Délmagyar logó

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 18°C Még több cikk.

Mágoriné javaslata: polgármester ne legyen önkormányzati képviselő

Magyarcsanád - Megnehezíti a törvény által előírt mikrotérségek alakítását, hogy a makói kistérségben két településen is vezetési válság alakult ki – mondta el sajtótájékoztatóján Mágori Józsefné parlamenti képviselő.
Mint megírtuk, Magyarcsanádon feloszlott a képviselő-testület, Pitvaroson pedig a polgármester mondott le. Mágori Józsefné úgy tudja, mindkét testület munkáját hosszú idő óta nehezítették személyi ellentétek.

Úgy gondolja, a magyarcsanádi döntés korrekt volt, mert a választókra bízta a folytatást – Pitvaroson ezzel szemben, miután az év végi központi támogatásból a képviselők megkapták tiszteletdíjukat, csak a polgármestert bírták távozásra. A hasonló konfliktushelyzeteket a jövőben úgy lehetne megelőzni, ha a polgármesterjelöltek nem indulhatnának a választáson egyben képviselőjelöltként is – hangzik javaslata.

A képviselő asszony ezekben a napokban azért járja a falvakat, hogy tárgyaljon az idei költségvetésről. Elmondta: a központilag kitűzött cél a feladatfinanszírozás, és hogy ennek megfelelően idén már ne legyen hiánnyal számoló büdzsé – a múlt évben éppen ezért kaptak rendkívüli segítséget a települések. Tapasztalatai szerint ha teljesen nem is sikerül mindenütt felszámolni a mínuszokat, a tavalyinak a harmadára-felére csökkennek. 2014-ben viszont már egyáltalán nem lehet hiány egyetlen költségvetés-tervezetben sem.

Olvasóink írták

 • 9. Egyolvasó 2012. február 02. 06:02
  „Naaaaaaaaaaa, felébredt egy alvó ügynök? Jóóóóóóóóóó reggelt Andrea néni, szerintem a főnökei nem nagyon fogna örülni ennek a kijelentésnek, mert ugye akkor a parlamentben nem egy olyan ember ül akik, most, hogy így felszólalt egy rókáról lassan már tíz bőrt is le tudnak húzni, gondolok itt a
  1.)parlamenti képviseletre,
  2.)polgármesteri képviseletre,
  3.) polgármesteri képviselőségre,
  4.) ilyen-olyan bizottsági képviseletre,
  5.) pártban betöltött funkciókra. stb, stb.

  Nem is rossz ugye, a lényeg, hogy önök ne szenvedjenek semmiben hiányt.”
 • 8. makovaros 2012. február 01. 19:03
  „Akkor ő miért indult mindkét székért tulajdonkép? :)”
 • 7. manstein 2012. február 01. 16:50
  „moderálva> Ő maga is képviselő Makón, ha jól tudom, de ő volt a polgármester-jelölt is. B. Nagy Szegeden ugyanígy volt. A pozícióhajhászatot épp az ő pártja járatta és járatja csúcsra, nem nagyon kéne megszólalnia se neki, se semelyik elvtársának ilyen témában. Másikban se, de az már egy újabb téma.”
 • 6. t680822g 2012. február 01. 16:41
  „Mágoriné háborúban áll saját népével, Makó népével...”
 • 5. Pierre_Quatre 2012. február 01. 13:45
  „A cím ("Mágoriné javaslata: polgármester ne legyen önkormányzati képviselő" ) egy katyvasz, mivel a polgármester saját településén sohasem lehet jelen időben (=legyen) önkorm. képviselő is; a polgármester ugyanis a képviselő-testület tagja, annak munkájában részt vesz, üléseit levezeti, szavaz, de attól még nem önkorm. képviselő (=aki körzetből vagy listáról kerül be). Mágoriné javaslata sem erről szól, hanem arról, h ne INDULHASSON egyszerre mindkettőnek a politikus (ez egyébként eddig is zömében a jobboldaliakra volt igaz, lásd B. Nagyot vagy magát Mágorinét (!) aki ugyan bekerült volna listáról, de átadta a helyét Gálnak - Buzás vagy Botka pl. régóta dupla vagy semmit játszanak a kizárólagos polgármesteri indulásukkal). A probléma másik része, hogy a cikk sem a címében, sem a szövegében nem tisztázza, hogy Mágoriné a települési önkormányzati képviselőkre gondolt kizárólagosan, vagy pedig ide érti(k) a megyei önkormányzatokat is. Több körültekintést, lehetőleg koherensebb cikkeket várok "Munkatársunktól".”
 • 4. NP1 2012. február 01. 11:56
  „Én2
  A polgi akkor nem is szavazhatna? Ebben az esetben viszont minek választották meg?”
 • 3. Én2 2012. február 01. 11:32
  „Szerintem se, helyes lenne mivel úgy se tudja ,mind a kettőt maradéktalanul ellátni a fizetést meg duplán kapja.
  Szavazni kellene róla.”
 • 2. triatlonos 2012. február 01. 10:52
  „A népet nem lehet leváltani, és minden település olyan polgármestert és képviselőt választ, amilyet megérdemel! Számtalan variáció van, és biztos van olyan megválasztott polgármester, akit egyetlen körzetben sem választanának meg képviselőnek, mert van nála jobb. Ez az oka annak, hogy nagyon sok polgármester jelölt nem méreti meg magát körzetban, mert számára az égés lenne. Az alkalmasság a döntő! De ez sajnos csak később derül ki. Sőt egyes naiv választók az igérgetés hatására még abban is biznak, hogy megváltozik, pedig a mondás itt is igaz: "Kutyából nem lesz szalonna!" Andrea nemesen egyszerű gondolkodásával sokszor egyetértek, de most talán nem fogta meg eléggé a lényeget.”
 • 1. csmano 2012. február 01. 08:36
  „És a hiány elkerülése érdekében magasabb helyi adókat kell kivetni?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gazdaköri est Apátfalván

Az apátfalvi Gazdaköri Esték következő előadása kedden 17 órakor lesz a faluházban. Tovább olvasom