárinak, az összes többi mind saját készítésű.

Olvasóink írták

  • 2. TÉEMKÁ 2012. január 26. 14:09
    „A kedvenceim az ehhez hasonló ghetto kondik! (Y) Így tovább!”
  • 1. majdénmegmondom 2012. január 26. 12:24
    „no majd ide is megy a hivatal, hogy kinek miért, meg mennyiért :(”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vihar utáni csend Pitvaroson

Négy hónapon belül új polgármestert választanak Pitvaroson a lemondott Radó Tibor helyett. Tovább olvasom