Délmagyar logó

2017. 03. 29. szerda - Auguszta 4°C | 20°C Még több cikk.

Makói Medáliák Szőcs Petrának

Makó - A kolozsvári születésű, jelenleg Budapesten élő, 33 esztendős Szőcs Petra vehette át tegnap Kétvízköz címmel tavaly megjelent kötetéért a Makói Medáliák díjat Buzás Péter polgármestertől.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook oldala, nem csak makóiaknak!

Az elismerést 9 évvel ezelőtt alapította a város önkormányzata azért, hogy a magyar költészet ünnepén olyan tehetséges első kötetes poétákat tüntessen ki, mint amilyen makói évei alatt József Attila volt.

Odaítéléséről rangos szakmai kuratórium dönt, a kitüntetett 100 ezer forint készpénzt és egy József Attila-plakettet is kap, amely Csányi Katalin alkotása.

Szőcs Petra első kötete szilánkos családtörténetek hol gyermeki, hol pedig felnőtt nézőpontú darabjait tartalmazza, amelyeket abszurd és morbid humor jellemez.

A fiatal költőnő lapunknak azt mondta, első versét 2008-ban írta, és meglepte, hogy kötetét díjazták.

Szőcs Petra. Fotó: DM/DV
Szőcs Petra. Fotó: DM/DV

József Attilát egyébként szereti – a vonaton, útközben a nagyapjától kapott József Attila-összest olvasgatta, s a Hagymaházban tartott díjátadón egyik saját verse mellett ebből is felolvasott. Azt is elárulta, hogy ő a szerzője az egyik kereskedelmi tévén Magánnyomozók címen futó sorozatnak.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Betonlépcső az őzeknek

Amióta kész, még nem találtak elhullott vadat az apátfalvi-mezőhegyesi öntözőcsatorna fóliával bélelt szakaszán. Tovább olvasom