Délmagyar logó

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 13°C | 23°C Még több cikk.

Magyarcsanádon nincs közös nevező

Magyarcsanád - A legtöbben péntekig nem is hallották Magyarcsanádon, hogy csütörtök este feloszlott a falu képviselő-testülete. Az okokról mindenki mást mond. Két polgármesterjelölt már van.
Két jelölt már van

Guba István polgármester eredményesnek érzi polgármesteri tevékenységét: az előző önkormányzattól 73 milliós adósságot vett át – ez most 25 millió. Úgy gondolja, a 6 testületi tagból 4 nem tette a dolgát, és a történtek mögött az alpolgármester, Farkas János sértettsége áll: augusztusig a polgármesteri hivatal alkalmazásában a közmunkásokat irányította, de szerződést bontott vele. Farkas János ezzel szemben azt mondja, ő nem vállalta tovább a munkát, és nem személyes ügyéről van szó: minden testületi tag aláírta már két hete a feloszlást kezdeményező indítványt. Úgy véli, a polgármester hibájából sok támogatástól esett el a falu. Mindketten indulni fognak a vezetői tisztségért.

Túlzás lenne azt mondani, hogy egész Magyarcsanád a képviselő-testület csütörtöki feloszlásáról beszél – tapasztaltuk tegnap a faluban. A helyi Sarki kávézóban még a pultos is tőlünk hallotta először a hírt. Nagy Róbert azt mondta, ez tragédia, nem érti, miért nem tudott közös nevezőre jutni a falu vezetése. Hogy ki a hibás, nem tudja. Megjegyzi: falugyűlés egyszer sem volt a választások óta, és arról is hallott, hogy Guba István polgármestert támadják – ő azonban jó embernek tartja.

Az utcán sétálva sem találkoztunk olyan emberrel, aki már tudott volna a testületi ülésen előző nap történtekről. Az alkalmi munkákból élő Rafael István épp egy fűrésszel a kezében ballagott hazafelé, amikor megszólítottuk. Elégedett a falu első emberével, mert van tekintélye, és akik eddig agresszíven viselkedtek, most meghúzzák magukat. Szembe jövő ismerőse, Jankó Róbert más véleményen van. Ő már korábban leváltotta volna Guba Istvánt, mert szerinte nem segít a nehéz helyzetben lévő embereknek, nem csinált semmit, a falu nem haladt előre. Katika jobb volt – céloz a polgármester nyugdíjba vonult elődjére, Farkas Jánosnéra.

A polgármesteri hivatalból kilépő idős asszonynak, Szél Bálintnénak Guba István szimpatikus, de úgy látja: a falu lepusztult, nagy a kilátástalanság. Egyetért egy másik arra járó hölggyel, aki azt mondja: mindegy, hogy az üres kamra kulcsa kinek a zsebében van.

Olvasóink írták

 • 4. füzy 2012. január 25. 11:00
  „Kedves bala5219! Csak a tisztánlátás kedvéért: a Baluda melletti telek nem Farkas János tulajdona, így a rajta lévő
  "gaz" sem az ő "sara". A másik: egy magyar mondás jutott az eszembe: "bagoly mondja a verébnek, hogy nagy a fejed"
  azaz egy volt munkásőr pocskondiázik valakit, mert KISZ-tag volt. ( csak a fiatalok kedvéért jegyzem meg: annó Magyarországon mindenki úttörő ill. középiskolás-szinten KISZ tag volt, - szinte kötelező jelleggel - de a Munkásőrség önként és dalolva volt a szovjet-típusú elvtársak élcsapata! ) Hát...ahogy pestiesen mondják: ez van, kedves B.L.”
 • 3. menyhártzsuzsanna 2012. január 24. 19:12
  „És azonnal átutaltat 25.000.000 Ft-ot a képviselő-testület tudta nélkül, törvénytelen módon. Egyébként a forráshiány átadáskor a másik cikk szerint 31.000.000 Ft a mostani meg ki tudja a polgármester szavahihetősége megkérdőjelezhető.”
 • 2. Lombardo 2012. január 22. 20:03
  „Rossz ez a polgármester, mert kétszer is meggondolja, kinek ad pénzt.”
 • 1. bala5219 2012. január 22. 14:33
  „73 millió tetemes összeg, de amit lefaragott az új polgármester az nem "akármi"!!!Magyarcsanádon!
  A régi polgármester egy ..... KISZ -tag- ból előlépett tanács titkár, majd tanács elnök, és az utóbbi időben "ROSSZ" pazarló polgármester lett.Nagyon itt volt az idő ,hogy távozzon a falu éléről, gyanítom ezt ő is megérezte, ezért gyorsan nyugdíjba ment,felháborítóan magas NYUGDÍJJAL!!!
  Most az a helyzet,hogy a kedves fiacskája kavarja ...<moderálva...>
  Arra nem képes, hogy a saját portáját rendbe tegye,égig érő gaz van a kertjében pont a pályázatban megnyert BALUDA- panzió mellett,ez szégyen polgármester helyettes létére.
  Arra kérem a falu lakosságát ,ne támogassák az ilyen embereket,akik követelnek, de nem mutatnak példát.
  Köszönöm hogy elolvasták:bala”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Nap képe: naplemente Makón

A makói naplementét örökítette meg egyik téli koraesti sétája alkalmával olvasónk, Sipi74. A Nap képe. Tovább olvasom