Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

Makói Állatvédő Egyesület: új tagokat toboroznak

Megújulni és létszámban bővülni: ez a mottója mostanság a Makói Állatvédő Egyesületnek.
Elfogytak az aktív tagok a 2002-ben alakult a Makói Állatvédő Egyesületnél. Kezdetben ötvenen voltak, majd a több mint tíz éves fennállás alatt a tagok száma százra bővült. Mostanra mégis elfogytak, kevesen vesznek részt a szervezet munkájában, sokan már tagdíjat sem fizetnek. Róluk is szó volt azon a taggyűlésen, amelyet a jelenlegiek kezdeményeztek, hogy megvitassák, mi lenne a megoldás a problémára. Többen úgy vélik, azok, akik nem tevékenykednek aktívan, azaz, nem mentenek állatokat, és nem fizetik rendszeresen a tagdíjat, ne legyenek tagjai a csoportnak. Ezt azonban a jelenlegi szabályok miatt nem tehetik meg. Hiába próbálkoztak szabálymódosítással, csupán néhányan voltak a találkozón, kevesen ahhoz, hogy eredményt érjenek el. A szabályrendszer változtatásához több tag részvételére volna szükség.

Számos kutyán segített már Makói Állatvédő Egyesület.
Számos kutyán segített már a Makói Állatvédő Egyesület.

A helyzet nehéz: a chip bevezetése óta egyre több a kóbor eb az utcákon. Menhely nincs, hiszen az eddig létező is megszűnt, így nincs hova elhelyezni a kutyákat. Csupán néhány lelkes tag fogad be, de sokuknál már szintén nincs hely; egyikük például kilenc kutyának biztosít helyet otthonában. Ráadásul a kutyákat etetni kell, a táp pedig nem olcsó, kevés a pénz, amit az Egyesület biztosítani tud nekik. Az Állatvédő Egyesület csupán az adó egy százalékából és tagdíjakból tartja fenn magát, ami ugyancsak nem sok, hiszen az éves tagdíj személyenként 1200 Forint.

Most egy menhely létesítése mellett az volna a cél, hogy új tagok csatlakozzanak hozzájuk, akik aktív részesei legyenek az egyesületnek. Az aktív tagok feladata a kóbor kutyák segítése lenne a befizetett tagdíjból, de lehet valaki pártoló tag is, ők csak némi anyagi hozzájárulással és jó szándékkal segíthetnek. Berényiné Szilvia szereti az állatokat, és szeretett volna az egyesület tagja lenni, de szervezett keretek között képzeli el azt. Egyelőre önkéntesként segít; egy népszerű közösségi portálon osztja meg az eltűnt kutyákról készített fotókat, úgy véli, sok esetben ez a legtöbb, amit tenni tud.

A gyűlés ezúttal nem vezetett eredményre, de bíznak abban, hogy megoldást tudnak keresni a problémára.

Olvasóink írták

 • 4. Légiós 2013. június 12. 18:39
  „Szivesen csatlakoznék, mert egyre több áat szenved a normálatlan emberek kinzásától. Örömmel csatlakoznék ha ezek az embereket börönbe is zárnák nem csak enyje benye lenne. Legalább az állatkínzók orrát vágják le az már elég lenne............”
 • 3. makovaros 2013. június 06. 14:09
  „2. Sajnos teljesen jogos, sok cég alapítvány csak megcsinálja a weblapokat de semmi frissítés többé rá.”
 • 2. sziszko72 2013. június 04. 10:14
  „Itt az oldalon(amit már szintén senki sem frissít) találsz telefonszámot,az még él.
  http://www.allatvedokmako.gportal.hu/
  Bár a "nagy mennyiségű" hozzászólás tükrözi,hogy teljes közömbösség van,csak akkor érdekel a téma bárkit is,ha a saját állata vész el...:-(”
 • 1. Qllancs 2013. június 03. 20:49
  „Hol? kinél kell jelentkezni ??? elérhetőség ! v. címet kérünk !!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Együtt keresnek állást a neten a makóiak

Közösségi oldalon segítik egymást a munkakeresésben a makóiak. A Munka Makón elnevezésű csoportot 24… Tovább olvasom