Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

Makói sztrádatáblák

Makó - Az M43-as autópályán két helyen állítanak fel útvonal-megerősítő, illetve térképes táblát – tájékoztatta lapunkat Völner Pál államtitkár. Így könnyebben megtalálják a turisták Makót a sztrádán.
Májusban megírtuk: bár április végén átadták az M43-as autópályát, egyelőre kevés tábla jelöli a végpontját jelentő Maros-parti várost, Makót.
Erről az M5-ös és M43-as sztrádát végigjárva magunk is meggyőződtünk, de az ügy a makói képviselő-testület ülésén is szóba került: sokan panaszkodtak ugyanis, hogy külföldi vendégek, átutazók tévedtek el a hiányos tájékoztatás miatt. A probléma megoldása érdekében a közlekedési tárcához fordult a makói önkormányzat, továbbá Mágori Józsefné, a térség fideszes parlamenti képviselője.

Völner Pál államtitkár a napokban tájékoztatta lapunkat az ügyben. Levelében azt ígérte, hogy az M43-ason két helyen, az 5. és a 9. kilométerszelvényben helyeznek ki útvonal-megerősítő, illetve térképes táblát. Ez véleménye szerint elegendő lesz, és megfelel a más hasonló városok esetében szokásos előjelző gyakorlatnak. Az M5-ösön viszont az eddig kihelyezett táblák megfelelnek a vonatkozó előírásoknak, valamint a közlekedési hatóság engedélyének, és – így a levél – „a további feliratok elhelyezése kerülendő, mert az a járművezetők figyelmét elvonja, és a szándékkal ellentétben nem segíti, hanem hátráltatja a tájékozódást". A sztrádát üzemeltető AKA Zrt. ugyanakkor felajánlja azt a lehetőséget, hogy a makói önkormányzat saját költségén helyezzen ki négy, úgynevezett portáltáblát a régiek cseréjével.

A makói önkormányzat is szeretne turisztikai tájékoztató táblákat felállítani az utak mentén azért, hogy felhívja a Maros-parti városba, az új fürdőbe látogatni szándékozók figyelmét. A fürdő átadása év végén várható. A táblák tervezése már folyik.

Olvasóink írták

 • 8. ízizí 2011. július 19. 10:54
  „7. A vendégednek gratula, egy autópályán eltévedni magyar létére...ha én ennyire nem vagyok tisztában egy város elhelyezkedésével kapcsolatban, az út előtt minimum utána nézek térképen. Azért annyit tudhatott volna, hogy rá kell térnie az M43-ra, mert az M5-nek semmi köze Makóhoz. Továbbra is fenntartom, hogy az M43-ason épp elég Makót feltüntető tábla van, az viszont tény, hogy az M5-ösön én sem láttam Makó kiírást, Hmvhely viszont fel van tüntetve. Elférne egy Makó felirat is szerintem is, de akkor már Maroslele se maradjon le.”
 • 7. Makoiner 2011. július 18. 12:10
  „T. ízizí !

  E hétvégén egy (magyar !) vendégem, aki az M5-ös autópályán jött Budapestről, Röszkén kötött ki ...
  Kérdeztem: "Nem láttad, hogy hol kellett (volna) letérni az M43 -asra?"
  Válasz: "De láttam, de oda az volt kiírva, hogy "Hódmezővásárhely"... Oda pedig én nem akartam menni..."

  Ön szerint akkor mi a megoldás? Az összes "buta" autóst összegyűjteni és kioktatni, hogy hogyan kell errefele tájékozódni?
  Vagy, netán figyelembe venni a "hisztit" és cselekedni !”
 • 6. 2kedő 2011. július 18. 10:59
  „Nem károgni kellene állandóan, néha jobbító javaslatokat is le lehetne írni! Vagy az nincs is???”
 • 5. zoltanszabo 2011. július 17. 18:28
  „T. 3. ERRŐL BESZÉLEK !!!!
  Szeged felől jönnek --tábla sehol ! fordulnak Lele fele , meg kódorognak a városban !”
 • 4. Laci72 2011. július 16. 19:45
  „A Fég-nél a körforgalomban ki van táblázva ,hogy merre a pálya és szeged ,de szerintem a táblára elférne talán az is ---> Budapest - Wien
  Sokan azt sem tudják mi az hogy Szeged és köröznek és kérdezősködnek merre kéne menni”
 • 3. makovaros 2011. július 16. 16:49
  „És végre MAKÓ-n belül mikor lesznek az útirány előjelzőtáblákra kitéve hogy merre van az autópálya?”
 • 2. ízizí 2011. július 16. 14:30
  „Jaj istenem, miért nem építik a sztrádát egyenesen a makói új fürdő bejáratáig? Az M43-ason igenis vannak Makót jelző táblák...ezt a hisztit.”
 • 1. zoltanszabo 2011. július 16. 09:45
  „Hát bizony nagyon kellene a tábla, mert rengeteg osztrák, német téved el, megállítanak és kérdezgetnek : Merre ..? Még akinek GPS -van az is eltéved a városban.
  Tegnap is egy sor belga-lakókocsikkal --voltak v. 5 kocsival --érdeklődtek merre kell menni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közép avarkori, ritka duplasírt találtak az M43-as nyomvonalán

Behozták a korábbi lemaradást az M43-as sztráda második, a Makótól az országhatárig tartó szakaszán dolgozó régészek. Tovább olvasom