Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Makói a második legjobb tanítónő

Makó - Az egyik neves tankönyvkiadó által szervezett oktatási verseny tanúsága szerint környezetismeret tantárgyból makói az ország második legjobb tanítónője. Nadobán Zsuzsanna hobbinak tekinti a hivatását, és nagyon szereti a gyerekeket.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

A Makói Általános Iskola Bartók-tagintézményében tanít a második legjobb magyar tanítónő, Nadobán Zsuzsanna. Az egyik legrangosabb hazai tankönyvkiadó által szervezett Az év tanítója verseny 3 fordulós volt: még januárban egy két évvel korábbi környezetóra óratervét kellett beküldenie, a második fordulóban 9 óra DVD-felvételét, majd miután a harmadik fordulóba is bejutott, nemrégiben Nyíregyházán kellett 6 fős zsűri előtt környezetórát tartania a helyi gyakorlóiskolában. A témát előző nap húzta ki, és egy estéje volt felkészülni, óratervet írni és szemléltető eszközöket készíteni.

A helyezéssel nemcsak díszes oklevél, de értékes pénzjutalom is járt. Nadobán Zsuzsanna azt mondja, az utolsó próbatételnél volt, amelyben rögtönöznie kellett, de sokat számított, hogy 15 éves rutinja van. A Bartók-iskolában tanult, és a főiskola elvégzése után ugyanide tért vissza oktatni. Sokat köszönhet volt tanárainak, akik közül többen nyugdíjasok már, néhányan pedig a kollégái. Nagyon szereti a kisgyerekeket, hivatását pedig nem is munkának, hanem hobbinak tekinti.

Munkája a hobbija. Nadobán Zsuzsanna nagyon szereti a kisgyerekeket. Fotó: Szabó Imre
Munkája a hobbija. Nadobán Zsuzsanna nagyon szereti a kisgyerekeket. Fotó: Szabó Imre

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emléktábla a gimnáziumban

Emléktáblát avattak szerdán, a holokauszt magyarországi emléknapján a József Attila Gimnázium aulájában az intézményhez köthető diákáldozatok és gyermekmentő tanáraik emlékére. Tovább olvasom