Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 24°C Még több cikk.

Makó békésen tisztelgett 1956 mártírjai előtt - galériával

Makó - Az évforduló napja előtt menetükkel csanádpalotai és makói lovasok emlékeztek a kocsikat, lovakat fellobogózva, nemzetiszínű szalagokkal díszítve.
Ünnepségük részeként a Jobbik helyi elnöke, Kiss Attila szólt a Csanád vezér téri '56-os kopjafáknál. Vasárnap ugyanitt Buzás Péter polgármester köszöntőjét követően Sánta Sándor önkormányzati képviselő mondott ünnepi beszédet. Felidézte, hogy kamasz fiúként maga is részese volt a forradalmi eseményeknek, s azt is, hogy rendszerváltás utáni első polgármesterként mi mindent tett a forradalom emlékének ápolásáért.

Makón békésen tisztelegtek 1956 mártírjai előtt. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

Azt mondta, 1956 megmutatta, hogy erőt és egységet kell mutatnunk, ha méltó helyet akarunk elfoglalni a nemzetek sorában – ma is, amikor ismét érezni az idegen gazdasági és kulturális alávetettség szándékát.

Olvasóink írták

 • 3. citrom01 2011. október 24. 20:17
  „Nagyon sok köszönet a Csanádpalotai Lovas Egyesületnek, valamint a makói Pápay Endre Lovaskörnek a már több éve hagyomássá vált október 23-a tiszteletére szervezett megemlékezésért.Évről évre színvonalasabb. A kopjafánál elhelyezett Árpád sávos virágözön utánozhatatlanul gyönyörű. Reméljük a szervezők továbbra is ilyen lelkesedéssel folytatják munkájukat, és még több embert tudnak bevonni a közös megemlékezésbe. A Jobbik Makón is megmutatta, hogy tiszteli a régi hősöket, akik hazájukért haltak meg, és magyarul gondolkodtak. Dr. Széll Tamás beszéde szívbe markoló , őszinte igazságot tükröző és elgondolkodtató volt, minden jó érzésű magyar ember számára.”
 • 2. makovaros 2011. október 24. 20:17
  „Ez a lovas felvonulás nagyon király máskoris lehet ilyen.
  1. ) Buzás Péter köszöntője Az augusztus 20-án is szép volt.”
 • 1. sztuncike 2011. október 23. 18:20
  „Nagyon szép és megható volt Buzás Péter köszöntője. Több ilyen ünnepség szervezése kellene makónak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rossz idők járnak a kerékpárúttorzóra

Tavaly még úgy volt, tovább tudják építeni uniós és hazai forrásból a Deszk és Klárafalva között félbeszakadt bicikliutat, és Szegedtől Makóig el lehet jutni kerékpáron a 43-as mellett. Tovább olvasom