Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 09. 05. szombat - Viktor, Lorinc

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Makó hírek > Makói fürdő: bíznak a decemberi átadásban

Makói fürdő: bíznak a decemberi átadásban

Makó - Kovacsics Imre, a fürdő ügyvezető igazgatója azt reméli, legfeljebb néhány hetet csúszik a hétfőn kigyulladt új épületegyüttes átadása. A tűz oka továbbra sem ismert. A kivitelező Keviép Zrt. termelési igazgatóhelyettese, Sztermen Péter azt mondja, az első füstcsóva észlelésekor senki sem dolgozott a kupolában.

Szabó Imre - Délvilág napilap - 2011.08.24. 06:20
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
A hétfőn kora délután kigyulladt kupola Marczibányi tér felőli oldala fekete a koromtól, még mindig látható az összeégett szigetelőanyag és a hőtől meggörbült megannyi rézlemez a tetőn. Mint megírtuk, délután negyed kettő körül csaptak fel a lángok az épülőben lévő makói fürdő új szárnyának nagy kupolájából. A lángok gyorsan terjedtek, végül az 1500 négyzetméternyi felület mintegy harmada égett meg. A tűzoltók egy óra alatt fékezték meg a lángokat. Azt még mindig vizsgálják a szakértők, mi okozta a tüzet és mekkora a kár, ám a kivitelező Keviép Zrt. termelési igazgatóhelyettese, Sztermen Péter és a fürdő ügyvezető igazgatója, Kovacsics Imre tegnap egyaránt optimistán nyilatkozott arról, sikerül-e időben befejezni az építkezést.

Pár szakértői véleményekre még várnikell, úgy tűnik, a hétfői tűzben a makói fürdő nagy kupolűja csak kívülről égett meg. Fotó: Szabó Imre
Pár szakértői véleményekre még várnikell, úgy tűnik, a hétfői tűzben a makói fürdő
nagy kupolűja csak kívülről égett meg. Fotó: Szabó Imre

Mint magunk is láthattuk, az egy nappal korábban még lángokkal borított tető csak kívülről mutat elszomorító képet, belülről nagy része épnek tűnik – bizonyára megvédte a szigetelőréteg. Sztermen Péter a még kissé vizes falak között, kormos, üvegcserepekkel borított padlón állva mondta el, hogy a szakértői vizsgálat eredményétől függ, mennyit kell visszabontani és újjáépíteni a tetőből, de bízik abban, hogy ez nem okoz komoly lemaradást. Hozzátette: természetesen van biztosításuk, a káreseményt jelentették. A szóbeszéddel kapcsolatban, amely szerint hegesztés vagy flexelés okozta a tüzet, annyit mondott: amikor az első füstöt észlelték, épp senki sem dolgozott a kupolában, mert ebédszünet volt.

Kovacsics Imre úgy fogalmazott: szerencse, hogy a tűzben senki sem sérült meg, és utólag úgy tűnik, nagyobb volt a füstje, mint a lángja. Nagyon bízik abban, hogyha esetleg a Mikulás nem is hozza el az avatás pillanatát, karácsonykor már megnyithatják a fürdőt – amely egyébként a tűzeset miatt hatalmas országos figyelmet kapott. – Reméljük, az átadás pillanatát is ekkora érdeklődés övezi majd – tette hozzá.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

123 következő >> végére >>> 30 hozzászólás
Moderálásra küldöm 30. makovaros 2011.08.27. 15:00

29.
Én részemről nagyon örülök hogy így látod a dolgokat! Végre egy olyan ember aki nemcsak kritikát ír ide erre az oldalra, hanem tenne is valamit a városért. Én is szeretem ezt a várost. Nekem részemről tetszik az ötlet! Sőt remélem hogy minél többen csatlakoznának erre a dologra ha lenne rá lehetőség.

Szent igaz hogy összefogással sok mindent lehetne elérni. (pl: egy utcai lakói megcsinálják a saját utcájuban lévő járdát-Nyilván az önkormányzat anyagi (mondjuk adna 200 db járdalapot) támogatásával De mondok még egyszerűbbet összefogás nélkül pl: mindenki levágná a saját háza előtt a füvet. stb.

Moderálásra küldöm 29. Takavaka 2011.08.25. 21:54

27. makovaros!
Köszönöm az információt.
Azt azért megjegyezném, én nem a dicsőségért vállaltam a felajánlásom. Mint városát szerető ember úgy gondoltam, hogy ez a legkevesebb, amit megtehetek a városért és azokért is, akik hisznek abban, hogy a megépülő fürdő a javunkat fogja szolgálni. Önként, örömmel és szívesen megyek, a romot eltakarítani, ha biztosítanak rá lehetőséget. De még nagyon egyedül érzem magam. Azt gondoltam, hogy lesznek páran, akik mellém fognak állni. Ahol baj van, ott az összefogás csodákra (lenne) képes. Azt javasolnám, tegyük félre a vitát és tegyünk inkább a haladás érdekében!

Moderálásra küldöm 28. Francois 2011.08.25. 13:59

T:2kedő
Idézem önt! "Csak ülök és olvasom a sok elmés és hozzáértő kommenteket!" Senki nem írt semmit, hopp ez itt a problem:D Logikában nincs baj, mivel nem sok ész kell hozzá hogy az ember rá jöjjön itt rengeteg a bérbeíró:D Pont tegnap fogadtam, az egyik fórumozó beírása után fix hogy ma lesz egy olyan cikk hogy megmozdult a város!:D És láss csodát megjelent! :D Felhasználó nevet kellene változtatni a kommentelőnek, mivel választáskor pont ugyan ezek hibákat követte el ! :D Részemről nem tartom szavaimat parasztvakításnak, de azért mást igen, az összes kommentet végig olvastam, sehol az ön által beírt mondatok:D Na de van önkritikám tudom én vagyok a bunkó paraszt, ne is méltasson válaszra :D

Moderálásra küldöm 27. makovaros 2011.08.25. 13:53

15. Takavaka
Buzás Péter felolvasta testületin a felajánlásod.

Moderálásra küldöm 26. 2kedő 2011.08.25. 12:54

Tisztelt Francois!
Minden tiszteletem az önéletrajzához! Azt nem tudom, hogyan nézi a monitort, de segítek:
Elég,ha a 19. beiró mondat kezdését nézi! Továbbá én nem csak erre az egy cikkre gondoltam, de az ön logikája ideáig nem terjed ki és mint az "önéletrajzából" kiderül nem is terjedhet. Amúgy hozzászólásai tényleg "parasztvakítás"!
Pl. valahol írta: "ügyvédeim" !!!!!! - Ha önnek "ilyenjei" vannak írjon bátran dolgokat, soha nem kell "bíróságra járni"!
És nem is moderálják!
Köszönet nem csak a tűzoltóknak, hanem a fürdő dolgozóinak is a vezetőktől az úszómesterekig mindenkinek a határozott , de udvarias fellépésüknek, hogy nem történt személyi sérülés!

Moderálásra küldöm 25. Francois 2011.08.25. 12:15

Tisztelt : 3évesférfi Burkoltan lehet írni, ha olvasol a sorok közt akkor otthon vagy ennnnnnyi:D Szerintem zárjuk le ezt a fürdő témát, nagy falat ez nekünk:D Mindenre van ok és okozat. Nem ránk van ez bízva, részemről ennyi :( elképzelésem van , de azt moderálnák úgy is:D Inkább még egyszer, TENX SZÉP VOLT TŰZOLTÓ FIÚK!!!!!!!!!!!!!!!

Moderálásra küldöm 24. 3évesférfi 2011.08.25. 12:04

23. Francois: Szóval ezért nem írsz soha tényeket, Tóni? Értem én, de akkor minek írsz akármit is?

Moderálásra küldöm 23. Francois 2011.08.25. 12:00

T:3évesférfi
Olvass utána a délmagyarban:D Új szakosodás van, ha igaz tényeket írsz , mész a bíróságra...... próbáld ki.......egy két ismerősöm járt már így....

Moderálásra küldöm 22. 3évesférfi 2011.08.25. 11:53

21. Francois: Arról van szó, hogy senki nem tud semmit, csak nagy magabiztossággal kinyilatkoztatja a saját meggyőződését, mint tényt és megkérdőjelezhetetlen igazságot. Te is csak ködösítesz a meg nem nevezett városban hallott történeteddel, meg hogy neveket nem mondasz, mert nem akarsz bíróságra járni. Nesze semmi, fogd meg jól.
Ovi ez.

Moderálásra küldöm 21. Francois 2011.08.25. 11:39

Tisztelt:2kedő
Segíts nekem, mert buta parasztgyerek vagyok:D Te hol olvastad ezeket?!"Úgy hallottam...., Állítólag......, Azt beszélik...,
Valaki látta...., Jól értesült forrástól tudom....." treon fórumozó társnál esetleg, de most vagy én vagyok hülye, vagy a monitorom de sehol nem találom ezeket a hozzászólásokat! Ha van rá mód és lehetőség homályosíts már fel...... Csak úgy mellékesen , pár éve ülök az egyik más városban levő halászcsárdában és egy milliárdos építkezési cég ott osztja szorozza mi lesz 2 év múlva, én jót röhögök hisz nyereségesek mit ad Isten választáskor csődbe mentek :D Jó a jósnőjük:D Várost, céget nem írok mert nincs kedvem bíróságra járkálni...... maradjunk abban van aki tudja a fórumozók közül.....sok minden előfordul, fordult és fordulni fog ebben az építőiparban.... amire sose derül fény! Egy valami tiszteletre méltó , a tűzoltók munkája...TENX SZÉP VOLT TŰZOLTÓ FIÚK!!!!!!!!!!!!!!!


30 hozzászólás123 következő >> végére >>>
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...