Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 19°C | 30°C Még több cikk.

Makói szennyvízberuházás

Meghaladta a hatvan százalékot az új szennyvízbekötést igénylők száma Makón és térségében. A tizenhétmilliárdos térségi szennyvízprojektet nyolcvanöt százalékos uniós támogatással fogják megvalósítani.
Mint a térségi szennyvízprojekt állásáról tartott sajtótájékoztatón elhangzott, az ötvenkétezer embert érintő nagyberuházás megkezdéséhez társulatot kell alapítani. Az alapítás minimális feltétele a hatvanhat százalék fölötti lakossági érdeklődés; mivel az elmúlt hat hét tapasztalata az, hogy heti ezer-ezerötszáz háztartás jelzi csatlakozási szándékát, egy-másfél héten belül ez az arány is várhatóan meglesz.

Makón kívül egyébként Kiszomboron, Maroslelén, Földeákon, Apátfalván és Földeákon folyik a szervezés. A falvak közül Kiszombor és Földeák tekinthető élen járónak. Eddig a térségből összesen nyolcezer-négyszáz ingatlan tulajdonosa jelezte belépési szándékát – tudtuk meg Buzás Péter makói polgármestertől. A város első embere egyébként ajándékcsomaggal köszöntötte a makói Pipisné István Ildikót, akinek a belépésével – a szervezéssel megbízott társaság adatai szerint – hatvan százalék fölé emelkedett a csatlakozók aránya. Pipisné elmondta: családjuk azért döntött a belépés mellett, mert fontosnak tartják a környezet védelmét, szomszédaik, ismerőseik közül azonban sokan a gyakori szippantás magas költsége, illetve a kert, a ház közvetlen megóvása miatt döntöttek hasonlóan.

A tizenhétmilliárdos szennyvízberuházás, mely az érintett településeken a szennyvízhálózat teljes kiépítését jelenti, valamint a községek csatlakozásának megteremtését a bővülő makói tisztítóműhöz, nyolcvanöt százalékban uniós támogatással valósulhat meg. A pályázat hazai, illetve brüsszeli elfogadtatása jelenleg is folyik. Buzás Péter a sajtótájékoztatón minden érintettet csatlakozásra buzdított ezt önkormányzati díjkedvezménnyel is ösztönzik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagylaki akadálymentesítés

Nagylakon három év alatt a falu minden önkormányzati középületét akadálymentessé tették –… Tovább olvasom