Délmagyar logó

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 22°C Még több cikk.

Makó megnyerte az 1,5 milliárdot

Makó - Megérkezett a makói fürdőfejlesztés 1 milliárd 543 millió forintos brüsszeli támogatásáról szóló hivatalos értesítés – jelentette be tegnap Buzás Péter polgármester.
– A dél-alföldi SPA-gyűrű, vagyis az itt található termálkincs kiaknázása lehet a régió kitörési pontja, amelyhez szorosan kapcsolódik az új makói élményfürdő is – mondta tegnap délelőtti sajtótájékoztatóján Buzás Péter makói polgármester.

A makói 3,6 milliárd forintos megaprojekt egyik legfontosabb célja a munkahelyteremtés. A város első embere szerint nem csupán az új fürdő, hanem a köréje épülő szállodák, panziók, illetve különféle szórakozóhelyek közel 500 helyi fiatalnak biztosítanak majd kereseti lehetőséget. Buzás bizakodó, mivel szakemberek is azt mondják: a turisták kitermelik a beruházás költségét.

– Brüsszeltől 1 milliárd 543 millió forint támogatást kapunk, a teljes beruházás költsége pedig 3,6 milliárd forint. Ebben az összegben már benne van minden: az előkészítő munkán át egészen az építésig – vette át a szót Fodor Gabriella, a projektet lebonyolító cég, a Makói Fürdőfejlesztő Kft. ügyvezetője. A marosi gyógyiszapra, illetve a termálvízre alapozott gyógyfürdő, kiegészülve a többi fürdővárosi szolgáltatással új energiákat adhat a településnek – állítják egybehangzóan a felkért szakemberek.

Az új makói fürdő kivitelezője a KEVIÉP Építőipari és Kereskedelmi Kft. lesz. A bontási munkálatok hamarosan megkezdődnek, és a létesítményt várhatóan 2011 nyarán adják át.

„Csak hecckampány!" Németh Pál több fórumon is kifogásolta a leendő makói fürdőt, illetve feljelentette a várost. A makói lakos nemtetszését még Brüsszelbe is eljuttatta. – A fürdő elleni kirohanás nem több mint hecckampány, amely egyáltalán nem befolyásolja a projekt megvalósítását – reagált rá Buzás Péter. A polgármester hozzátette: ha Brüsszelben hitelt adtak volna ennek a támadásnak, akkor nem ítélték volna oda a 1,5 milliárdot.

Olvasóink írták

 • 4. Pipacs50 2009. november 14. 18:04
  „bocs megtaláltam, az előző cikknél!”
 • 3. Pipacs50 2009. november 14. 18:03
  „Hova lett az előző 6 hozzászólás?”
 • 2. mar_ci 2009. november 14. 09:45
  „Azért valamit csak fel tudjon már mutatni a kistérség ebben a ciklusban is. Buzás azzal kábította a választókat, hogy hatékonyabb lesz, ha mindkét posztot ő tölti be. Nem láttunk tőle semmit a ciklus első hárm évében. Talán csak morzsákat. Ezt most osszuk el a ciklus éveire és kiderül, hogy nem volt igaz a hatékonyságról szóló érvelése. A politikus ilyen, a polgárok amnéziájával számol.
  Nekünk meg az a dolgunk, hogy emlékeztessünk.
  A szakértőkről meg ne is beszéljünk.
  Az első körben meghirdetett tartalom és a lecsökkentett tartalom közötti különbségről valahogy hallgatunk. A lecsökkentett tervek is hozzák majd a forgalmat? Ha igen, akkor miért kellett az eredeti tervet elővezetni, ha van egy takarékosabb megoldás is? Milyen szakértő csapat az, aki igy mellé tudtak kalapálni a költségek vonatkozásában?
  Csak költői kérdéseket tettem fel.”
 • 1. zolcsi44 2009. november 13. 15:58
  „Na végre!!!! Már olyan ideges és türelmetlen voltam. Hol lesznek szállodák,panziok, vendéglők, kocsmák ---bocs pabbb-ok---. Most nyugodt lettem, hátha lessz "kupi" is. Igaz az egész egy nagy KUPLERÁJ.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sólyom László a barbárság ellen tiltakozott Makón

Az erőszak és a barbárság ellen tiltakozott Sólyom László köztársasági elnök Makón: megkoszorúzta Kecskeméti Ármin főrabbi új emléktábláját. Tovább olvasom