Délmagyar logó

2017. 08. 20. vasárnap - István 19°C | 34°C Még több cikk.

Makói MDF: ide nekünk Bokros Lajost!

Makó - Úgy fest, a Csongrád megyei települések közül egyedül Makóra látogat el Bokros Lajos, az MDF EP-listás jelöltje. Ide viszont azonnal meghívták, mihelyt mellette foglalt állást az országos választmány. Az egykori szocialista pénzügyminiszter meghívása Mihály Zoltán egykori MDF-es országgyűlési képviselő ötlete volt.
Bokros Lajos európai parlamenti listás jelölése megosztotta a Magyar Demokrata Fórum tagságát. Az MDF lakitelki alapítói között lévő vásárhelyi Kószó Péter korábban úgy fogalmazott: Bokros jelölése az utolsó csepp a pohárban, s kilépett a pártból. A párt megyei elnöke, Grezsa István pedig még márciusban úgy nyilatkozott lapunknak, hogy Bokros személye távol áll a magyar demokraták értékrendjétől, a keresztény, konzervatív irányultságtól.

A makói MDF-esek másképp vélekednek. Mihály Zoltán – aki 1990-ben a Maros-parti város első szabadon választott MDF-es országgyűlési képviselője volt – azt szeretné, ha kampánykörútja során Bokros Lajos Makóra is eljönne.

Meghívási szándékát már el is küldte a párt országos központjának, ahol elfogadták e felkérést. Az tehát már biztos, hogy Bokros Makóra látogat, csak még azt nem lehet tudni, mikor. Emellett úgy tűnik, hogy más Csongrád megyei településen nem tesz hivatalos látogatást az EP-lista jelöltje.

Az egykori pénzügyminiszter lakossági fórumot is tartana Makón. Fotó: MTI
Az egykori pénzügyminiszter lakossági fórumot is tartana Makón.
Fotó: MTI

– Bokros vendéglátásának ötletét a vásárhelyi magyar demokraták merev elzárkózása adta. A pártban nem mindenkit zavar, nem mindenkiben vált ki ellenszenvet, hogy ő legyen Brüsszelben az egyik képviselőnk – mondta Mihály Zoltán.

Csomagot hozott

Bokros Lajos 1954-ben született Budapesten. Közgazdász, egyetemi tanár, a Horn-kormány második pénzügyminisztere. A kilencvenes évek költségvetési kiigazítási csomagjának névadója. A Bokros-csomag a rendszerváltozás óta a legnagyobb méretű gazdasági kiigazítás volt hazánkban.

Az ötletgazda szerint azért lenne jó, ha ellátogatna Makóra Bokros, mert így személyesen megismerhetné a térség vállalkozóinak gondját, saját szemével látná, hogyan próbálnak meg itt megélni az emberek.

Szabó Sámuel, a párt városi elnöke három pontba szedte a látogatási program tervét. Elsőként Bokros Lajos egy lakossági fórumot tartana a városban, ahol kérdezni lehetne tőle. Emellett egy zártkörű előadáson is részt venne a párt tagságával együtt. Harmadikként pedig találkozhatna a versenyszféra képviselőivel, így első kézből kapna tőlük információkat.

– Az emberek szemében Bokros Lajos „sötét lónak" számít, mert egykori pénzügyminiszterségét 14 év hallgatás követette. Alig vállalt közszereplést, pénzügyi szakemberként dolgozott. Ezért is érdekünk, hogy minél szélesebb körben megismerjék terveit, javaslatait – tette hozzá Szabó Sámuel.

Olvasóink írták

 • 4. correct 2009. április 09. 20:16
  „Ha a
  Gárdát kitilthatják egy településről akkor ezt a kommunista ripacsot is.
  Bennem félelmet kelt a megjelenésével.Az a bajusz sztálint idézi és rémtetteket..”
 • 3. mackósajt 2009. április 09. 14:40
  „Megjegyezném, hogy Bokros egy pártnak sem a tagja! Ő egy szakember és az is kíván maradni! Szakértelmével még sokat tud segíteni Magyarország javára! Akkoriba nagyon kemény volt a csomagja-a mi családunk is nehezen viselte - de utólag nézve a Fidesz ennek köszönhette, hogy egyáltalán volt mire építeni! Ha az MSZP-nek lett volna egy olyan kaliberű minisztere, mint bokros, akkor lehet, hogy másként alakult volna minden!
  Szerintem az MDF megtalálta azt a figurát, akivel belehet kerülnie az EU parlamentbe!
  Az idők változnak és aki a régi időknél leragad, az elvész a múlt homályába!
  Az Antall-féle korszaknak vége-sokan szidták, hogy miatta nem járt igazi eredménnyel a rendszerváltás-de az a felfogás amit képviselt, a mai politikai viszonyok közt életképtelen. Hogy miért?
  Mert az MDF eddig görcsösen ragaszkodott az Antallizmushoz és ezért nem tudott meghatározó erővé válni. A két nagy párt és a Fidesz és az MSZP is egy-egy üzleti-elit kiszolgálója és,mind a kettő kábító dumával mérgezi az embereket és az olyan őszinte politikát képviselő pártokat, mint az MDF, Jobbig, Kisgazdák és akár még a Munkáspárt is nem tűrnek meg maguk mellett a politikai palettán.
  Annyit tett most az MDF, hogy szakmaiságot és több tartalmat vitt be a politikájába. De ez szerintem nem feltétlenül jelenti a gyökerektől való elszakadást!”
 • 2. lawyer 2009. április 09. 10:13
  „Ha a makói MDF-nek ez a szakember meg a politikája a megfelelő, akkor ők már olyan messzire vannak az Antali politikától, mint Makó Jeruzsálemtől.... Gratulálok !”
 • 1. napiszar 2009. április 07. 17:50
  „Szegény Bokros csak egy baj van vele,volt olyan város ahol nem tudta hol van meg hogy mit beszél!!:):)Hát szeretettel várjuk!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem ötször, csak háromszor esznek

Makó - Létszámstopot vezettek be, ahol lehet, este 9 után csak szükségvilágítás lesz, és napi 5 helyett csak 3-szor lesz étkezés a makói kórházban. Tovább olvasom