Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 12°C | 17°C Még több cikk.

Makói gyilkosság - P. József visszavonta vallomását

Makó - Továbbra sem lehet pontosan tudni, hogy szombat délután mi, pláne miért történt Makón, a Fűtő utcában. A 26 éves P. József megváltoztatta korábbi vallomásait, azt mondta: "Nincs közöm a két nő meggyilkolásához"!
Egyelőre csak az biztos, hogy két nőt és egy férfit holtan találtak a helyszínen. A bíróság kedden letartóztatta a hármas gyilkossággal gyanúsított P. Józsefet.

– A Szegedi Városi Bíróság elrendelte annak a 26 éves férfinak az előzetes letartóztatását, akit a hétvégén történt makói hármas gyilkosság elkövetésével gyanúsítanak – jelentette ki kedden Cseh Attila, a Csongrád Megyei Bíróság elnökhelyettese, sajtószóvivő. A bűncselekmény súlya mellett a bíróság azzal indokolta az egyelőre június 20-áig tartó letartóztatást, hogy tartani lehet a többszörösen büntetett előéletű férfi szökésétől, elrejtőzésétől, valamint a tanúk befolyásolásától és a tárgyi bizonyítékok megsemmisítésétől. Cseh Attila kérdésünkre elmondta, hogy a gyanúsított megváltoztatta korábbi vallomásait, a két nő halálának körülményeire vonatkozó kérdésekre válaszolt, a harmadik áldozat haláláról viszont nem beszélt. A sajtószóvivő azt nem árulta el, hogy a férfi mit mondott az új vallomásában. Lakatos Zsolt, a városi bíróság bírója szokatlanul hosszú, mintegy 50 perces meghallgatás után határozott P. József letartóztatásáról.

P. Józsefet bilincsbe verve, láncon vezették el a bíróságról. Fotó: Segesvári Csaba
P. Józsefet bilincsbe verve, láncon vezették el a bíróságról.
Fotó: Segesvári Csaba

– P. Józsefet több emberen elkövetett emberölés bűntettével gyanúsítják, védencem a bíró majdnem minden kérdésére válaszolt, azaz tett vallomást, de nem beismerő vallomást – mondta a tárgyalóteremből kilépve Szívós Tamás, a makói hármas gyilkossággal gyanúsított P. József kirendelt védője. A szegedi ügyvéd a hétfői rendőrségi sajtótájékoztatón elhangzottakra reagálva kijelentette: – A gyanúsításban nem szerepel, hogy a férfi nyereségvágyból követte volna el a bűncselekményt.

P. Józsefet kedden délelőtt a nyomozók is kihallgatták. Szívós Tamás azt mondta, a súlyos bűncselekménnyel gyanúsított férfi részben megváltoztatta és új részletekkel egészítette ki korábbi vallomásait.
Információink szerint P. József tegnap már azt állította, hogy nem vett részt a két nő meggyilkolásában, többször is úgy fogalmazott: „Nincs közöm a két nő meggyilkolásához!" Úgy tudjuk, a férfi azt elismerte, hogy ott volt, de azt mondta, amikor belépett a házba, azonnal vécére ment, amikor elvégezte a dolgát, és visszament barátjához, S. Norberthez és B. Noémihez, a lány már halott volt. P. József kedden azt vallotta, hogy B.
Noémi nagymamájának, B. Sz. Erzsébetnek a megölésében sem vett részt, nem is látta, hogyan történt, mivel akkor meg a másik szobában volt. (P. József szombat éjjel, néhány órával a súlyos bűncselekmény elkövetése után ugyanezt mondta Szegeden élő húgának is.)

Az ügyvéd nem kommentálta

A fenti információinkat az ügyvéd nem kommentálta, azt viszont megerősítette, hogy P. József nem beszélt S. Norbert halálának körülményeiről. – Az ügy rendkívül bonyolult, szövevényes, szakértői vélemények fogják alátámasztani, hogy ki vagy kik a tettesek, és remélem, az is kiderül, hogy mi volt a súlyos bűncselekmény motivációja, amit továbbra sem tudunk – mondta Szívós Tamás. Az ügyvéd lapunknak arra a kérdésére, hogy P. József megvádolta-e a helyszínen szintén holtan talált S. Norbertet, azt válaszolta: – P. József senkit sem vádolt meg.

Olvasóink írták

176 hozzászólás
 • 176. patron 2008. május 31. 21:55
  „Intézik a szülők, gondolom.”
 • 175. Triumph 2008. május 29. 18:57
  „Ja, Patron....a másik: fura egy megközelítés... pedig hát ők is emberek. Életszerűtlen dolgok ezek ám nagyon. Talán van oka, hogy nem szólt nekik, ja és akkor békén hagyják azt az infót is, hogy más meg tudodtt a fenyegetőzésről? Mindenesetre ééédekes ez a nagy csend...”
 • 174. patron 2008. május 29. 12:23
  „Nem mennek dolgozni. Persze...”
 • 173. Kérdőjelek 2008. május 28. 11:30
  „A rendőrség szerint valószínűtlen a "pletyka", hogy s.n. fenyegetőzött volna, mert akkor a szülők nem hagyják magukra a két nőt, ha veszélyesnek tartják...”
 • 172. patron 2008. május 27. 21:38
  „És ugye ide megint egy mondat illik sajnos:

  Madarat tolláról, embert barátjáról.”
 • 171. mazsi 2008. május 27. 02:42
  „hát én nem tudom gyerekek hogy mi volt. én nagyon is ismertem józsit, elég sokáig rám volt mozdulva és annyi tuti hogy nem normális. egyszer elvitte a telefonomat magával és nem akarta addig visszaadni amíg nem én megyek érte mert látni akart... hülye pszihopata... nem csodálom hogy ide jutott... szerintem egyszerű a dolog... norbi begurult, szólt józsinak hogy menjen le kicsit ráijeszteni a csajra... amikor józsi odaért gondolom a mami már kicsit hepalykodott az ollóval vagy akármivel hogy védje noémit, utána józsi begurult rá a mamira meg noémire de norbinak ez sok volt, összevesztek és norbival is végzett... ennyi szerintem az egész bizonyíték.. és mind ez miért? mert az az idióta nem normális... remélem nem engedik ki soha többet... ha meg kiengedik akkor remélem valaki vele is ugyanezt csinálja...”
 • 170. Triumph 2008. május 26. 16:00
  „Felkiáltójel, szerinted ez vicces? Mert ha úgy gondolod, akkor te se jó helyen jársz...”
 • 169. ! 2008. május 26. 13:30
  „hello Fidesz hívek! Eltévasztettétek a fórumot!”
 • 168. patron 2008. május 25. 21:48
  „A földből a makóiak remekül megéltek.

  A politika irtotta ki a földből a terméket. A politika tette tönkre a makói gazdákat.”
 • 167. Másik Makói 2008. május 24. 16:06
  „Ha valaki körbenéz egy kicsit az országban az tudja, hogy ugyan a makói helyzet tényleg rossz, de messze messze jobb mint az ország egyes más részein. A munkanélküliség az egész országban óriási, bejárva azt tapasztalatból mondom (a statisztikákat is meg lehet nézni). Nem mondom, hogy nincs összefüggésben azzal hogy az emeberek rosszul élnek, de nem bölcs dolog teljes párhuzamot állítani, és messzemenő következtetéseket levonni.”
 • 166. Egy Makói 2008. május 23. 21:18
  „Makón történnek már jó ideje a legszörnyűbb gyilkosságok Magyarországon.

  Ez nem véletlen.
  Igaza van az előttem beírók egyikének, miszerint itt Makón nagy a nyomor.
  A munkanélküliség óriási.
  A gazdaság pang.
  A városvezetés hosszú-hosszú ideje nem oldotta meg a szociális problémákat.
  A feketemunka virágzik.

  Dr. Buzás Péter polgármester és országgyűlési képviselő (MSZP) nem akarja, és nem tudja megoldani a makói szociális gondokat. A polgármester csak a szórakoztatással törődik, színházi és szabadtéri előadásokra hajítja ki a pénzt. Az országgyűlésre sem vitte a makói problémákat, hanem ott ezeket agyonhallgatja.

  A makói gyilkosságokhoz igenis köze van az itt uralkodó szociális nyomor. S ezért indirekt a városvezetés is felelős ezekért a tömeges gyilkosságokhoz.

  Makón ma is elhallgatja a szocialista oldal és szimpatizánsai SZDSZ és PSZM, hogy a szociális nyomor igenis az itt történő gyilkosságokhoz vezetett. S ennek nincs vége.
  A tapasztalat azt mutatja, hogy a gyilkossági sorozatnak nem is lesz a közeljövőben vége. Azért, mert a szociális körülményeken sem akarnak változtatni az illetékesek.

  Ne feledjük, hogy a tavalyi Heni gyilkosság után ez évben, röviddel ez előtt, volt itt egy 3-as gyilkosság is a Kossuth utcában. S a Heni gyilkossága előtt rövid idővel a Tóth-Kása kettős gyilkosság is megtörtént Makón. Annak az elkövetőit sem derítették ki a mai napig sem. Ott is állítólag késsel vágták át egy anya és lánya torkát.

  Ez (is) Makó, és a szocialista városvezetés, nem csak az operettfesztivál.”
 • 165. katicabogár 2008. május 23. 09:02
  „Tény ,hogy fontos a nevelés.Anya vagyok és nem biztos,hogy mindig helyesen neveltem a gyerekeimet.Eddigi életük ,gondolkodásuk kifogástalan,becsületes,segítőkész udvarias gyermekek.Egyéniségek és ezt már kicsi korukban is elfogadtam. Szerettem és szeretem őket a hibáikkal együtt.A cikkben szereplő fiúk lelkében valami nagyon nem volt a helyén.Magányosak voltak,pedig sokan voltak körülöttük. Nézünk de nem látunk!!!!!!!!Önös érdekeink a fontosak! Mit mond a szomszéd? Mit mond a tanár? Ez fontos.Közben azt sem tudja sok anya ,hogy mit érez, gondol a gyermeke!Ölelés , szeretet,megértés,meghallgatás,tanácsadás!!!!!!!!FIGYELEM!!!!!Talán ezek a legfontosabbak egy gyermeknek.Figyeljünk és szeressünk mi anyukák!!!!!!!!!!!!! Egy négy gyermekes anyuka.”
 • 164. X Y 2008. május 22. 08:53
  „Ehhez nem is lehet hozzászólni.Mélységesen mély gyászukban a szülők számára részvétem fejezem ki.”
 • 163. csak egy hozzászoló 2008. május 22. 01:18
  „Brzalmas tragédia,de az is borzalmas,hogy ti napok óta rágodtok rajta.A tragédia megtörtént sajnos:-ti most mint valami jó forgatókönyvírók tovább szövitek az eseményeket.(tisztelet a kivételnek)Mi van abban,ha valaki orvoshoz jár?-néhányotokra közületek is ráférne!Ha valaki orvoshoz megy nem hülye és zakkant,hanem talán olyan élethelyzetben találja magát amiből egyedül nehezen tudna kilábalni.Van bátorsága felválalni félelmeit,szégyenérzetét félretenni,és egy idegen embernek megnyilni.Nagyon jó önismereti csoportok vannak,ti is meglepödnétek magatokon,hogy mi mindent kitud hozni egymásból egy csoport.-jót,rosszat,állatot,angyalt.Talán le kellene egy kicsit állni,és a családoknak egy kis tisztelettel és halgatással adozni.”
 • 162. részvétem a családoknak 2008. május 22. 01:15
  „Az én teóriám:
  A fenyegetései ellenére nem akarta sem Noémit,sem a nagymamát
  megölni Norbi,sem megöletni.Inkább magával tervezhetett sérüléses sebesülést,h volt kedvese ellássa,megsajnálja.Ehhez kellhetett egy
  csicskás,csak aztán a mértékkel lehetett a baj,és hogy az események nem a tervek szerint alakultak.Ez csak az én véleményem. /hogy tudsz 1 nőt meghóditani?: vagy elkápráztatod, vagy megsajnáltatod magad/”
 • 161. TÉNYEK! 2008. május 22. 00:10
  „bocs, fotmázza=formázza”
 • 160. TÉNYEK! 2008. május 22. 00:09
  „159:nem mondom h közvetlen szoros kapcsolatba van a neveltetés!de ember énjét,jellemét nagy mértékben fotmázza az (IS)!pereczet pl édesapja kiskorába vizeskötéllel verte a "semmiért" meg nem igazán volt sose megnevelve...ami meg is látszott rajta:S

  röviden!ha közvetlen nem is de neveltetés igenis fontos tényező,meg h honnan jött az ember(persze kivételek mindig vannak)”
 • 159. titok 2008. május 22. 00:06
  „Szerintem,elég a szülök baja,minegyik családba,na ehez biztossan nincsen köze hogy milyen anya nevelte vagy milyen apa,ez hülyeség,”
 • 158. András 2008. május 22. 00:01
  „Jobb, mint téged a stílusodból ítélve.”
 • 157. patron 2008. május 22. 00:00
  „Mi ez a szerelemféltésből mindent lehet bunkóság?

  Emberek vagyunk vagy balkáni bunkók?

  Milyen "anya" nevelte ezt az snt?”
176 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Órákon át éheznek-szomjaznak az állatok a nagylaki határon

Nagylak - A kamionban szállított állatok rosszul jártak Románia uniós csatlakozásával. Tavaly óta… Tovább olvasom