Délmagyar logó

2016. 12. 05. hétfő - Vilma -6°C | 4°C

Makói díjazott virágok

Makó - Idén is különdíjat kapott a Maros-parti város a Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyben.
Ezúttal a hagyományos magyar növény- és virágkultúra megőrzéséért kapott elismerést Kisharsánnyal együtt a Vidékfejlesztési Minisztériumtól.

A tegnapi balatonfüredi díjkiosztó ünnepségre mintegy háromszázötven önkormányzat képviselőjét hívták meg. A versenyt 1994- ben hirdették meg először – az első évben 69 település jelentkezett –, azóta igazi mozgalommá vált. Makó volt már győztes is, sőt a virágos városok európai versenyében is kapott ezüstérmet.

Olvasóink írták

 • 6. richifater 2010. október 23. 16:17
  „Morpheus a parlagfüvet mindenkinek a saját birtokán köteles irtani. Nálam még egyszál gaz sincsen.Te nem tudom honnangondolod hogy más elött nekem kellene gazolnom.”
 • 5. Morpheus_RexXx 2010. október 21. 19:43
  „richifater, a közterület mindenkié :))) ha bántja a szemed a palagfű, nyugodtan kigyomlálhatod ám :P

  Közmunkások tényleg sokat melóznak a "városképért", persze nem azokra gondolok akik egész nap csak támasztják a gereblyét.. :P képesek 1 20x20as területen egész nap lombot kaparni 5en, pedig fiatalságukból többre is futná. :)”
 • 4. richifater 2010. október 20. 07:23
  „A biráló bizotságnak elkelettvolna jönni a Kolozsvái ú. 4.számelé, ott nő a város leg szebb parlagfüve meg a legnagyobb gaz közterületen. Nem csak a főtérböl áll ííííííííííííííímakó.”
 • 3. Black&Red 2010. október 17. 15:53
  „zoltanszabo! Babinak hívjuk:)”
 • 2. zoltanszabo 2010. október 17. 14:34
  „Gratulálok Gabikának a fő kertésznek aki még vasárnap és ünnep napokon is láttam locsolni a virágokat.Gratula a sok közmunkásnak a jó munkához.Nagyon szép a város mindenütt virág.Szép igényes környezet.Köszönjük!!!”
 • 1. Takavaka 2010. október 16. 21:01
  „Gratulálok!
  Köszönet a főkertésznek és a közmunkásoknak, áldozatos munkájukért. Öröm látni a sok szép virágot, a gondozott tereket, utcákat.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Buzás: Ez az én kormányom is

Ismét Marosvári Attilát választották Makó alpolgármesterének - az ellenzék is támogatta. Tovább olvasom