Délmagyar logó

2016. 10. 21. péntek - Orsolya 10°C | 15°C

Magyar-roma konfliktus Makón: falat emeltek az udvaron

Makó - Lapunk információja szerint magyar-roma konfliktus miatt húztak fel egy két méter magas falat Makón, a Návay Lajos tér 10. szám alatti épülettömb udvarán.
A társasház 11 lakásának tulajdonosa kérte a téglakerítést, mivel már hosszú ideje problémát okozott nekik a közös udvar másik részén lévő 5 szociális önkormányzati lakás bérlője. A történet érdekessége, hogy a gondot okozó bérlők elköltöztek, mire felhúzták a falat.

A makói Návay Lajos tér 10. szám alatti társasház jogi képviselője azzal a kéréssel fordult az önkormányzathoz, hogy az ott lévő 11 lakás, illetve a vele szemben lévő 5 szociális önkormányzati bérlakás közös udvarán kerítést építhessenek. Ugyanis a főépületben lakók és a bérlők között rossz a kapcsolat, s már több konfliktus is volt a közös udvarhasználat miatt. A jogi képviselő úgy vélte, hogy a békés együttélés csak a telek megosztásával érhető el.

A makói képviselő-testület tavaly ősszel jóváhagyta a kérést, s megépült a 2 méter magas téglakerítés. A főépületbe továbbra is a tér felől lehet bejutni, viszont a lekerített bérlakásoknál új bejáratot kellett építeni a Bocskai utca felől.

– Már 1992 óta lakom itt, de semmi problémám nem volt a szemben élő bérlőkkel. Ennek ellenére én is támogattam a kerítés megépítését, mert így talán kevesebb lesz a baj – mondta az A épület egyik földszinti lakásában élő idős nő, aki kérte, nevét ne írjuk le.

Deákné Gera Erika jól megvan a maga udvarában. Nem zavarja A téglakerítés. Fotó: Dobó Dolli
Deákné Gera Erika jól megvan a maga udvarában. Nem zavarja A téglakerítés.
Fotó: Dobó Dolli

Annyit még elárult szerinte a legnagyobb gond az volt: amíg közös bejáratuk volt a bérlőkkel, a tavaly felújított kaput is többször megrongálták. Nem az öt lakásban élők, hanem a hozzájuk járó rokonok, barátok, ugyanis hatalmas ismeretséggel rendelkeztek. Ezért is jó, hogy most már máshol kell bemenniük.

A főépület első emeletére két éve költözött egy fiatal nő, aki ugyancsak névtelenséget kért. Annyit azonban megtudtuk tőle, hogy amióta áll a fal, az udvaron parkoló kocsik, illetve a közös udvari helyiségekben tárolt holmik nagyobb biztonságban vannak.

József Attila itt írta első verseit

Amúgy a Návay téri ház nagy múlttal rendelkezik. Az egykoron diákszállónak készült épületben 1920 és 1922 között József Attila is megfordult. Diákként két éven keresztül lakott itt, s a főbejárattól nem messze lévő emléktábla tanúsága szerint e falak között születtek meg első versei.

Kíváncsiak voltuk a fal túloldalán lévők véleményére is, ezért elmentünk hozzájuk.

– Nincs itt semmiféle probléma. A fal megépült, engem egyáltalán nem zavar. Most vettem meg az egyik lakás bérleti jogát, s a korábbi bérlő, akit jól ismerek, egy szóval sem beszélt a két rész közötti konfliktusról – mondta Deákné Gera Erika. Az első kisbabáját júniusra váró fiatalasszony szerint neki nem jelent semmi hátrányt a fal: kerülnie nem kell, hiszen a Bocskai utca felől is el lehet érni mindent. Tőle tudtuk meg, hogy mire elkészült a téglakerítés, már el is vesztette jelentőségét, ugyanis az öt bérlakásból csak három lakott, s a korábban gondot jelentők már elköltöztek innen.

Félmilliót érő kerítés

A társasházban élők lakáskölcsönből finanszírozták a fal építésének költségét. A téglakerítés 500 ezer forintba került, de a ház végül 2 millió 580 ezer forintnyi hitelt vett fel, mivel a pénz nagy részét az épület felújítására költik. A törlesztés miatt a korábbi 2300 forintos havi közös költség összegét 3000 forintra növelték.

Olvasóink írták

43 hozzászólás
 • 43. flexsnake 2009. március 21. 17:13
  „Csak szólok hogy egyrészt nem is kapcsolódik a cikkhez másrészt egy kirúgott pszihomokus írásai aki nem titkoltan antiszemita, nem szépen mutat mint érvelés...
  Mindenki azt csinálja amihez ért van aki a gyűlöléskeltéshez ért van aki a főzéshez...
  Háziasszony ne politizáljon. Cipőt meg le az asztalról :)”
 • 42. Németh_Pál 2009. március 21. 12:40
  „Gondolatok az Amel beírásra
  ***********************************

  Nem tudok érdemben válaszolni az íráshoz, mert nincsenek meg a konkrét tudásaim.

  Azonban mégis van gondolatom.
  Megdöbbentő számomra az, hogy az emberek félnek - mindegy milyen párthoz tartoznak, vagy párton kívüliek -, hogy elveszik tőlük a hazájukat. Mivel sok emberben felmerül ez a ,,Haza elvesztése" érzés, akkor szerintem komolyan kell evvel foglalkozni. S bizony Magyarországban sokan félnek e tekintetben.

  Alaptalan az emberek félelme?
  Biztosan nem, mert az országban:
  1. Munkanélküliség
  2. Kilátástalanság
  3. Tapasztalható politikai és gazdasági erőszak
  (Makón is, MSZP, SZDSZ, PSZM és JME (Mágoriné))
  4. Hazudozó politika (Öszöd: az utolsó 1.5-2 évet végighazudtuk)
  A Fidesz is sok hibát vétett és vét mai is, Makón is.
  Például nem állt a fürdő tiltakozás mellé sokkal határozottabban.
  Ma Makón azért is uralkodik a politikai és gazdasági önkény, mert a jobboldal túl gyenge.
  És Mágoriné a garancia arra, hogy még sokkal gyengébb lesz a jobboldal itt.

  Mi a kiút?
  Szerintem valós kiút a CIVIL ÖSSZEFOGÁSBAN rejlik.
  A következő 1-2 évben a civilek többet el fognak érni az országos szintem,
  mint a megélhetési politika az elmúlt 20 évben.
  Aki az Alkotmánybíróság honlapját megnézi, az láthatja, hogy a civilek már az alkotmánymódosítási aláírásgyűjtést kezdeményezhetnek abban, hogy kérdőre vonják azaz - VISSZAHIVHASSÁK - a hazudozó országgyűlési képviselőket. Itt tartunk!
  A szükséges 200´000 aláírás össze fog gyűlni a törvénymódosításra.
  Utána pedig KÖTELEZÖEN el kell készíteni a minisztériumnak a törvényt.
  S azután jöhetnek a civil aláírásgyűjtések a képviselők visszahívására.
  S visszahívhatunk a parlamentből olyanokat is,
  akik 86%-ban a nép véleménye ellen nyomogatják ellenünk a gombokat Budapesten,
  mint ahogy pl. a vizitdíj és a TB ügyében minket hátba támadtak.

  Magyarországon folyik a civil összefogás!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Mi többet elérünk, mint a pártok.

  Kedves Beíró!
  Van kiút, s haladunk rajta!
  Legyen - még - türelemmel és segítsen az aláírásgyűjtésekben.
  Ma Makón folyik aláírásgyűjtés 3 dologban:
  a) a fürdő ,,olcsóbb fürdőt!"
  b) Seres Mária: ,,vagy polgármester, vagy képviselő"
  c) Seres Mária: 7 kérdésben alkotmánymódosítási szándék, hogy több jogunk legyen:
  parlament felezése, parlamenti képviselők fizetése a minimálbér 5-szöröse, aki nincs a parlamentben ne kapjon pénzt, stb)

  Az elmúlt 20 év után oda jutottunk, hogy bele fogunk szólni a hatalomba parlamenti szinten.

  Ne csüggedjenek!

  !!”
 • 41. amel 2009. március 21. 11:06
  „Posta Imre tollából:
  Miért játszik rá az ország vezetése a polgárháborúra? - Amit látunk, csupán ,,színház"...

  ,,Nem tudom, ki mennyire van tisztában ezekkel a dolgokkal, konkrét, egyértelmű, 100 százalékos megcáfolhatatlan bizonyíték nincs rá, de leírom azoknak, akik nem hallottak még róla, hogy VÉLHETŐEN mire megy ki ez az egész: magyarok és cigányok összeugrasztása, polgárháborús helyzet szítása.

  Rátérve a lényegre, a dolgok mozgatórugójára (és itt nagyon kéretik nem abbahagyni az olvasást egy legyintéssel!): van egy ország, úgy hívják Izrael. Izrael a Közel-Keleten található, mint tudjuk, szomszédjaik pedig arabok. A két kultúra nagyon ,,üti" egymást, teljesen különbözőek, és ez komoly feszültségeket szül. Ám önmagában ez nem eredményezne olyan háborús helyzetet, mint amit ma láthatunk ott. A helyzet oka az, hogy Izrael állam 1948-ban alakult meg a palesztin nép földjén, ahol addig palesztinok éltek, zsidók csak elenyésző számban. Az állam megalakulása azt eredményezte, hogy az addig országgal nem rendelkező zsidók Palesztinába vándoroltak, és számuk ugrásszerűen megnőtt. A miértre, és hogyanra most nem térnék ki, mert ez az írás nem erről szól. Lényeg a lényeg: a palesztinok kitaszítottak lettek saját otthonukban. Ugyanolyan ez, mintha pl. Magyarországra széles nemzetközi segítséggel bantu-négerek milliói települnének be, és kikiáltanák az Európai Bantu Köztársaságot, magasról téve az őslakos magyarok jogaira. Összességében ez az a plusz, ami kiváltó oka - a nagyfokú kulturális különbözőség mellett - a Közel-keleti terrornak, háborús helyzetnek, a zsidó és az arab világ szembenállásának. Ez a folyamatos hadban állás semelyik félnek sem jó, és a palesztinok érthető okokból sohasem fogják feladni hazájukat, a zsidók pedig rájöttek, hogy soha nem fognak tudni végleg elbánni az összetartó, temperamentumos palesztinokkal. És itt jön képbe Magyarország... Magyarország Közép-Európai ország, lakóitól külsőleg a zsidók nem különböznek, emellett a magyar nép nem olyan természetű, mint a palesztin, sokkal higgadtabb, nyugodtabb, és ami fontos: befogadóbb. Magyarországon a kis családok a jellemzőek (legalábbis a magyarság köreiben), és az emberek közt nincs, vagy csak kis összetartás van. Magyarországon él a legtöbb zsidó Közép-Európában, számukat 80-200 000-re becsülik. Túlnyomó többségük Budapesten él. Magyarország rendkívül nagy földalatti édesvízi készlettel rendelkezik, amely a jövőbeni vízhiány miatt - egyöntetű vélekedés szerint - háborúk kitörésének lehet az oka, csakúgy, mint ma történik ez az olajjal; és nem utolsó sorban remek termőföldekkel rendelkezik, mely - normálisan kihasználva - az ország népességének legalább a négyszeresét is el tudná látni mezőgazdasági termékekkel. Mindezt figyelembe véve Magyarország igencsak ideálisnak tekinthető a zsidók számára. Ugyanis erről van szó, Magyarországot választhatták új otthonuknak, Magyarország lesz az új Izrael, ha rajtuk múlik.. A magyarok pedig ,,palesztinok" a saját hazájukban. Hogy ne csak a levegőbe beszéljek, álljon itt Simon Peresz izraeli államfő elszólása: ,,manapság gyarmatok létesítése és hadsereg bevetése nélkül is lehet birodalmakat alapítani... Felvásároljuk Manhattant, Lengyelországot és Magyarországot!" Amint vélhetően mindenki tudja, a zsidók nem a szegénységükről híresek, hanem éppen ellenkezőleg: hatalmas vagyonokkal és kapcsolatrendszerrel rendelkeznek, a kezük úgyszólván elér bárhová. A zsidók uralják a médiát és a politikát (meg sok mást is, de a cikk tárgyával kapcsolatban ez a lényeges). Nem véletlen volt az, hogy a médiumok egyszerűen nem hozták le a hírt, miszerint izraeli állampolgárok felvásárolják Magyarországot. A zsidó identitás érdekes dolog, azonban leegyszerűsítve a dolgot, náluk nem is annyira a nacionalizmus, a nemzeti büszkeség dívik, hanem a hatalomvágy, a pénz iránti sóvárgás, pénzéhség. Jól mutatja mindezt az, hogy a zsidó emberek rendre magyarosítják a nevüket, ráadásul jól csengő, nemesi nevekre (pl. Andrássy, stb.). Számukra kevésbé fontos a nemzet, az identitás (bár mint mindenhol, itt is akad kivétel), nekik mindegy milyen nyelven beszélnek, ők egyszerűen nem lojálisak ahhoz az országhoz ahova születtek, és ez komoly veszélyeket rejt magában. Számukra a legfontosabb dolog, mint már említve volt, a profit, a pénz, a hatalom, mindegy milyen úton elérve... Politikailag nagyrészt az SZDSZ nevű pártba tömörül a zsidóság, szavazóik nagy része szintén közülük kerül ki. Mi sem mutatja ezt jobban, mint az SZDSZ szereplésének megoszlása: Budapesten igazi hatalomnak számít az SZDSZ - mint már említve volt, a zsidóság nagy része ott él -, rendszeresen jól szerepel, ezzel szemben vidéken alapszervezettel is alig rendelkezik a párt, és bőven 1 százalék alatt szerepel a választások alkalmával. Az SZDSZ liberális pártnak nevezi magát, valójában azonban az izraeli betelepülést készíti elő ténykedésével, még ha ez merész, vakmerő állításnak is tűnik. Sajnos azonban nem az, csak nézzük meg, kikért kardoskodik a párt: a cigányokért. Az SZDSZ-hez kötődik a ,,megélhetési bűnözés" bevezetése. Ez gyakorlatilag engedély az ilyenre amúgy is fogékony cigányoknak a szabadrablásra. Valószínűleg ezt már jól tudja az egyszerű ember is, ugyanis tapasztalta sokuk; arról van szó, hogy 20 000 Ft-ig nincs értelme feljelenteni a lopás elkövetőjét, mivel az addig az értékig csak szabálysértési eljárást von maga után. Ám még. ha sikerre is viszi valaki azt (a cigányok részéről rögtön beinduló fenyegetőzések, valamint az engedékeny bíróságok ellenére is), a kiszabott bírságot egyszerűen nem lehet behajtani a cigány családokon azon egyszerű oknál fogva, hogy a segélyekből nem lehetséges levonni pénzt. Márpedig a cigány családok nagyrészt rendre erre az életmódra rendezkedtek be. Remekül meg lehet élni belőle: a magas gyermekáldás miatt eleve többszázezer forintos segélyekben részesülnek a cigánycsaládok, ezt még rendre lopásokkal, rablásokkal egészítik ki (újfent ,,megélhetési bűnözés", ugyebár). Ráadásul Magyarországon a büntethetőség határát - 14 év - sem sikerült lejjebb szállítani, ami egyenesen Kánaán a kiskorú cigánygyerekek számára, akik ezt tudatosan és kegyetlenül kihasználják, az állam pedig ily módon tehetetlen. Mindez egy igen gyanús eljárásmód, melyen a politikusok nem hajlandóak változtatni, még csak vitatkozni se róla, a kérdés felvetése pedig a rasszizmus bélyegének az emberre való rásütését vonja maga után, akkor is, ha a tervezetben szó sincs romákról. Pedig nagyon egyszerűen meg lehetne oldani: 3 gyermek után nem segély, hanem kereset utáni adókedvezmény - vagy mentesség - járna. A büntethetőség korhatárának csökkentését és a 3 gyerek után járó segély helyetti adókedvezmény bevezetését csak egyetlen párt merte felvetni, mi több népszavazásra bocsátani (más kérdés, hogy az OVB formai hibákra hivatkozva, szintén gyanús módon elutasította őket): ez a párt a Jobbik nemzeti radikális párt. Emellett a segélyeket nem pénzben, hanem élelmiszerben, tűzifában stb. kellene kiosztani. Mert jelenleg alkoholra, drogra, prostikra, játékgépezésre költi a pénzt az egyszerű cigány családfő. Ez sok helyen bevett gyakorlat, ahol magasabb a segélyezettek száma, sőt büntetendő, és megvonható a segély az ilyesfajta költekezés esetén nem egy helyen. Ám politikusainknál ez sem merül fel. Gyakori vélekedés az, hogy egyfajta háttérhatalom irányítja az országot, alakítja az eseményeket, láthatatlan hatalom ez, amit pedig látunk, az ,,színház"... Miközben egyre növekszik és durvul a cigány erőszak, bűnözés, zajlik a rendőrség szisztematikus leépítése, újabban pedig a cigányoknak érettségi sem kell a rendőrségi felvételhez. Hangsúlyozandó: a cigányoknak. Igen, rassz alapján. Mindemellett, ha egy rendőr munkáját végezve intézkedni próbál egy bűnelkövető cigány ellen, szinte biztos, hogy felmerül a rasszizmus kérdése.
  A cigányok nagyon jól tudják ezt, és képesek a fejüket a falba, asztal sarkába beleverni, majd pedig rendőri erőszakra hivatkozva feljelentést tenni. Ebben partnerek nekik a jogvédőik, a kisebbségi ombudsman, sőt gyakran az ügyészség is, és valószínűleg rosszul jön ki belőle a szerencsétlen rendőr. Így aztán, néhány ilyen esetből tanulva a rendőrök sok esetben egyszerűen nem hajlandóak intézkedni kisebbséggel szemben, vagy csak látszatintézkedést tesznek. Ez az egész szisztéma a felsőbb körökből származik, a rendőrséget átszövi a politika, a rendőri vezetők gyakran az MSZP-SZDSZ holdudvarához tartoznak, ,,nekik dolgoznak", persze nem buzgó baloldaliságuk, vagy meggyőződéses liberalizmusuk miatt, hanem - vélhetően - anyagi okok állnak a háttérben. Mint tudjuk, a zsidók nagy tőkével rendelkeznek, kezük bármeddig elér. Ha pedig nem is ilyen lelkületű, vagy nem megvesztegethető a rendőri vezető, akkor is vannak még módozatok viselkedésének megváltoztatására... A kisrendőr sem tud mit tenni: családja van, nem ellenkezhet, mert nem akar állás nélkül maradni, az 1-2 gyermekes családok nagyon kevés segélyben részesülnének, és emellé arcátlan módon lopni nincs gusztusa a rendőrnek. Így marad a gyakran hallott kijelentés: ,,én csak parancsot teljesítek". A cigány bűnözéssel kapcsolatban elmondható, hogy a média szintén vaskosan benne van annak elkendőzésében; mint már említve volt, óriási a zsidó befolyás a médiában. Vegyük csak a mindenki számára egyre nyilvánvalóbbá váló tényt, miszerint a média igencsak adja a lovat a bűnöző cigányság alá, ugyanis a bűntényeknél nagyon ritka az, ha megemlítik, hogy cigány volt az elkövető. Újabban már az ,,az elkövető és népes rokonsága" - amelyből a többségnek azonnal leesik az etnikai hovatartozás - szófordulat is vita tárgya, miszerint előítéleteket szül. Ezzel szemben, ha cigány az áldozat, akkor rögtön beindul a gépezet, alapeset az, hogy megemlítik az áldozat etnikai hovatartozását, majd pedig kihegyezik a történetet rasszista támadásnak. Gyakorlatilag ott tartunk, hogy meg kell küzdeni azért, be kell bizonyítani, hogy NEM rasszista volt a támadás. És nem ám fordítva. Ilyenkor az SZDSZ-es cigány képviselők beindulnak, a legnagyobb médiumoknak adnak nyilatkozatokat az elharapódzó magyarországi nácizmusról. Így történt ez a nagycsécsi molotov-koktélos támadás után is, Mohácsi Viktória, cigány származású SZDSZ-es EP-képviselőnk reflexszerűen adta a nyilatkozatot a BBC-nek, odamondva még, hogy az utóbbi időkben 20 ilyen eset történt, persze azt nem megemlítve, hogy az áldozatok közt magyarok is voltak, valamint, hogy rendre cigányok voltak az elkövetők. Azóta a nagycsécsi esetről is kiderült, hogy alvilági leszámolás volt, a piac újra felosztásáért megy a harc az uzsorások közt. Természetesen helyreigazítás a BBC-n nem történt, bocsánatkérés az EP-képviselőnő részéről pláne nem. Említésre méltó még a közelmúltban történt kiskunlacházi eset. Egy helyi, 14 éves lányt megerőszakoltak, majd meggyilkoltak. Óriási felháborodás kerekedett, az indulatok kezdtek elszabadulni; a helyiek hat cigány embert (köztük fiatalokat is) gyanúsítottak.. A kiskunlacházi polgármester tüntetést szervezett, kimondatlanul, de a cigány erőszak ellen. A tüntetésre a 9000-es nagyközségben 6000-en, más források szerint több mint 3000-en gyűltek össze. (A balliberális média helyenként ,,mintegy ezer fő"-ről beszélt...) Sietve hozzá tette, hogy több száz gárdista és Gój Motoros vett részt rajta, ezzel mintegy sugallva, hogy mindössze néhányszáz helybéli gyűlt össze. Miközben országosan is elterjedt a híre a 6 cigány gyanúsításának (az internet segítségével), a parlamentben az egyik MSZP-s képviselő arról beszélt, hogy ,,elég volt, nem tűrhetjük tovább, rettegnek a ROMÁK, emiatt megerősített rendőri védelmet fognak kapni". A kiskunlacházi polgármester felismerte, hogy a háttérben az áll, hogy van egy teória, miszerint Magyarországon a cigányok rettegnek a náciktól, és ezt mindenképpen le akarják erőszakolni az emberek torkán. Miközben teljesen nyilvánvaló, hogy valójában a magyarok rettegnek a cigányoktól. A média annyira elkendőzi az egész problémakört, hogy képes azon vitatkozni, hogy létezik-e cigánybűnözés? És a kifejezés rasszista-e? Miközben fiatalkorú bűnözést, fehérgalléros bűnözést, ukrán maffiát emlegetnek, a cigánybűnözést tagadják. Aki ilyet mond, arra rá lesz húzva a rasszista jelző. Visszatérve az izraeli bevándorlásos témára, ez az egész eddig leírt jelenség egyenes út a magyar-cigány polgárháborúhoz. És hogy ez miért jó a zsidóknak? Nagyon egyszerű: egy polgárháború nagy elszegényedéssel jár, minden elértéktelenedik, az emberek rákényszerülnek értékeik eladására. Egy széthullott, polgárháború sújtotta ország a legkönnyebb préda a gazdag zsidóknak, és mindemellett háborús helyzetben rendkívüli törvényeket is be lehet vezetni. Ez az oka a várható magyar-cigány polgárháborúnak, amelyet a háttérből kezüket dörzsölve zsidók szítanak. Ha a nagy áldozatszám után a háború lecsengett, a zsidók legálisan áramlanak majd be, egy megfogyatkozott népességű, végletekig legyengült, de csodás adottságokkal rendelkező országba. Ők viszont már nem fogják támogatni a romákat, bánásmódjuk valószínűleg a palesztinokkal szembenihez lesz hasonló. Mindezen dolgok a közeljövőben, de nem néhány év múlva történhetnek. Okai ennek a népesség megoszlásban keresendők. Jelenleg Magyarország népességének mintegy 10 százaléka cigány. A fiatalkorú népességet tekintve azonban sokkal rosszabb a helyzet, egyes felmérések szerint a 8 éven aluliak fele már cigány származású, országosan. A sokkal inkább cigányok lakta területeken pedig (pl. Borsod) még rosszabb a helyzet, egy felmérés szerint Miskolcon 40 újszülöttből 33 cigány... Ennek fényében az izraeli betelepülés akkor kezdődhet el, ha ezek a gyerekek ,,beértek", ugyanis ekkor a felnőtt korú lakosságnak már nagyon nagy része lesz cigány, ők lesznek a többség. És bár az össznépességen belül még mindig a magyarok lesznek többségben, azonban ez csak statisztika, a többség az öregkorú magyarok nagy számának lesz köszönhető. Mindeközben a magyar fiatalok a katasztrofális helyzet miatt mind nagyobb és nagyobb számban fognak kivándorolni, ami még jobban rontani fogja az ország és a magyarság helyzetét, még inkább elősegíti az elcigányosodást. Így tehát a polgárháború, nagyfokú kivándorlás, a média általi elbutítás, valamint az alacsony születésszám miatt igencsak megfogyatkozott és megroppant magyarság már képtelen lesz bármit is tenni a zsidóság betelepülése ellen. Az új állam (ami papíron persze még mindig Magyarország lenne) nemzetiségi megoszlása a mostanihoz képest döbbenetes képet festene (bár csak fiktív példa): 4-5 millió magyar (ráadásul elöregedett nemzetiség), 2-3 millió cigány, és a majdani kb. 200-300 000 zsidóhoz települnének be az újabb zsidók. Persze ne képzeljük azt, hogy majd serege élén fehér lovon bevonul az izraeli államfő, és kitűzi a Parlament tetejére a Dávid-csillagos izraeli lobogót, majd pedig kikiáltja az Új Izraeli Köztársaságot. Nem, a zsidók nem játszanak nyílt lapokkal. Mint az elején elhangzott: a zsidóknak nem nemzetállam kell, számukra kevésbé fontos a nép, a nemzet, a nacionalizmus, nekik élettér kell, hatalom, minél nagyobb lehetőségek pénzszerzésre, profitálásra. És mindezt lehetőleg nyugodt körülmények közt. A cigányság már nem fog problémát jelenteni, ugyanis az izraeliek nem fognak habozni a cigányokkal szembeni fellépéssel. Bár a cigányokra jellemző a nagyon agresszív viselkedésmód, ám ha megmutatják nekik, hogy ,,hol a helyük" és ,,ki az úr a háznál", akkor egyértelműen meghunyászkodnak, és élnek inkább a maguk zárt, szinte törzsi világában. Jó példa erre a szlovákiai cigánylázadás leverése. Pedig az még igencsak kíméletes volt a zsidók palesztinokkal szembeni jelenlegi fellépéseihez viszonyítva. Összefoglalva tehát a dolgokat: 1. Izrael, a zsidók jelenlegi hazája ,,kényelmetlenné" vált a zsidók számára, az arabokkal, palesztinokkal való folyamatos háborúzás miatt. 2. Magyarország ideális, mint új haza, mivel nagy földalatti édesvízi készlettel rendelkezik, népe barátságosabb, befogadóbb, sokkal kevésbé agresszív, és nincsenek tőlük idegen arab államokkal körülvéve. 3. A Magyarországra való betelepülés egyfajta modern honfoglalás; felvásárlásokkal történik, az egész a háttérből lesz irányított. 4. A felvásárlások jelenleg is folynak, azonban a politikát, médiát, rendfenntartó erőket uraló és azokat tönkretevő zsidók magyar-cigány polgárháborút szítanak, amiből ők jönnének ki jól - nevető harmadikként. Ekkor teremtődne meg nekik csak igazán az esély a betelepülésre. A felvázolt jövőkép csak, mint lehetőség merül fel, semmi sem biztos, ha valaki hülyeségnek tartja, nyugodtan nevessen rajta, hátha az idő a kételkedőket igazolja. Azonban mindenkinek joga van tisztán látni és elgondolkodni, mindezt megvitatni, és ha még egyértelműbben, a felvázolt szerint alakulnak a dolgok, akkor lássa át, hogy mire megy ki a játék, és tudja hova szavazzon (ennyi jogunk még van). Ne a zsidók uralta média sugallataira hallgasson, miszerint ,,Fidesz vagy MSZP? MDF vagy SZDSZ?". A nemzeti radikális oldal (Jobbik, Magyar Gárda) a médiában csak és kizárólag a rossz oldaláról mutatkozhat (azt is irtózatosan felnagyítva, eltúlozva, nem egyszer hazugságokon alapuló állítások, rágalmak hangzanak el róluk). Ez az egyetlen lehetőség, amitől még tartanak, ez az oldal az, ami felkavarhatja az állóvizet a politikában, és hatására fejek hullhatnak (persze nem szó szerint). Mindenki jól gondolja meg, hova teszi az X-et. Végszóként pedig álljon itt az, hogy bár ez az írás a népekre nézve általánosító volt, mindig van kivétel. A zsidók sem mind rosszak, és a cigányok sem. Azonban a helyzet fintora az, hogy ezek a kivételek is nagyon rosszul fognak járni. A népharag utolérheti a dolgos, két gyerekes, csendes cigányembert is. A sarki zöldségárus Goldstein Irma néni pedig szintén nem tehet a dolgokról, ő is ember, és megvezethető, így a média által folyamatosan sulykolt-sugallt náci veszélyt szinte a bőrén érzi, és féli azt a napot, amikor csuklyás-bakancsos, kopasz nácik jönnek majd érte, és elszámolnak vele, pusztán azért, mert zsidó származású... Ismétlem: amit látunk, csupán ,,színház"." Posta Imre”
 • 40. kisztitkar 2009. március 21. 08:58
  „Kedves újságírok a faxunk tele van már az állandó roma írásokkal,nap mint nap tudjuk milyenek nem kell őket bemutatni,lehetne normális cikkeket is írni ha nem tudtok menjetek el hegesztőnek dolgozni!”
 • 39. strasz1 2009. március 21. 08:11
  „ujságiró legaláb igazat irta volna le !!!”
 • 38. 6282 2009. március 20. 21:36
  „JA a kapu nem tavaly felújított,hanem újonnan készítették, nem tavaly tavalyelőtt.az "idős hölgy" az A épületben nem 1992 óta lakik ott, hanem 2002 óta. Ezek is hűen tükrözik mennyi valóságtartalma van a cikknek.jÓFORMÁN SEMMI.”
 • 37. 6282 2009. március 20. 21:23
  „A cikk valótlanságát bizonyítja még öt lakásból csak három lakott-nem igaz ez sem,mert egy üres lakás van jelenleg. 33.nem örülnél te az ott üresen álló egy lakásnak,nem összkomfortos luxuslakás kategória.Kormos úr azt is tudni véli,hogy a szerinte problémás család a kerítés felépülte előtt elköltözött-így szerinte nincs értelme a kerítésnek. A család akit emlegetett a kerítés felépítésekor nem költözött el,és ha tudná mi a kerítésépítés valódi oka nem írt volna ilyen uszító cikket,és megértené, hogy nem a szerinte problémás család elköltözése vagy maradása indokolja a kerítés meglétét. Egyébként nem az önkormányzatokat kellene megnevelni, hanem az ilyen újságírókat,mint Kormos úr!!!”
 • 36. Power 2009. március 20. 21:11
  „32-nek! Az oktatás és a képzés mindig a legjobb pénzügyi befektetés.
  Ha nem tanítanak és nem nevelnek valakit, akkor abból ember nem lesz, legfeljebb bűnöző... legyen az magyar, vagy magyar cigány. Ennyi a véleményem.”
 • 35. flexsnake 2009. március 20. 19:55
  „33. hozzászólás sörpocak 2009.03.20. 19:25
  Szerintem többe kerülne kifertőtleníteni mint egy újat építeni :D”
 • 34. flexsnake 2009. március 20. 19:53
  „30. hozzászólás savos 2009.03.20. 17:41
  De még röhögünk is :D
  Arra nem gondoltál hogy a jobbik esetén ugyanazok a rendőrök fognak ugyanott dolgozni?
  Szar lesz ám mikor már okod sem lesz mégis mész dobálózni.”
 • 33. sörpocak 2009. március 20. 19:25
  „Ezen miért nem csámcsogtok:"hogy mire elkészült a téglakerítés, már el is vesztette jelentőségét, ugyanis az öt bérlakásból csak három lakott, s a korábban gondot jelentők már elköltöztek innen."
  Értitek? Az 5 ből csak 3 lakott?Itt a lakástalanság és van olyan luxus, hogy 5 ből 3 lakott? Kettő meg csak úgy lakatlan? Háényan várnak lakásra, köztük én is már tizen éve!? Az ilyen mentalitású önkormányzatokat kellene megnevelni! Nem pesten randalírozni!”
 • 32. savos 2009. március 20. 18:47
  „Power!
  A cigányok belterjesen szaporodnak. Ha a csávó börtönben van, vagy véletlenül részeg, akkor az öcsikét (hugicát) megcsinálja az anyjának a testvíre, vagy a bátyja. A terhes cigányasszony nemegyszer ütlegeli a hasán keresztül a magzatot, mert a hülye gyerekért sokkal több segíly jár. Ha annyira hülye lesz ettől, hogy már nem is lop, akkor beadják ,,szeretetotthonba" és másikat csinál helyette valaki a családból.

  Kérdésedre válaszolva: Mi lesz a sok beteg gyermekből? Súlyos milliárdokat költünk a ,,beteg gyermekek" kezelésére és gyógyszerelésére. Ha valamennyire meggyógyul a purdé, akkor visszakerül a társadalomba bűnözni.

  Tényleg szükség lenne ,,felvilágosító munkára"!”
 • 31. Power 2009. március 20. 18:27
  „Hiányolom a megfelelő felvilágosító munkát a cigányság körében. A cigány kismamák többsége terhesen is dohányzik. Megszülik a magzatot, aztán kiderül pár évesen hogy asztmás. Nem egy-két emberről van szó, hanem sokról. A sok beteg gyermekből mi lesz? Hogyan lesznek egészségesek és tudnak-e majd dolgozni.
  Ez itt a nagy kérdés, nem a kerítés...”
 • 30. savos 2009. március 20. 17:41
  „flexsnake!
  Ha potyogtatnánk is oda, akkor sem a tartályban, hanem csak a t a r t á l y b a . Oda egy ember sem férne bele, pedig sokan vagyunk. (A ritkításon kívül sajnos itt nincs más kiemelési lehetőség.) Megint kételkedni kell a szavaidban. Azt elhiszem, hogy szívesen koccintanál sörrel, vagy bármi mást megtennél, amivel megalázhatod a magyar embereket. Csakhogy veled senki sem koccint! A turul valójában a kerecsensólyom, azt csak a te fajtád eszi, ugyanúgy, mint a varjút.

  Egyébként nem gondolkoztatok el még azon, hogy ha ezt a faszkalapot tényleg le akarjátok váltani, akkor a rendőröknek át kellene állni az e m b e r e k oldalára?

  Sem a Jobbiknak, sem semmilyen pártnak nem vagyok a tagja; ezt már biztosan lenyomozták az elvtársaid.”
 • 29. flexsnake 2009. március 20. 17:14
  „28. hozzászólás savos 2009.03.20. 16:46
  Pont ti potyogtattok állandóan a tartályban, aki hülye az meg belecsimpaszkodik. De mindenki alatta áll ezért szív mindenki. A pár hülye miatt. Nem járok menzára kaviárt eszek meg rántott turult :D Vagy cigánypecsenyét :D
  Sörrel koccintottam mikor láttam hogy viszik a csőcseléket :D
  Fröcsögjél rajta, ízlelgesd :D”
 • 28. savos 2009. március 20. 16:46
  „flexsnake!
  Fogalmi dugóba keveredtél. A wc-tartályból csak víz jön, kivéve, ha előtte odapottyantottál. A Mensahoz annyi közöd lehet, hogy ettél a menzán egyszer finomfőzeléket, feltétlenül.”
 • 27. kutyafül 2009. március 20. 16:32
  „6282!
  Teljesen igaz amit írtál, mert ennek semmi köze a cigánykérdéshez.
  Ráadásul én úgy vettem ki a cikkből, hogy a fal senkit nem zavar. AKKOR miért is téma ez Kormos úr?”
 • 26. kutyafül 2009. március 20. 16:26
  „"Mi tekintettel vagyunk a személyiségi jogokra, elutasítjuk a gyűlöletkeltést és az uszítást. Kérjük, tegyen így Ön is, hiszen a hozzászólást saját felelősségére írja!" Na persze! Ez az újságíróra nem vonatkozik? Hol a főnöke? Ki engedélyezi az ilyen írásokat? Vagy fejétől bűzlik a hal? Miért kell farkast kiálltani, ahol nincs?
  Hát az ilyenek miatt vannak a konfliktusok, mint a cikk írója. Ilyen uszító és gyűlöletkeltő címet!!!!”
 • 25. flexsnake 2009. március 20. 16:16
  „Ésszel tessék rángatni a wc-tartályt mert nyakunkba ömlik a szar. Ha kicsit meghúzzák akkor is jön a víz, nem kell belecsimpaszkodni.”
 • 24. achilleus 2009. március 20. 16:15
  „Talán valaki még emlékszik erre az esetre. Mindenesetre kísérteties a hasonlóság. De fújjuk csak fel nyugodtan, égessük magunkat, hazánkat:

  A cseh parlament szerint le kell bontani a romák ellen épített falat Ústiban
  1999. 10. 14., 11:51

  Csehországban folytatódik a botrány az Ústí nad Labem-i fal körül, amelyet szerdán építettek fel, hogy elválasszák a város szélén lévő családi házakat azoktól a panelházaktól, amelyekben a lakbért nem fizető romák laknak. A parlament érvénytelenítette a fal állítására kiadott építési engedélyt. A fal támogatói szerint azonban nem lehet beleszólni egy önkormányzat munkájába. A környék lakossága korábban többször panaszkodott, hogy a romák rendetlenséget csinálnak a családi házak körül, esténként, éjjelenként túl zajosak és zavarják a lakókat. Erre hivatkozva építették fel a falat, annak ellenére, hogy roma és emberi jogi aktivisták, illetve politikusok tiltakoztak ellene, mert szerintük ezzel mintegy jelképesen gettóba zárják a romákat. Szerdán késő este a képviselőház, a cseh parlament alsóháza is foglalkozott az üggyel. A képviselők éles vita után határozatot fogadtak el, amelyben érvénytelenítették a falépítésre kiadott engedélyt. 100-an támogatták a határozatot, 58-an ellene szavaztak. A Václav Klaus vezette Polgári Demokratikus Párt és a kommunista párt képviselői a határozat ellen szavaztak. Választásukat azzal az indokolták, hogy az Ústí nad Labem-i falat nem a romák, hanem a rendetlen polgárok ellen emelték, és a parlamentnek tiszteletben kell tartania a helyi képviseletek döntését. (MTI)”
43 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

10 millióért sem kell a gencsháti kastély

Makó - 10 millió forintért ajánlotta fel Makó önkormányzatának a gencsháti Návay-kastélyt tulajdonosa – hiába. A pusztuló épületegyüttesre százmilliókat kellene rákölteni ahhoz, hogy használható legyen. Tovább olvasom