Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 24°C Még több cikk.

Makói romanap, paprikással

Makó - A nap persze nem csak a gasztronómiáról szólt. A szerte a megyéből érkezett résztvevőket szórakoztatták zenés-táncos bemutatók és ifjúsági focitorna is, amelyen hazai győzelem született.
– Hogy mitől tükrözi igazán a cigány hagyományokat és ízvilágot a disznópaprikás, amit főzök, azt nem árulhatom el – titkolózott mosolyogva Ráday Zoltán, az első makói roma családi nap civilben víz-gázszerelő főszakácsa, akinek a vezetésével 150 főre főztek a hétvégén bográcsban a Maros-parti Zöld Ház tövében.

Annyit azonban elárult, hogy 60 kilónyi sertéshúst használt fel, no meg helyben termett makói vöröshagymát, paprikát és fűszereket; rétegesen pakolta meg a bográcsot, a csontos húsra került a vöröshagyma meg a többi fűszer, a paprika viszont csak a legvégén koronázta meg az összhatást.

Készül a roma sertéspaprikás – titkos recepttel. Fotó: Szabó Imre
Készül a roma sertéspaprikás – titkos recepttel. Fotó: Szabó Imre

A nap persze nem csak a gasztronómiáról szólt. A szerte a megyéből érkezett résztvevőket szórakoztatták zenés-táncos bemutatók és ifjúsági focitorna is, amelyen hazai győzelem született – a kezdőrúgást Czirbus Gábor, a tekintélyes labdarúgó múlttal rendelkező alpolgármester végezte el, de ott volt Farkas Éva Erzsébet polgármester is. A rendezvényt hagyományteremtő szándékkal szervezték meg, aminek egyrészt a helyi közösség összetartásának erősítése, a hagyományok ápolása a célja, de természetesen az is, hogy bemutassák a makóiaknak a kisebbség kultúráját, értékeit – árulta el lapunknak a nemzetiségi önkormányzat elnöke, Gilingerné Ráday Krisztina.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Levélpárbaj a fiatalokról

Az önkormányzat ifjúságpolitikájáról szóló nyílt levéllel fordult Farkas Éva Erzsébet makói polgármesterhez a város egykori diákpolgármestere. Tovább olvasom