Délmagyar logó

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 26°C Még több cikk.

Majmot is műtött már Sebő doktor

Makó - Húsz éve kezdte állatorvosi praxisát a makói dr. Sebő Ottó. Azóta színvonalas munkájával túlnőtte a város határát, és a környező településekről, sőt még Romániából is hoznak beteg állatokat a Kisállat Ambulanciára. Egyszer még egy majmot is meggyógyított a doktor.
A makói Kisállat Ambulancia bizonyára sok gazdi számára már nem számít újdonságnak. A modern eszközökkel felszerelt rendelőben precíz orvosok és asszisztensek gyógyítják nap mint nap a beteg állatokat. A nagy szaktudásnak és pontosságnak köszönhető az, hogy nemcsak a városlakók, hanem a messzebb települések gazdái is itt gyógyíttatják kedvenceiket. Érkeznek állatok például Békéscsabáról, de a határ túloldaláról sem ritka, hogy a gazdik a makói állatorvost választják.

Húsz éve kezdte állatorvosi praxisát a makói dr. Sebő Ottó.
Húsz éve kezdte állatorvosi praxisát a makói Sebő Ottó.

Sebő doktor húsz éve kezdte meg állatorvosi tevékenykedését Makón, amely mára már hivatásává vált. Első rendelője néhány év múlva szűknek bizonyult, így egy nagyobb, modern eszközökkel felszerelt Ambulanciát nyitott az Eötvös utcában. Jelenleg négyen segítik munkáját, Gábor Julianna állatorvos, valamint három asszisztens. Elkélnek a dolgos kezek, ugyanis reggeltől estig több műtétet, kisebb beavatkozásokat végeznek el.

Vakcinázás, ivartalanítás, fogászati kezelés – ezek a leggyakoribb tevékenységei Sebő Ottó, állatorvosnak. Ezek mellett gyakran végeznek komolyabb beavatkozásokat is a beteg állatokon, például gerinc- vagy csontműtéteket. Utóbbiak nem rutinműtétek, ezért akár két és fél órásak is lehetnek. – A gerincműtét az egyik legösszetettebb operáció, ekkor kell a legtöbb dologra figyelni, éppen ezért ez pörget fel a legtöbb adrenalinnal – fogalmaz.

Az ambula precizitását az orvos csoporton kívül a komoly technikai felszereltség adja. Van itt speciális röntgen, de az artoszkópiás műszerek is megtalálhatók. – A korral fejlődni kell – vallja a doktor, aki tudását konferenciákon bővíti. Los Angeles-ben is járt már, ahol az artoszkópiás műtétekről tudott meg többet. Érdekes, hogy ez a technika még hazánkban sem annyira elterjedt, de itt a környéken még ritkább. Talán ezért sem véletlen, hogy rendelőjét még messziről is megkeresik.

– Ez a szakma nagy kihívásokat követel. Mindent alaposan át kell gondolni, és komoly szakértelmet igényel – mondja. Hogy miért választotta ezt a szakmát, annak az az oka, hogy már gyermekként szerette az állatokat, akkoriban nagymamájánál találkozott először állatorvosokkal. Megtetszett neki a munkájuk, és elhatározta, hogy ő is ezzel szeretne foglalkozni, így a továbbtanulásnál nem volt kérdés az Állatorvosi Egyetem. Mint mondja kedvenc állata a kutya, családjukban is van egy havanese fajtájú kedvenc.

Macskát, kutyát gyógyítanak a legtöbbször az itteniek. Legutóbb például egy háromhónapos cicát mentettek meg, aki egy háztetőről zuhant le, melynek következtében szétszakadt a rekeszizma. Munkája során különleges állattokkal is találkozott már Sebő. Egyszer még egy emberszabású majmot is vittek hozzá műtétre. Az okos állat azonban nem könnyítette meg feladatot, ugyanis az egyszerűen kivette a doktor kezéből az altatóanyagot tartalmazó injekciót.

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. marosparti 2012. december 13. 11:35
  „Szerintem az egyik legjobb állatorvos az országban! Gratulálok neki, csak így tovább Doki!”
 • 25. petymeg4 2012. december 13. 01:26
  „Mi is szeretjük Sebő doktort! Nagy tudású és kedves orvos. Az asszisztenciája is kiváló! Ami nagyon tetszik, hogy a rendelő csodálatosan tiszta és az asszisztensek pillanatok alatt, kedvesen, csendesen teszik a dolgukat. Nagyon jó a team. Több cicát és kutyát is vittünk már hozzá, de mindig meggyógyította őket.Egyik ilyen alkalommal egy három hetes kiscicát vittünk hozzá bélelzáródással, megműtötte és megmaradt a cica, aki ma már 10 gyerekes cicamama lett. Gratulálok a cikkhez és végre már, hogy hírt adnak egy ilyen jó emberről is!”
 • 24. vip007 2012. december 11. 09:16
  „4. Bábkacsa 2012.12.10. 11:13

  Azért mégis csak nagy valami. Azért, mert nem ő az állatorvosom, csak a saját nem fogadott, ezért kellett hozzá menni. Előtte soha nem voltam nála.
  Mindettől függetlenül meg vagyok elégedve a saját orvossal is.”
 • 23. Poslabény 2012. december 11. 07:17
  „The Best!”
 • 22. bevásárlókocsi 2012. december 10. 23:44
  „21 agravi: az, ha valaki megosztja a tapasztalatát, és az nem pozitív, az nem rosszindulat.
  azért jó lenne a kettő között még különbséget tenni.
  Pont ez volt a problémánk...az egekig dicsérték a nevét, nem kaptunk negatív visszajelzést eleinte senkitől, ugyanezeket a legendákat hallottuk róla (mondjuk érdekes, hogy mindig vkinek a vkijének a vkijével történtek ezek a dolgok :))) a mi tapasztalatunk viszont hiteltelenné tették ezeket a történeteket.

  imresz01: még jó, hogy nem értünk egyet. Szó sem volt jópofizásról, olvasd el, amit írtam, és talán megérted, hogy felelősen nem lehet dönteni egy állat sorsáról úgy, ahogy Ő állított minket oda...döntsük el szöveggel. a szomorú az, hogy igyekeztem ezt a helyzetet osztani, mert a családom többi tagját is kértem, hogy segítsenek, értik-e a szitut...és nem csak én éreztem úgy, hogy a zsebemben turkált.
  Persze volt már erre példa másik dokinál is, csak akkor Ő sem különb a többinél, és így elfér ezen a fórumon a negatív tapasztalat is.”
 • 21. agravi 2012. december 10. 21:57
  „A legnagyobb tiszteletem az övé és a munkatársaké; mind szakmai, mind emberi hozzáállás szempontjából a lehető legjobb csapat. Javaslom azoknak, akik drágának tartják, nézzenek szét Szegeden például, meg fognak lepődni, hányszoros árat kell bármelyik hasonló színvonalú rendelőben fizetni ugyanazért az ellátásért. Kívánok további sok-sok évig jó és eredményes munkát, valamint kevesebb rosszakarót!”
 • 20. Utazo 2012. december 10. 21:56
  „Bocsi, nem Pava utca volt, hanem Zrinyi utca.
  Bocsi, mar nem most volt. :)”
 • 19. Utazo 2012. december 10. 21:40
  „Mi is hozza jarunk, ha a kutyanknak valami baja van. Mar 20 eve ennek,amiota praxisa van Makon, mikor meg a Pava utcan lakott es rendelt. Az elso kutyankat akkor vettuk, szep nemetjuhasz volt, a mostani gyogyeger Westie kutyankal is hozza jarunk ugyes-bajos dolgainkkal, sot, mivel azota messzire koltoztunk, a kiskutyanknak a vervizsgalatot, papirokat,utlevelet, mindent a Doktor Urnal inteztunk.
  Le a kalappal elotte, mind emberileg, mind a szaktudasat illetoleg! Csak ajanlani tudom mindenkinek!”
 • 18. 80sFan 2012. december 10. 21:37
  „Én is csak pozitív tapasztalatokkal rendelkezem! Nagyon jó orvos és az egész team nagyon jó, türelmes és kedves.”
 • 17. Tildi28 2012. december 10. 19:32
  „Mi évek óta járunk Hódmezővásárhelyről a doktor Úrhoz minden problémával. Mindig nagyon segítőkész volt és már nagyon sokszor megmentette a kutyáink életét, olyankor amikor más hozza nem értők már lemondtak róluk.Minden elismerésem és tiszteletem a szaktudása előtt. A jó munkát meg kell fizetni és megéri az árát, de amikor megmentik a kedvencünk életét akkor annak az ára felbecsülhetetlen. Amúgy meg szerintem nem drága a többi orvosokhoz képest, csak sajnos ez a rossz pletyka terjedt el róla.
  Mindenkinek csak ajánlani tudom Dr. Sebő Ottó-t.”
 • 16. fagabi 2012. december 10. 17:51
  „A Tappancs abban a megtiszteltetésben részesül, hogy több mint 8 éve a Sebő doktor úrhoz viheti a Tappancs Tanya súlyosabb eseteit, és a Tappancs szuka ivartalanítások nagy részét is ő végzi. Mindezt menhelyre kalibrált árakon ráadásul sok esetben türelmesen várva a számla kiegyenlítésére. A makói állatvédőknek még helyet is biztosít.
  Így nemcsak a gazdás kutyák és gazdáik, hanem a kóbor és menhelyi állatok és a környező menhelyek is hálásak lehetnek a szakértelméért és a segítőkészségéért.”
 • 15. ftibi 2012. december 10. 17:15
  „Több mint harminc km-ről is megéri átjárni szakmailag és anyagilag is. Ezt hat kutya tulajdonosaként mondom!
  Volt szerencsém már néhány orvost tesztelni.”
 • 14. imresz01 2012. december 10. 15:39
  „Velünk mindig nagyon segítőkész volt, és az összes ismerősőm hozzá jár, nagyon elégedett mindenki. Persze, mindenkinek más az elsődleges, nekem a legfontosabb ,hogy amit csinál és amiért fizetek jól megcsinálja. És én azt kapom amit tőle elvárok. Nekem nem fontos a jopofizás, sőt az se a legfontosabb , hogy mit mond, egy a fontos az állatom egészséges legyen. Ráadásul olyan fejlett rendelővel rendelkezik, amihez hasonló nem sok van az országba. Szakmai tudása nehezen űberelhető. Nem hiszem el, hogy szándékosan turkál bárkinek is a zsebében, mivel én olyat is hallottam róla, hogy kiment házhoz és látván a nyomoruságos körülményeket pénzt sem fogadott el a kezelésért, nem is egyszeri példa. Ugyhogy minden tiszteletem neki, és le a kalappal. Nagyon jo ember a Sebő doktor.”
 • 13. mag 2012. december 10. 15:11
  „már amikor minden hol le vettek akkor mentem oda de nagyon jó fej meg nagyon érti a dolgát”
 • 12. Mjuriele 2012. december 10. 15:07
  „én csak jót hallottam róla több ismerősömtől és azt hogy olcsőbb mint a többi doki.”
 • 11. pog 2012. december 10. 14:28
  „1 -es az ember is meghal és nem kéri vissza a hozzá tartozó a borítékot...én is csak jót tudok mondani róla,,nekem is eredményes kutyáim voltak és kellett a az orvosi szaktudás...”
 • 10. bevásárlókocsi 2012. december 10. 14:27
  „Nagyon sokan javasolták nekünk, szakértelmét dicsérték, ezért üzemanyagot, pénzt, időt, energiát nem sajnálva jártunk hozzá talált kutyánkkal, ám csalódottan kell róla nyilatkoznom.
  Megvolt a műtét, zsebében a pénz, aztán lazán le voltunk szerelve, sőt, innentől fogva mintha a zsebünkben turkált volna. Ez kell még, meg az kell még.
  Össze vissza beszélt, kétszer nem nyilatkozta ugyanazt ugyanarra a diagnózisra...ha nem tud garanciát vállalni a munkájára, az ok, de azt sem tudta megmondani, hogy szükség van e kitenni a kutyát további altatásnak, műtétnek... azt mondta, döntsük el :) Mintha ez így működne, hogy most nyissuk fel a kutyát...vagy épp ne :)

  Nem a szakértelmét vonom ezzel kétségbe, biztosan kihozta a legtöbbet a kutyánkból, hiszem neki köszönhetem, hogy ma is él a kutyánk, hanem az ezt követő maszatolással volt gondunk...amivel oda lett a bizalom.
  az igazság az, hogy minden dokiról hallottunk már jót is, rosszat is.
  Mi is mentünk már más dokihoz vasárnap hajnal kettőkor...16ezer ügyeleti díj fejébe...Hozzáfűzöm...kb. ugyanazt a fél vagyont hagyjuk ott máshol is.”
 • 9. imresz01 2012. december 10. 13:03
  „Én Szombat hajnal 2-kor hívtam fel, mert szükség volt rá sűrgősen, más állatorvosra nem bízom a kutyáimat, ezért vállaltam a pofátlanságot...hajnal 3-kor értünk oda, addigra ő már a rendelőjében várt ránk, mindent előkészítve az életmentő műtéthez, amit sikeresen elvégzett!!! Na ez a nem mindegy.”
 • 8. 3évesférfi 2012. december 10. 12:52
  „2. Bábkacsa: "Futtatják"? Mert megjelent róla el cikk? Gyötör az irígység? Dolgozik a rosszindulat?”
 • 7. Aranea 2012. december 10. 12:40
  „Aki drágállja, annak javaslom, hogy nézzen szét bármelyik komolyabb szegedi rendelő árai közt... visítva fog visszamennekülni! Még benzinköltséggel együtt is megéri átjárni hozzá.
  Nekem vannak pozitív és nem annyira pozitív tapasztalataim is vele kapcsolatban. Tudomásul kell venni, hogy minden orvosnak (ahogy az emberorvosoknál is) meg van a saját specializációja. Ottó pl. sebészetből a legjobb.
  Az pedig tény, hogy nem Isten, garanciavállalás sehol nincs - a humán egészségügyben még ennyire sem!
  (Egyébként megjegyzem, hogy lehet állatokra is egészségbiztosítást kötni, ami fedezi a kiadásokat!)”
26 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négy pontot szereztek a makói női kézisek

A nagy havazás ellenére épségben érkeztek meg a makói kézilabdás lányok Hódmezővásárhelyre, ahol a… Tovább olvasom