Délmagyar logó

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 14°C | 24°C Még több cikk.

Makó díjazza a legjobbjait

Makó - Április 30-ig, írásban lehet eljuttatni Makó város polgármesteréhez azoknak a nevét, akiket jelölni kívánnak a városi elismerésekre.
Ebben az évben is átadja a képviselő-testület a „Makó Város Nevelésügyéért", a „Makó Város Közszolgálatáért" és a „Makó Város Sportjáért" kitüntető díjakat, valamint a „Makó Város Közművelődéséért", a „Makó Város Biztonságáért" és a „Makó Város Egészségügyéért" díjat.

A kitüntetések adományozását természetes és jogi személyek egyaránt kezdeményezhetik. A javaslatnak tartalmaznia kell az ajánlott személy vagy egyesület nevét, továbbá azon tevékenység részletes leírását, amellyel a javaslattevő szerint méltónak bizonyul a kitüntető díj elnyerésére. A kitüntető díjakra tett javaslatokat április 30-ig, írásban kell eljuttatni Makó város polgármesteréhez. A kitüntetéseket évente egy, vagy több személy vagy közösség kaphatja meg, mindig az augusztus 20-i megemlékezés keretében.

A kitüntetéseket az augusztus 20-i megemlékezés keretében adják át.
A kitüntetéseket az augusztus 20-i megemlékezés keretében adják át.

„Makó Város Nevelésügyéért" kitüntető díj adományozható azoknak a Makó város közoktatási intézményeiben dolgozó közalkalmazotti és nem közalkalmazotti jogállású személyeknek / közösségnek, akik akár az oktató-nevelő munka, akár az oktatást segítő feltételek biztosítása terén hosszú idő óta (legalább 10 éve) lelkiismeretes munkát végeznek és a gyermekek nevelése, oktatása és harmonikus személyiségformálása érdekében kiemelkedő eredményességgel dolgoznak. Évente 2 személynek adományozható.

„Makó Város Közszolgálatáért" kitüntető díj legfeljebb egy személynek adományozható, aki szakterületén tartósan kimagasló teljesítményt nyújt, és aki hosszú idő óta (legalább 10 éve) közmegelégedésre látja el közszolgálati, köztisztviselői feladatait.

„Makó Város Sportjáért" kitüntető díj adományozható annak a személynek vagy egyesületnek, aki/amely a testnevelés és a sport népszerűsítésében, a diák-, a tömeg és/vagy a versenysport szervezésében, valamint a lakosság fizikai és egészségi állapotának fejlesztésében kimagasló munkát végzett, továbbá olyan hazai és/vagy nemzetközi sporteredményeket ért el, amellyel hozzájárult Makó város hírnevének öregbítéséhez.

„Makó Város Közművelődéséért" kitüntető díj adományozható annak a személynek, aki hosszú idő óta (legalább 10 éve) a kultúra és a közművelődés területén kimagasló teljesítményt nyújt.

„Makó Város Biztonságáért" kitüntető díj legfeljebb egy személynek adományozható, aki hosszú idő óta (legalább 10 éve) eredményesen működik közre a város és lakói biztonságáért folytatott munkában, különös tekintettel a rendőrség, a tűzoltóság, a mentőszolgálat, a polgárőrség és a mezőőri szolgálat állományában végzett szolgálatra.

„Makó Város Egészségügyéért" kitüntető díj legfeljebb egy személynek adományozható, aki hos- szú idő óta (legalább 10 éve) az egészségügy és a szociális munka területén kiemelkedő tevékenységet végez.

Olvasóink írták

  • 2. Francois 2012. április 25. 13:26
    „1. GERMANIA 2012.04.22. 23:12
    Köszönöm, most vettem észre! :D Véleményem, nekem tényleg járna egy! :D”
  • 1. GERMANIA 2012. április 22. 23:12
    „FRANCOIS !!! FRANCOIS !!! FRANCOIS !!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mezőhegyes: érvénytelen a népszavazás

A Békés megyei település képviselő-testületén múlik a hogyan tovább. Akár az érdektelenség ellenére is megyét válthat a város. Tovább olvasom