Délmagyar logó

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 4°C Még több cikk.

Magyarcsanádon a temető sem szent

Magyarcsanád - Popa György és három társa önként vállalta, hogy kivágják a magyarcsanádi temető pusztulóban lévő fáit, s a helyükre tujákat ültetnek. Most megdöbbentek: a növények közül 4-et valaki ellopott.
– Nem a tuják miatt aggódok, hanem azért, hogy milyen ember lehet az, aki a temetőt sem tiszteli – mondta Popa György vállalkozó, önkormányzati képviselő.

A 2 hete 40 frissen ültetett tujából 4-et elloptak a napokban. Az összesen 140 ezer forintból vásárolt növények költségét felerészt ő állta, a többit 3 másik magyarcsanádi – Bakai István, Gnecht Sándor és Sztáncs Aurél. Ők vállalták, hogy a sírkert pusztulóban lévő nyárfáit kivágják, s a helyükre tujasort ültetnek.

Mindannyian megdöbbentek, amikor a növények helyén a gödröket meglátták. Feljelentést tettek ismeretlen tettes ellen, a nyomozás folyik.

Popa György egyébként nem most jótékonykodott először. Azt meg is írtuk, amikor 3 éve összesen 157 csemetét vásárolt meg egy vállalkozótól, hogy mindegyik helyi óvodásnak és iskolásnak adjon egyet-egyet.

Popa György megdöbbent, amikor felfedezte, hogy a tuják egyikét kiásták és ellopták. Fotó: Szabó Imre
Popa György megdöbbent, amikor felfedezte, hogy a tuják egyikét kiásták és ellopták. Fotó: Szabó Imre

Az ötlet onnan jött, hogy gyakran látta, hogy a háza előtt álló fákról gyümölcsöt szakítanak a gyerekek. Ezért nem haragudott, úgy gondolta viszont, mindenki örülne a saját fának. A nagy tételben való vásárlásra, no meg a nemes célra való tekintettel kedvezményes áron kapta meg a kis fákat – összesen 100 ezer forintot fizetett értük.

Most örömmel újságolta: épp a napokban jelezte neki az egyik szülő, hogy náluk idén már várható annyi termés, amennyiből egyszer ehet egy jót a család.

Megkérdeztük Popa Györgyöt, nem veszi-e el a kedvét a jótékonykodástól a mostani lopás. Azt mondta, hisz a pozitív példák erejében, ráadásul nem akar néhány tolvaj miatt egy egész közösséget megfosztani semmi jótól. A temetőbe még mogyorófákat is ültetett.

Most arra készül, hogy ingyenes szemvizsgálatot szervez a csanádi iskolásoknak, óvodásoknak – a karácsonyi műsor alkalmával ugyanis látta, hogy voltak, akik úgy olvassák a szöveget, hogy egészen közel hajolnak a papírhoz.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A székely káposzta a kedvenc magyar étele az amerikai Ryan Buell-nek

Makó - Egyenesen Amerikából érkezett Ryan Buell, a SZIGNUM angol lektora, aki február óta a makói… Tovább olvasom