Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 03. 30. hétfő - Zalán

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Makó hírek > Makói grillfesztivál – mediterrán hangulattal

Makói grillfesztivál – mediterrán hangulattal

Makó - A hétvégi, hetedik makói grillfesztiválon volt áramszünet és eső is, ám a hangulatos rendezvénytől ez sem tudta eltántorítani a résztvevőket. A sütő-főző verseny győztese, Mitykó Sándor mediterrán csemegével nyert.

Szabó Imre - 2008.05.26. 04:00
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
Idén is ugyanannyian, közel százan neveztek be az immár hagyományos, ezrek által felkeresett sütő-főző versenyre, a hét végi makói grillfesztiválra. Az ízpárbajban részt vevők – akiknek nagyjából a kétharmada a szervező Váll-Ker Kft. dolgozója volt – ezúttal újfajta sütőalkalmatosságot próbálhattak ki, amelynek érdekessége, hogy nagyobb a sütőfelülete, és összecsukható.

A zsűri most egy fiatal agrármérnök, Mitykó Sándor és barátai mediterrán ízvilágú ételkülönlegességét ítélte a legjobbnak. A győztes csapat filézett csirkecombot készített sós-borsos pácban, mellé gyümölcsnyársat szőlőből, körtéből, szalonnával tűzdelve, amit rozmaringágra fűztek, ráadásként pedig pirított gombát és paprikát tálaltak hozzá. Bár barátaival együtt gyakran süt-főz, olykor grillen, olykor bográcsban, a versenyen most vett részt először. Lapunknak azt mondta: örül, hogy eljött, mert kitűnő hangulatú a rendezvény, ami összehozza az embereket.

Munkában a későbbi győztes, Mitykó Sándor. A szerző felvétele
Munkában a későbbi győztes, Mitykó Sándor. A szerző felvétele

Hasonló volt a véleménye a Váll-Ker Kft. első emberének, Tóth Istvánnak is. Az elsősorban kandallóiról ismert cég idei éve a környezetvédelmi előírások szigorodása miatt a szokásosnál nehezebben indult, de aztán a berendezések átalakításával sikerült a külföldi megrendelők igényeihez igazítani a kínálatot, és ma már új emberek felvételét tervezik.

Nem számított az áramszünet és az eső sem

A versenyt ezúttal is szórakoztató programok sokasága kísérte a Návay Lajos téren. Ám a nagyszínpad rendezvényeit hol áramszünet szakította félbe, hol eső veszélyeztette. A közönség azonban ezzel együtt is felhőtlenül szórakozott; erről a műsorvezető, Molnár László is igyekezett gondoskodni, a nagyszínpad előtt összegyűlt több száz emberrel együtt ő énekelt – mikrofon nélkül! – slágereket és nótákat. Aztán végül visszatért az áram, és felléphettek a sztárvendégek: Matyi és a hegedűs, Balázs Pali, valamint a helyiek kedvence, Luigi.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...