Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Makói gyilkosság - megrázó vallomás a Fűtő utcában

Makó - Mécsesek és virágok borítják annak a makói háznak az ablakait és a bejárati ajtó előtti járdát, ahol szombaton a hármas gyilkosság történt.
Mécsesek és virágok borítják annak a makói háznak az ablakait és a bejárati ajtó előtti járdát, ahol szombaton a hármas gyilkosság történt. Az egyik áldozat, a 21 éves Boros Noémi munkahelyén egy vázában egy szál virág és egy fekete szalag emlékeztet a tragédiára.

– A férjemmel napok óta arra próbálunk választ kapni, hogy miért kellett meghalnia a kislányunknak és az édesanyámnak, de nem tudjuk a választ – mondja a makói hármas gyilkosság helyszínén, a Fűtő utcai ház egyik félig kinyitott, szúnyoghálós ablaka mögül a 21 éves áldozat, Boros Noémi édesanyja, Boros Péterné.

A fekete ruhás asszony nagyon halkan beszél. Szinte suttogja, hogy mit tudna mondani, mit tudnék kérdezni. Elárulja, senkinek sem nyitnak ajtót, családtagokon kívül másokkal nem nagyon beszélnek.

Noémi édesanyja, Boros Péterné mécsest gyújtott az ablakban. Fotó: Segesvári Csaba
Noémi édesanyja, Boros Péterné mécsest gyújtott az ablakban.
Fotó: Segesvári Csaba

Hosszú másodpercekig egyikünk sem szólal meg. Végül ő töri meg a csendet. Kiderül, a három ablakba és a bejárati ajtó előtt a járdára kedd este ők tettek mécseseket és virágokat.

Egy szál virág fekete szalaggal

Boros Noémi munkahelyén, a makói Muskátli gyógyszertár pultján egy kristályvázában egy szál fehér virág, rajta széles, fekete szalag emlékeztet a tragédiára.
– Noémivel mindent megbeszéltünk, de azt sajnos egyszer sem említette, hogy szakításuk után Siha Norbi többször is megfenyegette. Ha tudjuk, talán megakadályozhattuk volna a tragédiát – mondja megtörve a középkorú asszony, miközben többször is a ház belseje felé fordul. Hogy miért, nem faggatom. Amikor ismét felém fordul, már egy másik arcot látok. Tekintetéből egyszerre árad düh és harag. Amikor erre rákérdezek, bólint. Majd kifakad: – Azért vagyok dühös, mert az a két féreg elvette egyetlen gyermekünket, Noémit és az édesanyámat! Biztos, hogy Siha Norbi is tettes! Biztosak vagyunk benne!

Közbeszólok, megjegyzem, bár sokan osztoznak a véleményében, nem biztos, hogy a lánya korábbi barátja gyilkolt. Hiába az igyekezetem, megismétli előbbi kijelentését, szerinte csak neki, Norbinak állt érdekében ezt megtenni.

Gyászszalag a gyógyszertárban, ahol Noémi dolgozott
Gyászszalag a gyógyszertárban, ahol Noémi dolgozott.
Fotó: Segesvári Csaba

Fájdalmas, de határozott hangon préseli ki magából a szavakat. Azt mondja, lánya barátjával, Istvánnal mindennap beszél, mint ahogy tegnap este is. A férfi elmondta neki, hogy felmondott a munkahelyén, a makói Muskátli gyógyszertárban, ahol Noémivel megismerték és megszerették egymást.

Boros Péterék még nem tudják, mikor temethetik el családtagjaikat, engedélyre várnak. Az biztos, hogy egy sírba, az asszony édesapja mellé temetik Noémit és nagymamáját.

– Mielőtt jött, arról beszéltünk a férjemmel, hogy összeszedjük Siha Norbi még nálunk maradt cuccát, és a kert végében elégetjük – mondja ismét elszánt hangon Boros Péterné.

A fiam nem gyilkos – mondja Perecz Sándor. Fotók: Segesvári Csaba
A fiam nem gyilkos – mondja Perecz Sándor
Fotó: Segesvári Csaba


Elköszönünk egymástól, de az asszony, mielőtt becsukná az ablakot és elhúzná a függönyt, még megjegyzi, hogy valószínűleg nem adják el a házukat, ahol minden az édesanyjára és a lányára emlékezteti, ő pedig emlékezni akar. Tudja, hogy a férjének sokkal nehezebb, hiszen látta az áldozatokat, látta holtan egyetlen gyermekét.

A harmadik áldozat Báró Jósika utcai házánál semmi nem utal a tragédiára. A ház félig leeresztett redőnyű ablakai és az ajtók többszöri csengetésünkre sem nyílnak ki. Egy, a családot ismerő férfi azt mondja, a családtagok egyelőre senkivel nem akarnak beszélni.

Perecz Sándor: Ő nem gyilkos!

– Arra mérget merek venni, hogy a fiam nem nyúlt a két nőhöz. Ő nem gyilkos! Ugyanazt mondta el szombat este a húgának, mint kedden a bíróságon! Azt viszont a testvérének sem mesélte el, hogy Siha Norbi hogyan halt meg, de majd az is kiderül. A meghalt Noémi édesapjával, Péterrel jól ismerjük egymást, de a tragédia óta nem beszéltünk – mondta lapunknak a hármas gyilkossággal gyanúsított és kedden letartóztatott 26 éves makói fiatalember édesapja, Perecz Sándor.

Olvasóink írták

48 hozzászólás
 • 48. patron 2008. május 25. 21:42
  „Pedig az vagy. Tudom, hogy gondot okoz nektek, hogy kiderül mit csináltok. Forradalom? Tehát ettől féltek...


  Az a helyzet, hogy meg kell előzni a következő ilyen esetet. Meg kell keresni az okokat és le kell szűrni a tanulságot.”
 • 47. zx-10r 2008. május 25. 10:34
  „Egy Makói!!!
  Látom Te valóban egy ÉRZÉKETLEN,faragatlan TUSKÓ vagy!!!!
  Fogalmad nincs arról mit érezhet a család aki épp a szeretteit vesztette el és a te hülyeségeidet olvassa!!!
  Mégha igazad van akkor sem itt kellene hangoztatni a nézeteidet!!!! Remélem szorult még beléd annyi jó érzés hogy nem egy gyászoló családon keresztül akarsz forradalmat kirobbantani!!!!
  Jó volna ha ezt belátnád és nem engem neveznél fizetett fórumozónak!Köszi!!!!!!!!”
 • 46. Katt és hallgasd. 2008. május 24. 23:07
  „zx-10r!


  A politika idetartozik, akármennyire nem akarják ezt engedni a hozzád hasonló liberálisok.


  Az, hogy ilyen hatások érnek egy fiatalt és emberk nem tudnak munkát találni, az a politika "érdeme".
  Most a földeket vásárolják fel külföldiek és nemsokára rabszolga leszel hazádban. Majd akkor próbálkozz megint liberális segget nyalni. Te csak állat leszel a szemükben, tudod?

  Az emberi viselkedés a társadalom kontrolja alá kell tenni. A liberálbolsevik pedig a társadalmat veri szét. Majd ha téged vernek éjszaka az út szélén, akkor is legyél ilyen okos...”
 • 45. zx-10r 2008. május 24. 08:48
  „Kedves Egy Makói és Hamma!!!
  Ha nem vettétek volna észre itt egy édesanya legnagyobb fájdalmáról (A GYERMEKE ELVESZTÉSÉRŐL) van szó!!!!!!
  Erre ti jöttök itt a polgármester ezért nem jó és azért rossz SZÖVEGGEL!!!!!
  Ha annyira politizálni akartok akkor keressetek egy ahhoz illő fórumot !!!!!!!!!!!KÖSZÖNÖM!!!!!”
 • 44. katák 2008. május 24. 02:20
  „Kedves Patron!Nincs gond az elgondolásaidban.Abban én is biztos vagyok,hogy engedékenyebbek lehettek a szülei,de biztos,hogy nem erre nevelték.Én a szüleit nem tudom elitélni,mivel nagyon nagyon régóta ismerem őket.Tehát nincs gond,csak szerintem vannak dolgok amiket nem tudsz.(ez a hely nem épp a legalkalmasabb arra,hogy leírjam,és itt nem is akarom-talán máshol ha akarod)Hatalmas felelösség a gyereknevelés,egy hat éves kislányt nevelek.Mindennapos jóértelembe vett"küzdelmet folytat az ember.Hiszen már nekik is önálló céljaik,gondolataik vannak.Bocs,hogy későn reagáltam(dolgoztam,-1 óra eltérés.”
 • 43. Hamma 2008. május 24. 02:00
  „Kedves Egy Makói!
  Nagyon nem kedvelem Buzást és soha nem szavaztam rá és nem is fogok! De a tevékenysége nem kapcsolható össze a sok gyilkossággal.
  Alapvetően a megnövekedet bűncselekmények hátterében valóban az országos gazdasági, szociális és morális helyzet áll,de ezeket a gyilkosságos dolgokat ne varrjuk már a nyakába.
  Annyira szétverték ezt az országot, hogy ha maga az Isten lenne a miniszterelnök újabb 1000év sem lenne elég a kilábaláshoz.
  Buzás pl most a városra, ránk HITELT fog felvenni, hogy felépíthessék a fürdőt! 1 makói lakosra leképezve az adósság nem kicsi lesz így!
  Ér ennyit a fürdőfejlesztés?
  A makói gazdák majd elmennek úszómesternek, a diplomásaink pincérnek és takarítónőnek?
  Ez fogja a munkanélküliséget enyhíteni és a gazdaságát a városnak fellendíteni?
  Kampányolnak szintén a mi pénzünkből hogy eladósítsák a várost a mi bőrünkön!
  Kérdem én, hogy hányszor fog egy átlag makói elmenni a fürdőbe, amikor már most sem tudja megtenni, mert nagyon drága a jegy.
  Jó lenne már ha felébredne Makó és leállítaná a Polgármestert és bandáját!”
 • 42. patron 2008. május 23. 19:57
  „A legfrisebben is van egy hozzászólás egy volt osztlytárstól. Az sem túl hízelgő kedves Katák...”
 • 41. Egy Makói 2008. május 23. 19:49
  „Makón történnek már jó ideje a legszörnyűbb gyilkosságok Magyarországon.

  Ez nem véletlen.
  Igaza van az előttem beírók egyikének, miszerint itt Makón nagy a nyomor.
  A munkanélküliség óriási.
  A gazdaság pang.
  A városvezetés hosszú-hosszú ideje nem oldotta meg a szociális problémákat.
  A feketemunka virágzik.

  Dr. Buzás Péter polgármester és országgyűlési képviselő (MSZP) nem akarja, és nem tudja megoldani a makói szociális gondokat. A polgármester csak a szórakoztatással törődik, színházi és szabadtéri előadásokra hajítja ki a pénzt. Az országgyűlésre sem vitte a makói problémákat, hanem ott ezeket agyonhallgatja.

  A makói gyilkosságokhoz igenis köze van az itt uralkodó szociális nyomor. S ezért indirekt a városvezetés is felelős ezekért a tömeges gyilkosságokhoz.

  Makón ma is elhallgatja a szocialista oldal és szimpatizánsai SZDSZ és PSZM, hogy a szociális nyomor igenis az itt történő gyilkosságokhoz vezetett. S ennek nincs vége.
  A tapasztalat azt mutatja, hogy a gyilkossági sorozatnak nem is lesz a közeljövőben vége. Azért, mert a szociális körülményeken sem akarnak változtatni az illetékesek.

  Ne feledjük, hogy a tavalyi Heni gyilkosság után ez évben, röviddel ez előtt, volt itt egy 3-as gyilkosság is a Kossuth utcában. S a Heni gyilkossága előtt rövid idővel a Tóth-Kása kettős gyilkosság is megtörtént Makón. Annak az elkövetőit sem derítették ki a mai napig sem. Ott is állítólag késsel vágták át egy anya és lánya torkát.

  Ez (is) Makó, és a szocialista városvezetés, nem csak az operettfesztivál.”
 • 40. patron 2008. május 23. 19:10
  „A szülők felelősek gyermekük deformált értékrendjéért.

  A másik gyermek miatt a másik mindent megkapott. Nem tanult meg veszíteni, engedni, mert a szülők mindent adtak. Egyszer csak valaki nemet mondott. Nem bírta elviselni. Igenis, hogy a szülők azok, akik nem tanították meg veszíteni, engedni, elengedni. A minden az enyém elv jelenik meg itt. A mindenki úgyis úgy ugrál, ahogy én akarom elv jelenik meg itt.
  Pár hozzászólás és valamelyik cikk is említi, ha jól emlékszem, hogy p zsarolva és fenyegetve volt. Hát lehet, hogy Spartacus fellázadt. Az ilyen lázadások pedig nem békések...


  Kedves Katák!

  Hol tévedek a gondolatmenetemben?”
 • 39. patron 2008. május 23. 19:02
  „Kedves Katák!

  Nekem az a problémám, hogy az engem elhagyó nő zaklatása és fenyegetése undorít.”
 • 38. András 2008. május 23. 00:39
  „Ezt idéztem nem én mondtam, csak elfelejtettem idézőjelbe tenni. Egyébként tévedsz mert nem vagyok/voltam Norbi barátja. Ismertem régebbről, de kb 6-7 éve nem is beszéltem vele. Viszont Perecet is ismertem, őt talán jobban, éppen ezért tudom "elítélni". De mint, mondtam nem állítom, hogy Norbi ártatlan lett volna, de ami TÉNY az az, hogy Perec nem. Valakit megölt ez biztos és oda való ahol van. Sose volt tiszta...nem egyszer láttam verekedni részegen. És ha már mindenki ezzel a Madarat tolláról... szöveggel jön akkor én is mondanék egy közmondást: "Kicsi a bors,de erős"”
 • 37. katák 2008. május 23. 00:38
  „Kedves Patron! Én nem gyülöllek,hiszen nem is ismerlek.Csak vannak dolgok amiben nem értek veled egyet.Mi alol nem lehet felmenteni a Norbi szüleit?TE ismered őket?Én személyesen ismerem őket.És hiába van a neve előtt az a "kis piszok"DR egy nagyon egyszerű,és normális emberek.Én láttam a Norbit felnőni,és a szüleivel önfeletten játszani.Szerintem a nevelést nem kellene belekeverni.Mutass nekem egy embert aki mindig és mindenkor elfogadta a szülei javaslatát:-Szentté kell avatni.A fájdalom az fájdalom.Tele vagy előitéletekkel,véleményt formálsz idegen emberekről.”
 • 36. patron 2008. május 22. 22:02
  „Amit írsz András, az nem állítás. Nem mondja, hogy nem így volt.


  Kérek ellenérvet, tőled és ne retorikában utazz.


  Te pedig egy "barát" vagy, aki utólag próbál a lelkiismeretén segíteni. Már késő öregem. Korábban kellett volna.


  A fizetett fórumozó dolog engem is érdekel. Ha te tudnál meg valamit hamarabb, akkor te szólj. Ha én találok valamit, akkor én szólok neked. Engem is érdekelne a dolog.”
 • 35. András 2008. május 22. 21:27
  „Nem találgat a rendőrség

  A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: nem találgatnak, hogy szerelemféltés állhatott-e a háttérben. Szenti Szabolcs hozzátette: a bizonyítékok összegyűjtése folyamatban van, majd ezek birtokában lehet következtetéseket levonni.

  Patron te meg a tipikus üldözési mániában szenvedő szerencsétlen vagy. Fizetett fórumozók...szóljál már, hol lehet ilyen munkára jelentkezni, mert szívesen fórumoznék pénzért...”
 • 34. patron 2008. május 22. 21:14
  „AKI FIATAL, viszont nagyon figyelmessen olvassa el az Édes Anya szavait. Azt mondja, hogy nem szólt nekik a lány. Nem a külföldön élő barátnővel kell erről beszélgetni, hanem a szülőkkel. Aki hasonló cipőben jár, gyorsan szóljon otthon, ha még nem tette meg, mert láthatjátok, hogy mi lehet belőle. Akármennyire rosszul is nevelték a fiút a szülei, biztosan leállították volna, ha ez a másik szülőtől tudumásukra jut. Ha meg nem, akkor az édes szülő mindenképp fog lépni a gyermeke védelmében.


  Ne hagyjátok így elfajulni a középkori, kőkori viselkedést!!!!!!!!”
 • 33. patron 2008. május 22. 21:07
  „Igazad van.


  Engem a volt barátnő megfenyegetése és a szerelemféltésből mindent lehet primitív gondolkodás zavar.”
 • 32. holucsuk 2008. május 22. 20:57
  „Nem igazán értem ezeket a dolgoat valakinek csak felkelet volna tünie a dolgoknak mert ha tényleg igy van hogy voltak elözményei mért nem tünt fel senkinek a mostani gyanusitot vagy gyanusitot vagy a média nyomására a rendörségnek egy gyors préda kellet hogy minél hanarabb tudják csillapitanii a kedélyeket van millio egy vizsgálat mely során kiderülne ki vagy kik voltak a tetesek lehet nem értenek velem sokan egyet de ne itélkezünk elöre kicsit jobban megkéne vizsgálni az ügyt ill mélyebre kellene menni a dolgokban mert ártatlanul ne itéljünk el senkit nem rendelkezhetünk más sorsárol tiszteletel holu”
 • 31. patron 2008. május 22. 19:57
  „Lehet engem gyűlölni a véleményem miatt. Nem gond.


  Aki fenyeget egy nőt, az nem férfi. Aki fenyeget egy nőt neveléshibás. Ami az első gyermekkel történt, az borzasztó, de nem menti fel a szülőket. Olyan emberrel barátkozott a gyermek, aki egy rendes szülő számára elfogadhatatlan.
  Madarat tolláról, embert barátjáról.

  Nem érdekel az érzékenységük, ha a lányra gondolok.


  Lehet ezért engem utálni, vagy írni. (Csak zárójelben jegyzem meg, hogy néhány fizetett is gerjeszti a hangulatot. akik más cikkből, mint élelvtársak már ismertek a fórumozók számára és ez a válasz a többieknek szól.)”
 • 30. kÓKUSZ 2008. május 22. 18:41
  „SAJNÁLOM MINDKÉT CSALÁDOT ,DE ELÍTÉLNI NEM SZABAD SENKIT SE MÍG A RENDŐRSÉG KI NEM MONDJA ,HOGY BENNE VOLT-E A NORBI VAGY NEM.KÉPZELD EL HA NEM VOLT SEMMI KÖZE HOZZÁ AKKOR MAJD CSAK JÖNNEK A BOCSÁNATKÉRÉSEK ,MEG ÉN MEGMONDTAM,HOGY NEM VOLT BENNE ÉS MÉG SOROLHATNÁM.A RENDŐRSÉGI NYOMOZÁS ALAPJÁN A BÍRÓSÁG KIMONDJA NORBI BŰNÖSSÉGÉT ,VAGY ÁRTATLANSÁGÁT! TUDJÁTOK ADDIG MINDENKI ÁRTATLAN MÍG A BÍRÓSÁG EL NEM ÍTÉLI.”
 • 29. katák 2008. május 22. 18:08
  „Kedves Patron!Egyszerüen felháborító amiket irogatsz,honnan veszed a bátorságot mások rágalmazására?Te senkit és semmit nem tisztelsz!Ismered te a Norbi édesapját?Képzeld én ismerem,egy megtört és megfáradt ember-akinek az életében már történt egy nagy tragédia:az első fia haláltusáját és halálát kellett végignéznie teljesen tehetetlenül.A legszörnyűbb dolog talán egy ember életében,ha a saját gyermekét kell eltemetnie.Gondolj bele ők a második gyereküket is elveszítették.Nem tudom,hogy van e saját gyereked,ha még nincs,de talán egyszer lesz rájösz ,hogy a legnagyobb ajándék az életben---az elvesztése a legnagyobb tragédia.Egy kis tiszteletet adhatnál te is-gondolom a te szüleid sem erre tanítottak.”
48 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lopják a virágot Makón

Makó - Tucatszám tűnnek el Makó közterületeiről a cserepes virágok, dísznövények, de még a nemrég… Tovább olvasom