Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Makói állások

Az ősz beköszöntével alig változott a munkahelyek piaca a makói kistérségben. A falvakban élő állástalanok a munkaügyi központ új, internetes adatbázisától várnak segítséget.
A megyei munkaügyi központ makói kirendeltségének az elmúlt hónapban 59 állást sikerült kiközvetítenie, nagyjából ennyivel, szám szerint összesen 52-vel kevesebben kapnak munkanélküli járadékot most, mint a nyáron. Ez azonban csekély eltérés a térségben nyilvántartott, összesen közel háromezer regisztrált állástalan tekintetében.

A munkanélküliségi ráta a megelőző hónapokkal összehasonlítva gyakorlatilag stagnál Makó kistérségében, átlagosan 16,2 százalék. A legrosszabb helyzetben a megye keleti határán lévő falvak vannak, Csanádalbertin 35 százalék az állástalanok aránya. Szabó Lajos, a település polgármestere ezzel kapcsolatban elmondta: sajnos a három, egymás szomszédságában álló település, Alberti mellett Ambrózfalva és Magyarcsanád helyzete egyformán válságosnak minősíthető. Az önkormányzat a legnagyobb foglalkoztató, és a többség a közhasznú munkától várja a boldogulást.

– Reméljük, hogy ennek a lehetőségnek köszönhetően a makói kistérségből is nagyobb eséllyel juthatnak álláshoz a munkanélküliek, mint a korábbi években – fogalmazott Mészáros Tibor, a Csongrád Megyei Munkaügyi Központ igazgatóhelyettese.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Faluház lett a kocsmából Klárafalván

Korábban kocsma üzemelt abban az épületben, amelyben a klárafalvi önkormányzat – egy… Tovább olvasom