Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Makói bicajbaj

Makó - Makón több helyen alig lehet találni kerékpártárolót, pedig sokan járnak biciklivel. Mint láttuk, a városházi ügyintézés átszervezését követően gondoltak a kerekezőkre, de a lombkoronasétány építésekor például nem.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

A városházi ügyintézés átszervezésénél ha nem is azonnal, de gondoltak a kerékpárosokra – tapasztaltuk a minap. Mint megírtuk, a Maros-parti városban március elején takarékossági okokból lezárták a polgármesteri hivatal főépületét, és a szárnyépületbe költöztették az irodákat. Emiatt a fehér házba immár az Úri utcai bejáraton keresztül lehet bejutni. Egy ideig a falhoz támasztották, illetve a közeli pénzintézet tárolójában próbálták meg elhelyezni a drótszamarakat a makóiak, de most már van félszáz tárolóhely, amely – úgy láttuk – elegendő.

Makón egyébként visszatérő probléma a szűkös biciklitároló-kapacitás. Ami azért is gond, mert kerékpáros úthálózattal jól ellátott, igazi bicajos városról van szó. Évekkel ezelőtti, a belvárost számba vevő cikkünkben is felhívtuk a figyelmet: nehéz biztonságosan lezárni a kétkerekűt például a buszpályaudvarnál vagy a központi rendelőintézetnél. A posta szép, régi épületének viszont annak ellenére is nekitámasztják a kerékpárt, hogy a sarkon volnának tárolók – igaz, mint jelenleg is, a tanév ideje alatt délelőtt ezek közül sokat elfoglalnak a közeli kereskedelmi szakközépiskola diákjai.

A meglévő biciklitárolók gyorsan megtelnek. A szerző felvétele
A meglévő biciklitárolók gyorsan megtelnek.
A szerző felvétele

Érdekes ugyanakkor, hogy noha Makó jelentős részben az idegenforgalomra szeretné építeni jövőjét, mégsem gondolnak mindenütt biciklivel érkező helybeliekre, illetve turistákra. Ennek egyik példája a lombkoronasétány, amelyhez autóparkolók épültek, kerékpártárolókat viszont még nem helyeztek ki. Csak egy picit jobb a helyzet a Maros-parti strandon, amelyet kalandparkkal bővítettek, itt 30 tárolóhely van, illetve a Hagymatikum Fürdő főbejáratánál, ahol 50 – ennél remélhetőleg több lesz a drótszamáron érkező vendég mindkét helyen.

Olvasóink írták

 • 6. def 2013. június 17. 07:41
  „Azért a közel félszáz enyhe túlzás, mellesleg az önkormányzati dolgozók, tisztelet a kivételnek, a pénzintézet elé zárják továbbra is a kerékpárjukat. Megszűnt esetleg az udvaron lévő kerékpártároló? Eddig hova zárták?”
 • 5. makovaros 2013. június 12. 11:15
  „4. Az igen a pitvarosira szép fedett.
  Kerékpár utakról a főtérivel kéne csinálni valamit mert gyalogos kerékpáros összevissza megy amerre lát.
  Másik a szép utca vége a rendőrség oldalában, ami sajnos nincs kivezetve az közútig, de asz sztk-hoz se ártana átvezetés.”
 • 4. radotibor 2013. június 11. 23:14
  „2. atomboy 2013.06.11. 18:38
  Nagyon örülök a hozzászólásához, mert a hivatkozásként belinkelt oldalon a Pitvarosi megoldás a követendő példák között látható.
  http://kerekparosklub.hu/szakmanak/kozlekedes/kovetendo-peldak

  Szerintem hamarosan Makón is kellő számú és megfelelő tároló fog létesülni. A kerékpárutak és egyéb alapfeltételek már adottak.”
 • 3. Egyolvasó 2013. június 11. 18:42
  „A piacnál pedig olyan közel helyezték egymáshoz a kerékpártárolókat, hogy csak úgy lehet letenni a kerékpárt, hogy a másiknak letörik a hátsóvilágítás buráját, legrosszabb esetben még az első kerékbe is kerül egy nyolcas, mert egyesek úgy teszik arrább a másik kerékpárját, hogy az felborulva az első kerék a tartóba szorulva.”
 • 2. atomboy 2013. június 11. 18:38
  „Felhivnam az illetekesek (es cikkirok) figyelmet, hogy a kepen lathato objektumokat joindulattal sem lehet tarolonak nevezni.
  A Magyar Kerekparosklub reszletesen megirta, milyet kell telepiteni: http://kerekparosklub.hu/kerekpartarolashoz-muszaki-ajanlas”
 • 1. dmonlájn 2013. június 11. 17:00
  „A járási hivatalnál sincs 2 darab se!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Villám csapott a makói házba

Hétfő délután fél öt körül villám csapott egy Wekerle utcai, makói házba. Az épület tetején álló fémkémény vonzotta magához az égi sugarat. Tovább olvasom