Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 15°C | 27°C Még több cikk.

Magányos nyilvános fülkék

Makó belvárosában számos fülkéből telefonálhatunk, de többnyire mind csak használatlanul áll. Inkább mobil, mint a fülke.
- Nyilvános fülkéből jó 10 éve telefonáltam utoljára, erre a célra a mobiltelefonomat használom – mondta a makói Nagy Árpád. A férfi állítása szerint ritkán, de még szokott látni embereket, ahogy a köztéri fülkékből telefonálnak.

Kíváncsiak voltunk arra, hogy a belvárosában lévő nyilvános fülkéket használják–e a makóiak. Fél-fél órát töltöttünk el a Posta utcában valamint a Korona előtti téren, hogy szemügyre vegyük felemelik-e a kagylót a fülkékben. Előbbi 30 percig várta magányosan, hogy használják, a Korona szálló előtti téren tíz perc várakozás után egyetlen férfi ment be a fülkébe. Gyorsan végzett, egy percig sem beszélt.

Inkább mobil, mint a fülke.
Inkább mobil, mint a fülke.

A téren egy fiatal társasággal találkoztunk, legtöbbjük nem veszi igénybe a szolgáltatást, még annak ellenére sem, ha nincs keret mobiljukon. A 15 esztendős Fodor Diána kivétel közülük, ő három hónapja szorult rá a fülke segítségére. – Nem volt nálam a telefonom, de sürgősen el kellett érnem a barátnőmet, ezért a legközelebbi telefonfülkéből hívtam fel – magyarázta Diána. A diáklány úgy véli, a szolgáltatás ellenértéke barátságos, szerinte senkinek sem okoz különösebb gondot, ha mégis fülkéből kell telefonálnia.

A 2010-es telefonkönyvben 48 nyilvános fülkét számoltunk Makón, mindegyiket az Invitel Zrt. működteti. Kihasználtságukról nem kaptunk bővebb információt a cégtől. A fülkék többsége ép, csupán néhány helyen találkoztunk összefirkált üvegű fülkékkel. Továbbá azt tapasztaltuk, hogy a korábbi évekhez képest a fülkének már nem tartozéka a telefonkönyv.

Olvasóink írták

 • 7. kgbmako 2012. április 11. 08:06
  „Tekintsük a fülkéket csak vészhívó készüléknek és máris megvan az értelme,és ha másra is használható az csak jó.A fontos számokat mindenki tudja szerintem fejből(104,105,107...)ezután tényleg csak az kell hogy működjenek.”
 • 6. NoComment- 2012. április 11. 06:08
  „Én kb 10 éve használtam utoljára ilyen fülkéket , de én is azt mondom,kellenek mert szükség esetén jól jönnek .
  Az már már kérdés hogy működnek - e , és ha épp lemerül a mobilom honnan fogom tudni a telefonszámot .... :))”
 • 5. kolexa 2012. április 11. 00:14
  „Qllancs
  Az egy dolog, hogy az újságíró nem tesztelte a fülkét (nem is az volt a téma, hogy működnek-e), de akkor sem kell k.... kezdőbetűs jelzővel illetni, nem az ő dolga a javítás, hanem ahogy említve volt a cikkben, az Invitel Zrt. kötelessége.
  Egyébként véleményem szerint is szükség van még telefonfülkékre. Soha nem lehet tudni.”
 • 4. smalltown 2012. április 10. 21:05
  „kellenek ezek a fulkek, barmily hihetetlen, nem mindenkinek van mobilja avagy az is lemerulhet stb....s van, hogy surgosen kellene a segitseg.....na, persze ehhez az is kellene, hogy mukodjenek is ezek a telefonok....:)”
 • 3. deszkás 2012. április 10. 15:22
  „Vonalasat? Soha többet.”
 • 2. makovaros 2012. április 10. 15:21
  „Hát tényleg nem ártana tesztelni őket,amúgy szerintem jó hogy vannak ilyen fülkék a városban.”
 • 1. Qllancs 2012. április 10. 10:41
  „Én is próbáltam mát telefonálni fülkéből --de sokszor CSAK elnyeli a pénzt és nem lehet használni ! Jóóó lenne ha a k.... újságíró bemenne és pénzt dobna be ..kipróbálná működik --e ??? !!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kátai Tamás fotói

Kátai Tamás fotói láthatók április végéig a makói József Attila Városi Könyvtárban. A sokoldalú, fiatal alkotó 1993 óta zenél. Tovább olvasom