Délmagyar logó

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -4°C | 4°C Még több cikk.

Makói és csongrádi színötösök

Színötös diákokkal telt meg tegnap a Hagymaház előcsarnoka: Makón is lefotóztuk a múlt tanév legjobb tanulóit. Volt köztük, aki elsős létére meg tudta mondani, mi lesz, ha felnő, de olyan is, aki összeszámolta, pontosan hány ötöst kapott szeptember óta.
Gyerekekkel telt meg tegnap délután a makói Hagymaház előcsarnoka. Fotóriporterünk, Karnok Csaba lencséje előtt egymást váltották a fiúk-lányok; volt, aki kissé félszegen, mások bátran, mosolyogva állták a vaku villanását – különösen a nagyobbacska lányok; némelyikük fotómodelleket megszégyenítő kecsességgel pózolt az erős lámpafényben. A már nyári szünetüket töltő nebulókban egy közös volt: valamennyien színötös bizonyítványt vittek haza, és ezért nem csak a szülők, előfizetőink elismerő mosolya, puszija a jutalom. Lapunk valamennyiük fotóját megjelenteti, ráadásként akire rámosolyog a szerencse, értékes nyereményekkel is gazdagodhat. A fődíj idén is egy négyszemélyes családi kirándulás a Párizs melletti gyermekparadicsomba, Eurodisneybe.

További fotózások

Szeged (Technika Háza, Kígyó u. 4.): június 22., 12–17 óráig; június 26., 12–17 óráig.
Szentes (Ifjúsági Ház, Tóth J. u. 10–14.): június 26., 13–17 óráig.
Hódmezővásárhely (Petőfi Sándor Művelődési Központ, Szántó K. J. u. 7.): június 27., 13–18 óráig.
Mórahalom (Aranyszöm Rendezvényház, Röszkei u. 1.): június 27., 14–17 óráig.
Kistelek (Rendezvényház, Kossuth u. 5–7.): június 28., 14–17 óráig.
Mindszent (Művelődési Ház, Szabadság tér 37.): június 28., 14–16 óráig.

Ez a lehetőség felvillanyozta az első osztályt végzett, szép nevű Határközi Dávid Benjámint is, aki ha nem nyer, valószínűleg itthon tölti a nyarat – mondta el édesanyja, Határköziné Kardos Erika. Összesen négy gyermeket nevel, ráadásul egyedül, és valamennyien jó eszűek – tette hozzá büszkén. A makói színötös mezőnyben egyébként elsöprő többségben voltak a lányok. Miként lehet egy fiúnak is kitűnő a bizonyítványa, beleértve még a magatartást is? Az ifjú legény csendesen, szerényen felelt: „Szépen írtam, olvastam, számoltam." Dávid egyébként már most tudja, mi szeretne lenni: számítógép-szerelő, ugyanis nagy szakértője az efféle masináknak.

A negyedik osztálytól éppen búcsúzó Kardos Vivien, aki eddig az Almásiba járt, ősztől pedig a József Attila Gimnázium tanulója lesz, komplett statisztikával érkezett a fotózásra. Mint elmesélte, egész évben 262 darab ötöst kapott, és ezek közül 45 volt csillagos. Ezenkívül csak négyesei voltak – szám szerint mindössze hét. Eddig mindig kitűnő volt, ráadásként idén általános tantestületi dicséretet is kapott. Egyébként nem egy otthonülő könyvmoly, szereti például Avril Lavigne-t, vannak barátai, ugyanakkor az is igaz, hogy gyengébben tanuló osztálytársai olykor beszólnak neki. De állja a sarat – jegyezte meg büszkén az édesanyja, Sepsei Gabriella, aki aztán a fotózáson kedvesen mosolyra biztatta a kislányt.

A makói fotózás este hat óra körül ért véget – összesen 145 kisdiák vonásait örökítettük meg a Hagymaházban.


Petra két évet várt erre a pillanatra

Strandolás helyett a fotózást választotta tegnap ötvenhárom csongrádi és környékbeli kitűnő tanuló. Sorban állás közben kiderült, Ürmös Petra két éve vár arra, hogy fotója bekerülhessen a lapunkba. A Csanytelekről érkezett hatodikos lány már fél órával a meghirdetett időpont előtt tűkön ült a művelődési központ előcsarnokában. Habár a negyediket és az ötödiket is csupa jelessel zárta, és szíve szerint meg sem állt volna a rávillanó vakuig, a színötös pillanat megörökítése eddig elmaradt, szülei ugyanis a sok otthoni munka miatt nem tudták elhozni a fotózásra. Tavaly végül édesanyja, Ürmösné Berényi Edit ígéretet tett: ha Petra ismét kitűnő bizonyítványt kap, a tanév végén ő lesz az első, akit lencsevégre kapnak a Délvilág játékán. Nos, ami a fogadalmat illeti, maradéktalanul teljesült, hiszen Petra elsőként nézhetett farkasszemet Tésik Attila fotóriporterünk gépével. Az első kattintásoknál még gyámoltalan volt, de a végére már felcsillant mosolya. Tetszhetett neki a reflektorfény, mert leszögezte, jövőre újra itt szeretne lenni a megye színötösei között. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bicikliseket ütött el az ittas sofőr

Csanádalberti és Pitvaros között, utóbbi település felé kerékpározott tegnap hajnalban egy anya… Tovább olvasom