Délmagyar logó

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 10°C | 16°C Még több cikk.

Makói hármas gyilkosság: szellemház a tragédia helyszíne

Makó - Öt év telt el a makói, Kossuth utcai hármas gyilkosság óta. 2008 márciusában egy férfi - feltételezhetően szerelemféltésből - lelőtte élettársát és barátját, majd magával is végzett. A szomszédok még ma is tisztán emlékeznek a tragédia napjára. A házrész azóta is üresen áll.
- Ezt nem lehet elfelejteni - ezekkel a szavakkal kezdte mondandóját Juhász László, a szomszéd, aki a tragédia idején a rendőrséget értesítette 2008. március hatodikán. Mint, ahogyan akkor megírtuk: három holttestet találtak egy Kossuth utcai házban.

A három halott közül ketten gyilkosság, egyikük öngyilkosság áldozata lett. Kovács Béla egy átalakított lőfegyverrel végzett élettársával, Losó Pirivel és közös barátjukkal, Gémes Péterrel. Azután ő maga öngyilkos lett. Megírtuk a gyilkosság utolsó 30 óráját is.

A házrész azóta is üresen áll - mutatja a szomszéd.
A házrész azóta is üresen áll - mutatja a szomszéd.

Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook oldala, nem csak makóiaknak!

 
Azt beszélték, a tragédia szerelemféltésből történhetett. Az országos csatornák is leközölték a hírt, hetekig a szörnyű gyilkosságról beszéltek az emberek. A ház, amelynek hátsó, különbejáratú házrészében történt a gyilkosság Juhász Lászlóé volt. A hosszú parasztházat négy részre osztotta és külön értékesítette. Ezekből egyedül most csak a harmadikban élnek. Az elsőben egy idős férfi élt, ő már elhunyt. A második rész tulajdonosa máshol él, ritkán látni. A harmadikban élnek Juhászék, az utolsó a tragédia óta üresen áll.

Most ugyan hó takarja az udvart, de jól látszik, hogy igencsak elhanyagolt. A fészerek és az árnyékszék ajtaja tárva-nyitva, régen ottfelejtett tárgyak szanaszét. A ház előtt az ereszcsatorna a földön hever. Most odagyűlik a víz. A kis bejárati ajtón fémlakat, Juhászék azt mondták, a tulajdonosok tették rá. Függöny takarja el a kíváncsi szemek elől a belátást. Ők, maguktól nádkerítéssel és egy drótozott kiskapuval választották el ezt a részt.
A házrészt, amit Lászlóéktől vett meg Béla, a végrendelete szerint testvére örökölte, ő azonban lemondott Béla három gyermeke javára a tulajdonról.

Lakattal zárták le a házrészt.
Lakattal zárták le a házrészt.

- Ritkán látjuk őket. Néha felbukkanak, szétnéznek, bemennek a házba, gondolom megnézni, hogy minden rendben van-e. Sok minden nem lehet odabenn, mindent kipakoltak már régen - mesélte László. - Este nem szoktam kivinni a szemetet - mondta felesége, Ildikó. A kuka ott van a kerítés mellett, nem szeretek arra járkálni - teszi hozzá. Azt mondja, egyáltalán nem szoktak zajokat hallani a szomszédból, semmi különöset nem tapasztaltak még. Egyébként sem babonásak. Temető van a hátsó kerítés mögött, ha azok lennének, nem élnének itt.

Azt viszont nem hiszik, hogy szerelemféltés történt volna. Az, hogy külön ágyban találták meg a holttesteket is ezt bizonyítja – érveltek. Hozzátették: szerintük semmi sem utalt erre. Az sem fordult meg soha a fejükben, hogy ilyen szörnyűség megtörténhet tőlük néhány méterre. A napra, amikor a tragédia történt mindketten tisztán emlékeznek, azt mondták, amíg élnek, nem fogják elfelejteni.

Ugyanebben az évben, májusban egy másik gyilkosság is történt, az a Fűtő utcában. Az üggyel lapunk sokszor foglalkozott. Egy 21 éves lányt, nagymamáját és a lány korábbi barátját, S. Norbertet találták holtan. A bűncselekménnyel a férfiáldozat ismerősét, Perecz Józsefet gyanúsították, később 40 év börtönre ítélték.

Olvasóink írták

  • 1. grafika88 2013. március 28. 16:25
    „Szomorú tragédia. De sokat lehet hallani, szinte hetente történik hasonló.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szentpéteri Csilla újra vezérszurkoló

Szentpéteri Csilla zongoraművész, a Kálvin Téri Református Általános Iskola csapatát erősítve idén is részt vesz a TV2 Nagy vagy című vetélkedőjén. Tovább olvasom